Last news in Fakti

18 Март, 2012 08:46 59 585 29

Путин със ЗиЛ, а чиновниците с Lada

  • lada-
  • зил

 

Зам. министърът на Министерството на икономическото развитие в Русия внесе предложение всички чиновници работещи в държавния апарат да се возят само на автомобили, родно производство. На този етап изключение правят само първите хора в Русия, които могат да използват западни лимузини.
 
На първо четене родното руско производство се свързва основно с продукцията на АвтоВАЗ и в този случай чиновниците ще трябва да се качат в автомобили с марка Lada. В предложението обаче има вратичка, според която производството на автомобили BMW и Ford в Русия, например също се числи към родното производство.
 
Що се отнася до президента и министрите, ще припомним, че през 2010 година тогавашният президент Медведев даде поръчение на автомобилния завод ЗиЛ да разработи и произведе руски представителни лимузини. От компанията даже направиха някои ескизи, но на този етап май това е всичко.
 
Подобна стратегия вече предприеха страни като Китай и Италия. В КНР започва разработка на нова президентска лимузина, а италианския премиер Марио Монти застави подчинените си да преминат от автомобили с марка Audi, към возилата родно производство Lancia.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крум Крумов

    14 1 Отговор
    правилно,ето така се дава пример.
    нашите сега да си земат коли от ловеч а не със коли за по 100000 евра,дето ние сме им ги купили
  • 2 БАТ МАН

    13 0 Отговор
    тези нагли мутри в парламента под МЕРЦЕДЕС не слизат !
  • 3 бисера

    13 0 Отговор
    За всичко са супер нагли-станаха богати пребогати от далавери-гласуват си закони да могат да присвояват-бордове, бонуси и т.п. Защо не дадат върнатите бонуси на хората за Великден , ами се бият само в гърдите.Да дадат по 150 лв поне на майките, но тези конкретно с 2 деца, а не по 12 деца. Жалко за миньорите, за майките и за кого ли не. Измислиха увредените деца да се мъчат в нормално у-ще и сега им отнемат парите и ги трапосват на горките общини, който са и без това-майка плаче. То са костюми, то са бижута, то са коли , апартаменти, пари в банки-откъде. Присвояване чрез закони, направени от тях, за да не изглежда незаконно и да са недосегаеми.
  • 4 Георги Георгиев

    2 3 Отговор
    ПуХин със ЗиЛ, а чиновниците с КАМАЗ , за по-едрите и БЕЛАЗ става.
  • 5 Томи

    5 0 Отговор
    в БГ парламента и държавните чиновници ще минат ли на Great woll от Ловеч, да и видим баровцте с държавните пари...
  • 6 kinos

    9 0 Отговор
    Да може да ядем български яица на 25 ст. а не вносни на 40 ст.,да ядем истинско месо от животни отгледани в българия а не от Германските резерви купено за 1 евро килото и негодно за консумация в Германия.Да си ги имаме производствата хем ще ни е по евтино хем ще има работа за народа.На мен като прост човек ми звучи елементарно логично.Но ми се струва че имаме малко на брой продажници заради който България се върна в робовладелския строй.Бачкаш за 300 лв. за да има за хляб и кренвирши колкото да не умреш до другия ден за да отидеш на работа и буди доволен защото знаеш ли колко хора са без работа!!!А знаете ли че в един средно голям град няколко десетки хора получават доходи равни на приходите на цялото население на града за 1 месец........мисля че всичко е наред и вървим напред и надолу......2 метра надолу.
  • 7 Шоп

    5 0 Отговор
    ще има работа за народа.На мен като прост човек ми звучи елементарно логично.
    ------------------
    А ти като прост човек ще отидеш ли да газиш в л..ната на кравите с гумените ботуши или само ти се иска да влезеш в хранителния магазин и да посочваш важно с пръстче?
  • 8 Шоп

