Last news in Fakti

13 Август, 2018 11:45 16 519 27

Не купувайте сиво Lamborghini!

  • lamborghini-
  • завод

Това е съветът, който ще получите в завода на марката в Модена

Не купувайте сиво Lamborghini! - 1
Снимки: Винсент де Брабандере

Модена, Италия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

През 1963 г. италианският производител на трактори Феручо Ламборгини основава Automobili Lamborghini S.p.A, воден от амбицията да покаже на Енцо Ферари, че може да създаде по-добра кола. Богатият индустриалец потушава кризата на средната възраст като се отдава на автомобилната си страст и си купува Ferrari. Намира го несъвършено. Отправя техническите забележки директно към Енцо, който го отпраща със съвета да се занимава с неговите трактори, а да остави спортните коли настрани. Ламборгини излиза с думите: Аз ще направя по-добри коли от Ferrari.

Воден от амбиция и обида, само четири месеца по-късно Феручо показва първия си автомобил Lamborghini 350 GTV на моторното изложение в Торино през октомври 1963 г. До края на 1964-та продава тринадесет спортни коли (преименувани на 350 GT), а през 2017 г. - 3 815. Модена е люлката на италианските легендарни автомобили. На разстояние само двадесетина-тридесетина километра един от друг са фабриките на Ferrari, Lamborghini, Pagani, Maserati и Ducati.

Не купувайте сиво Lamborghini!

Сърцето на всеки истински автомобилен любител потръпва, преминавайки през "моторната долина". Мисълта да посети местата, където се раждат бензиновите легенди, неустоимо го приласкава да "свие" от магистралата и да се потопи в историята на големите марки. По тесни пътища, измежду обработени ниви, са сгушени фабриките на най-бленуваните брандове. Тук минават автовози, натоварени с най-скъпите екземпляри в автомобилния свят.

Да се посети музея на Lamborghini е специално преживяване. Историята на марката оживява пред очите на посетителя чрез снимки и самите модели, а изкусни разказвачи ви потапят в годините назад, за да ви поведат към...днешния ден, скрит зад вратите на завода.

Не купувайте сиво Lamborghini!

Имахме шанса да влезем във фабриката на Lamborghini и бяхме поразени от изключителната прецизност на работа, чистота и подреденост в цеховете. В свръхмодерния завод всеки ден от конвейера слизат около 13 коли. Очакваната бройка се изписва на специално светлинно табло, което се следи от работниците. В деня на моето посещение реално щяха да сглобят седем (Aventador, Huracan и Urus). Всички коли, които се работят във фабриката, са по поръчка. Времето за доставка на Huracan е 6-7 месеца.

Прецизността на работа е съвършена. Ето например, кожата се реже на ръка, а не с компютър. На изненадата ми веднага отговориха с усмивка: "Компютърът понякога пропуска някое несъвършенство по кожата, окото - никога." Седалките се правят на ръка, след което се тестват неколкократно. Работниците в завода са 600 (1500 служители общо заедно с администрацията). Роберто, единственият робот в Lamborghini, върши черната работа - да превозва тежки предмети. Всеки работник записва името си и дейността, която върши ежедневно, за да може дори след години да се проследи кой точно човек е работил съответния детайл на определена кола.

Не купувайте сиво Lamborghini!

Сред най-известните собственици на италианската марка са Марая Кери, която кара Lamborghini Murcielago Roadster. Във внушителната автомобилна колекция на Джей Лено са Lamborghini Miura P400, модел 1967 и Lamborghini Gallardo, модел 2012. Джанет Джаксън пори шосетата с бял Lamborghini Murcielago. Пиърс Броснън също има в гаража си Lamborghini Gallardo. Рапърът 50 Cent притежава Lamborghini Murcielago. Ким Кардашиян купи на годеника си Кени Уест Lamborghini Aventador за рождения му ден, а за Коледа подари на дъщеря си Норт Уест мини Lambo.

Поп звездата Джъстин Бийбър е с Lamborghini Aventador. Той беше арестуван да кара пиян и да се състезава по улиците с наето Lamborghini Gallardo. Хълк Хоган притежава Lamborghini Diablo 6.0 VT, модел 2001. Футболистът Кристияно Роналдо кара Lamborghini Aventador. Футболната звезда Дейвид Бекъм има Lamborghini Gallardo.

Не купувайте сиво Lamborghini!

Единственият съвет, който биха ви дали в Lamborghini при поръчка е: Моля Ви, направете ни услуга! Не избирайте сиво или тъмно Lamborghini. Тези цветове са за германските коли.

Не купувайте сиво Lamborghini!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Max

    60 57 Отговор
    Ами право са хората. Сивото е синоним на скучно. А кой ако не немците би предложил скучна и не запомняща се кола?!

    Коментиран от #4, #5, #11

  • 2 До Ламборгини

    96 3 Отговор
    Моля, ако по погрешка сте боядисали някой от вашите автомобили в сиво, подарете ми го!
  • 3 mediator37

    63 67 Отговор
    Като всяка циганска нация и италианците остават верни на вкуса си- ярко, крещящо, да ни видят всички какви сме велики циганори.

