Last news in Fakti

8 Юни, 2018 13:36 6 586 13

Кой продава най-много коли през 2018-а?

  • автомобили-
  • продажби-
  • 2018-а
Кой продава най-много коли през 2018-а? - 1

Световният пазар на автомобили расте, но основните играчи си остават едни и същи. В първата десетка на най-големите автомобилни производители са "едни и същи лица". Тази година обаче се наблюдава известно разместване в топ 10.

Така например алианса Renault-Nissan (в него вече влизат и Lada, и Mitsubishi бел.ред.) започна мащабна експанзия в Китай и продажбите скочиха. Ford пък бележат спад в продажбите си с цели 6%. За първите четири месеца от 2018-а са продадени 30.7 млн. автомобила, което е ръст с 3% спрямо аналогичния период от миналата година.

Практически обаче световния пазар се държи от десет основни концерна. Всички те, с изключение на Ford и Honda отчита ръст през 2018-а. По-долу е класацията за първите месеци на 2018-а, като са посочени броят продадени коли и динамиката на продажбите в проценти.Кой продава най-много коли през 2018-а?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 фитила

    14 24 Отговор
    Боли ма грездея, аз си карам Мерца и возя пички а после ги.......е*ем
  • 3 конфекционер

    7 9 Отговор
    супер, сега знам къде са конфекцийте за да не си купувам такива - мерси много за статията! :)
  • 4 Японеца

    14 7 Отговор
    Другари и другарки каква я мислихме ние , каква стана тя … А аз ги чаках ВАГ да фалират след дизелгейт , ама явно толкова си ми е акъла ...
  • 5 PSA

    8 6 Отговор
    PSA са реално доста по-напред като включим продажбите на Опел.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "PSA":

    PSA са толкова ИМЕННО с продажбите на Опел , иначе щяха да са след Сузуки , както по-рано !!

    Коментиран от #9

  • 7 е и кво от тва

    11 21 Отговор
    Тойота - един производител, срещу срещу Вагините - сбирщина от няколко производителя. Вагиналните били на "+", а Хонда на минус - е и к`во, да не би вагиналната продукция да е по-добра от японската?

    Коментиран от #8, #11

  • 8 до е и кво от тва

    23 7 Отговор

    До коментар #7 от "е и кво от тва":

    Еми по-добра е за това говорят фактите и продажбите ! Това е реалността независимо дали ти можеш да я приемеш или отказваш да я приемеш … И в тая "сбирщина" както я наричаш влизат някои от най-добрите брандове в света като Ауди , Порше , Бентли , Ламборджини и Бугати … Нищо японско не може дори бегло да се доближи до тия машини но това ти няма как да го осъзнаеш понеже си неук в сферата на автомобилите !
  • 9 или

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    PSA никога не са били след Suzuki!
  • 10 Гошо

    10 9 Отговор
    VAG пак показаха, че са най-добрите
  • 11 ВАГ

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "е и кво от тва":

    Запъртък , ВАГ си правят всичко сами , Тойота събира мотори на Хонда,Мазда,Пежо във френски , немски или хамерикански купета и се наричат производител. Ако го нямаше дизелгейт (който се отнасяше за всички марки) ВАГ сега щеше да има продажби колкото Рено и Тойота взети заедно.

    Коментиран от #12

  • 12 пейо

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "ВАГ":

    Тука нещо се обърка. Колата се сглобява от ВАГ, ама частите не си ги прави ВАГ

    Коментиран от #13

  • 13 ВАГ

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "пейо":

    РАЗРАБОТКИТЕ са на ВАГ , т.е. всички части са измислени от инжинерите на ВАГ , докато двигателите и купетата на тойота са разработени от немски,френски и японски (на Хонда и Мазда) инжинери ,Тойота просто си плащат за това ... което не е забранено и се вижда ,че е печелившо ,няма лошо .
    Важно е да го измислиш а не да го произведеш ,производството го могат и китайците.