Last news in Fakti

8 Август, 2018 19:03 6 658 4

Пилот добута съотборника си до финала

  • nascar-
  • чейс елиът-
  • джими джонсън-
  • състезание-
  • гориво

Победителят в състезанието на пистата "Уоткинс Глен" от сериите NASCAR Чейс Елиът изневери на традициите. Пилотът не запали гумите на колата си и не направи нито една "поничка". Причината за това бе съвсем проста - горивото на неговия Chevrolet свърши още преди финиша.

За късмет на Елиът съотборникът му Джими Джонсън се оказа на правилното място в правилното време. Така зрителите станаха свидетели на крайно рядко явление в автомобилните спортове. Останалият без гориво пилот бе избутан от партньора си до старт-финалната линия.

"Не мислех, че горивото на Чейс ще свърши. Бях убеден, че спира, за да повърти малко гуми. Когато разбрах какво се е случило, върнах малко назад и го избутах. Страхотно бе да го гледам как ми маха с ръка. А феновете пощуряха!", разказва седемкратният шампион в NASCAR Джими Джонсън.

Сериите NASCAR се провеждат от 1949 г. Висшата им лига е шампионатът Monster Energy NASCAR Cup Series, в който се състезават Джонсън и Елиът. В момента това е най-популярното автомобилно състезание в Щатите. Миналата година стартът на пистата "Дейтона" е бил проследен от 11.9 млн. телевизионни зрители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАЛОЯНОВ

    25 0 Отговор
    Тос е гледал Макуин светкавицата браво евала на пича
  • 2 пост

    14 1 Отговор
    Тези още са спортсмени и мъжкари.
  • 3 Руското посолство

    9 4 Отговор
    При нас , нашият шампионат се казва Vodka energi Ruscar cup series! И всички коли са Лада Гранта Спорт електронно ограничени на 150 км/ч!!! Защото не е майсторлък да караш без някоя хубава кола с 250км/ч, майсторлък е да вдигнеш с Лада 150км/ч и да не знаеш дали ще спре!
  • 4 Име

    4 0 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: горивото на неговия Chevrolet свърши още преди финиша." Хора, проверявайте какво пишете. Излглеждаше ми малко странно в наскар, където карат като луди да връща някой назад преди края на състезанието. Всъщност истината е друга: "run out of fuel shortly after crossing the finish line."

    Read more: https://autoweek.com/article/monster-energy-nascar-cup/video-seven-time-pushes-first-time-back-finish-line-nascar-watkins#ixzz5NgLvodTc