Last news in Fakti

24 Февруари, 2010 10:52 4 090 2

Lexus CT 200h предпремиерно

  • lexus-
  • ct 200h-
  • женева 2010

"Анонимен" източник разпространи в интрентет брошура на новия компактен хибрид на Lexus. CT 200h ще бъде представен официално в Женева само след седмица.

Хечбекът с пет врати е базиран на прототипа LF-Ch concept, показан във Франкфурт миналата година. Задвижва се от 1.8-литров бензинов агрегат VVT-i и електромотор. Конкретни цифри не се споменават, но от компанията твърдят, че двигателят е "мощен".

Хибридът използва никел-металхидридни батерии с висок волтаж. Въртящият момент се предава на предните колела посредством вариатор с електронно управление E-CVT.

Подобно на прототипа в дизайна на CT 200h е наблегнато на спортното излъчване. Надвесите са относително скромни като за автомобил с предно задвижване, а отзад е монтиран спойлер. От снимките може да се предположи, че фаровете са диодни.

CT 200h е дълъг 4 320, широк 1 765 и висок 1 430 мм. Това го прави 14 см по-къс, 2 по-тесен и 5 по-нисък от Prius. Обзаведен е със 17-цолови колела, а предното окачване тип МакФерсон е допълнено от многолостова схема отзад.

Брошурата внушава, че хибрид не значи непременно отегчително и бавно шофиране. Споменават се фрази като "върхова управляемост", "три режима на настройките" (Eco, Normal и Sport), но от Lexus по традиция си спестяват подробности като ускорение и максимална скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧОЧКО

    22 3 Отговор
    мога да кажа само: LEXUS .. THE BEST !!!
  • 2 GT-R

    21 4 Отговор
    Браво,добре изглежда колата!