    0 2 Отговор
    Това са глупости, чист популизъм...
  • 9 Путин

    0 2 Отговор
    Айде на C10! Аз ще ви гледам отгоре със ЗиЛ130, къса база.
  • 10 Петър Сидеров

    1 2 Отговор
    Прилича ми на извадена от видео игра
  • 11 nemamdumi

    1 2 Отговор
    Прилича на правена на фреза.Изглежда внушително.
  • 12 The Devil

    1 2 Отговор
    Изключение прави президента, защото той, трябва да се вози в нещо качествено, а руските автопроизводства правят само подвижни ламарини. Нали са най-добрите Русия ами нека видим как се вози в руско суперлуксозно возило държавния им глава, а не в Мерцедес Пулман...
  • 13 The Devil

    0 4 Отговор
    А и скъпи руснаци гледайте да не се объркате да сложите вместо ауспуси отзад картечници, защото вашето мислене е изцяло въоражено ;)
  • 14 Путин

    1 1 Отговор
    Ами при нас почти всички автопроизводители имат заводи. Освен споменатите BMW и Ford, това са и Фолксваген и дори Great Wall. Така, че изборът ни е голям, друзя. Вие му мислете с вашите калинки C10, пикапи с газови и псевдоджипове със 130 коня. Ако някой не е забелязал, когато в България продажбите на автомобили паднаха 3-4 пъти, в Русия аз въведох една програма за покупка на нов автомобил. Затова и продадохме толкова петички. Сега ги спряхме, защото хората трябва да ги сменят вече с Гранта. Не ми се подигравайте, това не е нито "кранта", нито "граната". Това име го измислиха такива като вас, защото ние сме демократична държава. Ето така се ръководи!
  • 15 The Bear

    0 1 Отговор
    Така трябва! Нашите - на гол г.з - чифте пищови, ама е лесно като някой друг ти ги купува по твой избор, без да си го питал.... Пък сега - 18.03.2012 - 19:45 гледам по TV7 разследващи журналисти за бившия здравен министър Евгени Желев - - ми нямам думи за наглостта му и прос...ията му да е на такъв висш пост, а да е с толкова ниско IQ - и не го е срам да говори по телевизията, а и дават бившите му съдружници от разни фирми негови дарители - няма такива тъ.анари и нагляри измамни - не е истина - кой го позволява това, кой го търпи, кой позволява на такива да се крият - не може никой от другите дето бъркат в меда да не го е видял, ама гарван гарвану око не вади - НЕ ГИ Е СРАМ - гледайте ако четете още върви предаването
  • 16 обаче

    1 1 Отговор
    Зила е просто уникален ,дизайнера тук е заложил на класическото излъчване съчетано с мощност и модерен дизаин.Като го гледам си мисля че зад волана на този звяр чуството е като на яхта в открито море и от каде минеш ще си чупът вратовете от запане.
  • 17 Нема Бира

    2 1 Отговор
    Руснаците с каквото и да се захванат все автомат Калашников се получава..
  • 18 Путин

    2 0 Отговор
    Абе аз се чудя друго. Дали ще мога да взема завоя на тоя площад с една маневра. Не, че е проблем, ама...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 sstanko

    2 0 Отговор
    Така трябва, политиците да карат само родно производство.А нашите какво ще карат ? Ами всъщност трябва да ходят ПЕША защото толкова са заслужили ! А ZIL-а не е никак зле /на вид/ а технически...?
  • 21 123456\';

    0 1 Отговор
    kradnato ot Rols Roys

    Коментиран от #23

  • 22 МММ

    1 1 Отговор
    За капацитет като Русия едва ли ще е трудна да направи за пореден път лимузина превъзхождаща останалите. По възрастните си спомнят ЗиЛ-114 и ЗиЛ-115 които в момента са горда собственост на едни от най-известните колекционери. По никакъв начин не прилича на Ролс-Ройс както споменава предният участник, по скоро запазва линията на предшествениците си от преди 40год.
    Сравнен с тогавашните Мерцедес 280SE( поръчка на ФРГ правителството за дипломатически автомобили) ги превъзхожда по всички критерии и показатели освен с разхода на гориво, но това си има обяснение. Освен големият мотор от 7литра лимузините са тежали между 3600-4000кг. в зависимост от обзавеждането.
  • 23 The Bear

