Last news in Fakti

21 Април, 2018 13:39 6 048 3

Freelander се завръща като градско SUV

  • land rover-
  • freelander

Един от най-продаваните модели на Land Rover ще се завърне в гамата на британския производител в ново амплоа. Възроденият Freelander ще бъде компактно градско SUV, което ще се бори за клиенти с Audi Q2, Jeep Renegade и MINI Countryman, съобщава Autocar.

Най-малкият Land Rover ще бъде дълъг не повече от 4 200 мм (първият Freelander от 1997 г. бе дълъг 4 420 мм) и ще бъде построен на скъсената и модернизирана платформа D8, която в момента служи за основа на Discovery Sport, Range Rover Evoque и Jaguar E-Pace.

С новия стар модел Land Rover ще се опита да навлезе в сегмента на най-малките SUV-та, от който през 2017 г. са продадени над 5 млн. автомобила. Освен това компактен Freelander би спечелил на марката интереса на по-млади купувачи с по-скромни финансови възможности, които един ден ще могат да си позволят по-скъпите предложения в каталога ѝ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СУЗУКИ ВИТАРА

    5 2 Отговор
    Е ГА СИ И КРАДЛИВИТЕ ......
  • 2 Пешо

    4 0 Отговор
    Карам служебен фрийландър. Това е пълен английски боклук. Няма пластмаса и гума де не е изгнила. Тече като лейка при дъжд и всеки ден е с нова повреда.
  • 3 Гошо

    1 0 Отговор
    Карам личен Freelander от първото поколение
    -минуси - слаб климатик и трудно се намират читави майстори (явно всички разбират само от немски коли)
    +плюсове +приятна возия и относително евтини части
    *понеже колата ми е вече на 15 години и я карам на доизживяване. Поддръжката е сведена до минимум (само смяна на масла и филтри, и зимни /летни гуми) и въпреки това нямам проблеми с колата. Явно е въпрос на късмет да попаднеш на читава бройка.