Last news in Fakti

3 Май, 2018 17:01 7 084 9

BMW подсили M5

  • bmw-
  • 5er-
  • m5-
  • competition

BMW публикува официалните технически характеристики на M5 във версията Competition. Суперседанът с двойно предаване развива 625 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.3 секунди.

За подсилена версия на M5 заговори още през зимата. Както се предполагаше, мощността 4.4-литровия V8 с два турбокомпресора е увеличена с 25 к.с., но максимумът на въртящия момент остава същият - 750 Нм.

M5 Competition спринтира от място до 200 км/ч за 10.8 сек (11.1 за стандартния модел). Ако бъде поръчан пакетът M Driver, електронният ограничител на скоростта сработва при 305 км/ч.

Всички M-от версията Competition ще се оборудват с 20-цолови джанти M 789 със спици във формата на буквата Y. Друга отличителна черта на модификацията е черното антикрило на капака на багажника.

По неофициална информация M5 Competition има също по-шумна изпускателна система и окачване с по-спортни настройки. Освен това всички коли от тази версия ще получат аудиосистема Bowers & Wilkins.

Официалната премиера на BMW M5 Competition ще се състои на 8 май. Производството започва през юли, а първите коли ще бъдат доставени на купувачите през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    22 12 Отговор
    Излишно е да се пишат статии за подобни автомобили, защото пътищата ни не са подходящи за подобни возила. А и дори да има такива из България, в повечето случаи се купуват от престъпници.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 bmw

    19 6 Отговор
    Уникален автомобил!Истинско удоволствие е да се шофира.
  • 3 bmw

    10 6 Отговор
    Уникален автомобил!Истинско удоволствие е да се шофира.
  • 4 Антон

    21 11 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    Недей да правиш такива генерални обобщения.
    В България има доволно количество спортни коли от различни марки. Пътищата ни не са идеални, ама да говорим че не са подходящи човек да си купи за кеф някакво спортно возило е нелепо.
    Следваща глупост е че подобни коли са собственост на престъпници. 90-91 год. някой с амг или емка или пък порше сигурно наистина е бил крими герой.
    В момента обаче сме 2018 год. и има хора с много успешни бизнеси, които хора са изклпчително далеч от крими средите. Но имат средствата да притежават някоя глезотия с която да си правят кефа.
    А пък колко успешни бизнесмени има, които имат възможност и ролс да търкалят , но си движат с висок среден клас автомобил и си инвестират единствено в бизнеса, не търсят показност и не ги интересива дали а6 или лексуса им вдига 100 за 4-5-6 сек.

    Коментиран от #5

  • 5 антрашпиц

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Антон":

    Ха ха ха ха..Антончо,честния бизнесмен с много пари обикновенно е човек около 50-60 годишен с джип или лимозина.А не с ферари ламбо итн.Със спорткарите хиперкарите и подобни обикновенно са хора които искарват лесни пари,тоест нечестно искарани пари.

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    4 3 Отговор
    Пичове излишно се напрягате във коментарите... крими или честни каращи скъпи коли във България? Кой го интересува вече това въобще? Евала на BMW, но честно казано за сравнение със конкуренцията от E63 S.. очаквах Bmw да вземат по-сериозно нещата всичката тая бъркотия и пари за 25 коня? Хахаха ужас.. поне да бяха 80 коня! Те пък и те полудяха напълно
  • 7 бияч

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрата":

    беге мутра не му дреме, беге мутра всичко кара и където иска, беге мутра и на луната ще го кара някой ден.. опа беге бизнесмен де
  • 8 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    А ти колко си неграмотен, просто не е истина!
  • 9 Коментар

    0 0 Отговор
    БМВ искат да махнат от фокуса М сериите, за да може да продават обикновените баварци, които реално правят печалбата. Има достатъчно много тунинг фирми, които правят изстрелите ли от обикновените М самолети. А що се отнася до бизнесмените: всички възрастни бизнесмени са рожби на комунизма и са натрупали парите си с кражби, както ги е учил комунизма. Успелите, честни бизнесмени са собствениците на малки ИТ компании или подобни и обикновено са до 40 годишна възраст.