Last news in Fakti

30 Януари, 2012 13:56 3 688 12

Внимание: От сряда с новите винетки

  • винетки-
  • винетен стикер-
  • апи

 

На 31 януари изтича валидността на годишните винетки за 2011-а. Водачите на моторни превозни средства, които досега не са се снабдили с винетен стикер за 2012 г., могат да го закупят от големите вериги бензиностанции, пощите, хипермаркети, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове, съобщават от Агенция Пътна Инфраструктура.
 
Ще припомни, че цените на винетките остават непроменени за трета поредна година. За 2012-а годишните стикери за автомобили струват 67 лв., месечните – 25 лв., а седмичните – 10 лв.  Въпреки многобройните обсъждания АПИ продължава да не предлага еднодневни винетки за леки автомобили.
 
Според Агенция Пътна Инфраструктура винетките тази година са с нов дизайн и по-високо ниво на защита срещу фалшификация. Продажбата им стартира през декември миналата година, а статистиката сочи, че към 30 януари т. г. са продадени над 560 000 стикера на стойност близо 38 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kabaka

    1 1 Отговор
    След голямата офанзива да се пише номера на колата на винетката, на новите няма място за това. Трябва ли да се пише номера на колата и къде?
  • 2 Ачо

    2 0 Отговор
    Не номера на колата не се пише никъде
  • 3 nik

    1 1 Отговор
    pi6e go nA KASOVATA BELEJKA ne e zadaljitelno AMA PO DOBRE DA GO PI6E PONE SPORED MEN USPEHI PO RAZBITITE BG PATI6TA KOITO KARAME

    Коментиран от #8

  • 4 Путин

    1 0 Отговор
    Аз преди си написах номера на колата и я продадох с винетката. Новият собственик смени номерата и се оказа, че номера на винетката е различна. Добре, че не са се заяли ченгетата. И добре, че ми напомнихте за винетките, че щях да изтърва срока утре :)
  • 5 Нема Бира

    1 0 Отговор
    Отивам да си счупя прасето-касичка... белким стигнат за годишна!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ML 320 CDI

    1 0 Отговор
    от 3 000 000 автомобила в българия до днеска са купени само 600 000 винетки.все едно една винетка да се използва на 5 автомобила или означава че утре трябва да се купят към 2 000 000 винетки
  • 8 ВИП АМГ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "nik":

    @3 ti priatelio koga drug pat si vijdal po dobri patishta v BG?zashtoto ot kakto se pomnia chak sega se praviat magistrali i se preasfaltirat celi ulici.
  • 9 НЕДКО САВЧЕВ

    0 0 Отговор
    добре че отпадна тая простотия с писането на рег.номер. И без това и това се заобикаляше лесно, но сега още по лесно ще си местя винетката на 4-5 коли когато реша и никой копче не може да ми каже. Има да чакате да се продадат още 2 000 000 винетки...

    Коментиран от #10

  • 10 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "НЕДКО САВЧЕВ":

    @9 Само да не плачат такива тарикати като теб,когато се окаже че винетката не е залепена както трябва.Глобата за без винетка е доста солена.Не ми се рови в пътния закон.После пак катаджиите са виновни че са копумпирани....
  • 11 Путин

    0 0 Отговор
    Как се отлепя това чудо? Защо ги правят толкова яки? Е.аси. как не се сетих да взема двойнолепящо, че да нямам главоболия догодина. Ся ша ма спрат и ша ма глобят за несвалена стара винетка. Идиотска държава.
  • 12 Путин

    0 0 Отговор
    Те ората не карат емели, за да им трябват винетки. Зимата стоят под престите, а лято не се отдалечават от дома, че не се знае, дали ще могат да се приберат навреме с каруцата си. Затова предпочитат някой друг глупак да ги вози, хем да ползват винетката му. Примерно за риба. Събират се 4 калпака без винетка и един с винетка, минават 200 километра до язовира, за да хванат 3 кила таранка, изпиват 23 каси бира и се прибират.