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "123456\';":

    @21 - на времето всички коли използваха паралелепипедната форма мойто момче (кутия - ако не знаеш какво означава тази дълга дума). Така че не е краднато от Ролса, а си е направено само.... И както отбелязва @22 - беше по-добро от Бенца, макар това да не бе продиктувано от конкуренцията, а по поръчение.... Поинтересувайте се всички какво произвеждат руснаците във военната област и как се справят другите с уж аналогични разработки..... Мислите ли, че ако е приоритет за Русия, няма да изкарат нещо върхово и в автомобилната сфера? .... Просто сега им е по-лесно да вкарат чужди производители с вече разработени линии за нискобюджетни автомобили, защото на Русия не и трябва толкова качествено, трябва й голямо количество.....

    Коментиран от #24

  • 24 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "The Bear":

    @23 Стига вече с тези митове за военните им разработки . Руската автомобилна индустрия е като НЛО , всеки е чувал за него , но никой не го е виждал . Знаем и за Мрия , който вече не лети , знаем за Буран , който също не лети , знаем за останалите , които летят как падат за атомните им подводници , които не изпуват , за Волгата наречена кола (или колата наречена Волга) , за ЗАЗ , ВАЗ , МАЗ (и оцет ) .
    Стига вече с тези глупости !
    Има свери в които ги бива и в това няма спор , но силата им не е в автомобилите

    Коментиран от #26, #28

  • 25 mnogo sex

    0 0 Отговор
    тази кола много ме кефи,изглежда гангстерски
  • 26 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Bobi":

    @24 - Първо това не са митове. Второ - за автомобилната индустрия не си чувал, защото не си се интересувал - целите им са други - не износ продажби и печалби от чужди пазари, а успяване да задоволят вътрешния си пазар - те не смогват. А им се купуват колите от руснаците особено на север, защото палят при много минусови температури. Парното на Лада Нива пък е по-добро от това на повечето западни 4х4 возила според Autobild, въпреки че задачата му е по-трудна - да отопли купе, чиято херметичност се пробва с котка - ако не успее да избяга отвътре при затворени врати - значи става:) Трето - мисля че ще се съгласиш с обяснението ми в предния коментар защо не им е силата там - друг им е приоритета. То това "ЗАЗ" не е съкращение от "Заплаха за Автомобилите на Запада" или "Завод Автомобильных Зверей" :)
  • 27 pi4a

    0 0 Отговор
    opel li e ili laba
  • 28 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Bobi":

    @24 - 6,5-метровата луксозна руска лимузина ЗИЛ-115 на последния ръководител на ГДР Ерих Хонекер бе продадена на интернет-аукциона eBay. Наддаването в онлайн-търга продължи до вечерта на 1 август.

    Разкошната черна машина била гордостта на автомобилния парк на Хонекер. Произвежданите по поръчка в СССР лимузини ЗИЛ, наричани “кадилаците на Източния блок”, били привилегия само на лидерите на държавите-членки на СИВ. Докато Хонекер ползвал ЗИЛ-а, чиновниците от правителството му трябвало да се задоволят с обикновени модели на Volvo, уточнява немското списание Bild.

    В автомобила модел 1975 г. има всички екстри, предлагани по това време от руските производители - тонирани странични и задни стъкла със завеси, разделително стъкло между шофьора и купето, кожен салон, облицован със скъпи видове дърво, климатик, поставка за телевизор и лампи за четене. За безопасността на автомобила, той е брониран и има дублиращи охладителна и електрическа системи. Огромният 8-цилиндров двигател, с обем почти 7,7 литра, има мощност 318 к.с. Той позволява на 3,5-тонната лимузина да развива скорост до 180 км/ч.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.