Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 16:43 9 518 14

Нов скандал: В Audi подправяли VIN-номера

  • audi-
  • скандал-
  • фалшификация

Южнокорейските власти подозират Audi във фалшифициране на серийни номера на автомобили и протоколи от изпитания с цел получаване на разрешение за експлоатация в азиатската страна, съобщава Süddeutsche Zeitung. По информация на вестника машинациите са започнали през 2013 г. в заводите на компанията в Инголщад и Некарзулм.

В момента по подозрение във фалшификации течало разследване срещу трима служители на Audi. Според Süddeutsche Zeitung производителят започнал вътрешна проверка по случая още през 2016 г., но отказал да предаде резултатите от нея на прокуратурата. Документите попаднали в ръцете на правоохранителните органи чак през март 2017-а в резултат на обиск в централата на компанията в Инголщад.

След подобни претърсвания във връзка със скандала с манипулираните вредни емисии на дизеловите двигатели през лятото бе арестуван генералният директор на Audi Руперт Щадлер. На 3 октомври надзорният съвет на концерна Volkswagen го освободи от длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асддса

    5 3 Отговор
    Това не е ново, писахте за него преди няколко месеца.
  • 2 Haha

    17 11 Отговор
    Made in Germany
  • 3 гост

    19 3 Отговор
    Както са писали това се знае още преди години. Колите са регистрирани с един и същи номер при вноса и реално са внесени хиляди коли с един номер, който е имал хомологация и одобрение. Не се знае колко точно, но се знае, че са хиляди коли, а колко от тях са минали по тази схема сега ще кажат. Все едно да знаеш, че завода е фалшифицирал номерата и да не направиш нищо, защото той не ти дава документите. Нагли хора са това от ФВ.
  • 4 1234

    35 5 Отговор
    А завода в Ловеч го закриха с едно писмо от ЕК ЧЕ НЕ ОТГОВАРЯЛ НА НЕЩО СИ! А швабите лъжат поголовно като евреи и нямат нито един затворен завод! Западното лицемерие трябва да бъде наказано

    Коментиран от #8

  • 5 гост

    7 18 Отговор
    Ми нормално … С измислени скандали корейците искат да си защитят собствените кенефи хуйдаи и киа ...

    Коментиран от #9

  • 6 селянин 1

    14 1 Отговор
    Ей,тия от ваг се не спират..лъжат,мажат..манипулират-само и само да са номер две..

    Коментиран от #10

  • 7 Баш майстора

    14 0 Отговор
    Слоганът на Ауди "Напредък чрез техника" могат да го заменят с "Напредък чрез лъжа". Като тинейджър се възхищавах на марката и мечтаех за 5 цилиндрово куатро. По-късно карах от време на време осемдесетката на брат ми и гледах в мобилето за А4 от 2002... А в наши дни си мисля колко ми е добре със служебната кола и хич не се трогвам, че шефът на любимата ми марка от 4 месеца е зад решетките. Аз ли проявявам първи признаци на остаряване, или колите не са това, което бяха...?

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ALFAQ4

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    АМИ.ТОЯ.ПОЗОР НЕМСКИ КВО.ИСКА.ДА.ЗАЩИТИ
    ПРАВЯТ ВСИЧКИ НА ИДИОТИ
    С КАМАРА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.,, И ТОВА.ШИ Е ПРЕИМУЩЕСТВОТО НА.ВЕЛИКИТЕ ИМ КОЛИ
    ИЗМАМА НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ
    ГНУСНА НАЦИЯ,,
  • 10 гощо

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "селянин 1":

    Пропуснал си,информирай се номер 1 са. Карай си Реното и не се обаждай на тема коли.

    Коментиран от #14

  • 11 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Баш майстора":

    Навремето правеха коли, които се отличаваха със здравина и мощност и бяха идеални за нашите условия, също както голф и мерцедес. В Африка най-тачени са старите мерцедеси, нов например няма шанс да издържи там, но стар се ползва постоянно. Така беше и с Ауди, на фона на едно Рено, което изгнива за 2г., Аудито беше наистина добро. Сега са просто една стока, за която се дават огромни пари от бюджета на семейство, това е. Преди да дадете 20х.лв за едно Ауди си представете колко екскурзии може да си направите и колко емоции може да съберете с тези пари, после като искате ги давайте.

    Коментиран от #12

  • 12 росенец

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Именно. Много добре си го написал. Немските коли не са това, което бяха. Вече дори не са престижни. Преди години да си вземеш 10 годишен мерцедес доставяше кеф и знаеш, че е добра инвестиция. Сега са едни ръждиви боклуци за по 10 бона. Всичко немско след 2000 година е за боклука.

    Коментиран от #13

  • 13 АLFA Q4

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "росенец":

    ПЛЮСЧЕ ОТ.МЕН
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.