    Коментиран от #7, #13

  • 4 123

    36 20 Отговор

    До коментар #1 от "Max":

    Моля те сложи си сам минус
  • 5 АзРобота

    56 2 Отговор

    До коментар #1 от "Max":

    Имам приятел със сребристо сив Мерцедес и имам такъв с черен. Този със сивия "не е чувал" за автомивка и го мие няколко пъти в годината, като ще вози абитуриенти. Колата изглежда прилично. Другия с черната я мие всяка седмица и на втория ден можеш да пишеш по капака, толкова прах е събрала. В града е ужасно прашно и мръсно и сивите коли са пощадени от визуална гледна точка. Иначе, когато и двете коли са в автосалона и на мен сивата ми е скучна, а черната ми хваща погледа, но да ги притежаваш е различно от това да им се любуваш ;)

    Коментиран от #9

  • 6 Зорро

    28 14 Отговор
    Боядисват с каквато боя купят от ауди!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 onq s konq

    9 5 Отговор
    Е са моито като е сиво та да го пребоидисвам ли ?
  • 9 чичо ви

    12 10 Отговор

    До коментар #5 от "АзРобота":

    Пиша го този коментар без да искам да е обиден, но винаги ми е било много странно как може черен или тъмно син цвят на автомобил да ти хване окото. Тези цветове направо убиват колата. Свтлите цветове подчертават много повече дизайна

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Торинеца

    7 1 Отговор
    Е късно е вече аз пък как можах па баш сиво да поръчам ама жълтото беше свършило.
  • 13 Fgf

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "mediator37":

    Мн. Си зле. Ходи се прегледай... Ама мизерната ти българска заплата не ти го позволява
  • 14 АзРобота

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "чичо ви":

    Вкусовете са индивидуални и не само това, ами и доста променливи при един индивид. Когато бях по - млад и харесвах за коли ярки цветове - червено, жълто, оранжево. За облекло също харесвах анцузи, потници, разни синджири. Сега започнах да поостарявам и поулегнах и се заглеждам повече по черни големи седани, черни мобилни телефони, облеклото ми се промени и основно ходя с ризи и панталони, връзки и сака (последните, ако случая го изисква).
    Абе... "Въпрос на вкус" казало кучето и си... знаете продължението :)
  • 15 Никой

    15 2 Отговор
    НЕ СЕ КОСЕТЕ И НЕ СЕ КАРАЙТЕ ХОРА СИГУРЕН СЪМ ЧЕ НИКОЙ ОТ ВАС НЯМА СКОРО ДА СИ ВЗЕМЕ НИТО СИВО НИТО ЧЕРВЕНО ИЛИ БЕНБЕНО ЛАМБОРГИНИ ТАКА ЧЕ НЯМА ЗА КАКВО ДА СЕ ПИТЕСНЯВАТЕ ОТ ЦВЕТЪТ
  • 16 111

    7 1 Отговор
    Добре, от мен да мине, няма да купя сиво ламборджини!
  • 17 С 500лв заплата

    6 2 Отговор
    Бих си купил едно безцветно Ламбо само да е без пари! Цвят кола не кара!

    Коментиран от #19

  • 18 Божидар

    6 5 Отговор
    Научете се да го пишете правилно.
    Ламборджини. Италиянците нямат буква Г в азбуката си и затова е Дженоа и т.н.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Бай иван

    5 1 Отговор
    Защо плюят сивото и черното нали все пак са във VAG групата . Ходи ги разбери тея жабари.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Айде бе

    14 0 Отговор

    До коментар #18 от "Божидар":

    Италианският производител на скъпи, спортни, екзотични и дори скандални автомобили, всъщност се нарича «Ламборгини». Съгласно италианската граматика, ако след буквата «g» е поставена «h», то съчетанието се чете именно като «Г». Но едновременно с това у нас е толкова широко разпространено невярното произношение «Ламборджини», че дори търсачката на Google няма да се затрудни и ще ви предложи подобни “вярни-но-с-правописна-грешка” резултати. Но в Италия, ако произнесете Lamborghini като «Ламборджини» е много вероятно да погледнат на Вас като на идиот, нанесъл сериозна и дори лична обида.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Сивото и черното са за конфекцията
  • 25 The TRAPPER

    2 0 Отговор
    Тъкмо започнах да събирам кинти за Ламбо, и я чорап ми се скъса , я баничка ми се прияде...
  • 26 VAG

    1 1 Отговор
    При положение, че са на VAG да говорят за немските коли така?!?!
  • 27 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    КОЙТО И ДА Е ИТАЛИАНЕЦ
    ГО ПОПИТАТЕ
    ВСЕКИ ЩЕ ТИ КАЖЕ ЧЕ ФЕРАРИ И КРАЛЯ НА ПЪТЯ