21 Март, 2012 10:54 3 156 6

Ето я емблемата на възродения Datsun

  • nissan-
  • datsun-
  • карлос гон

Босът на Renault-Nissan Карлос Гон представи официално новото лого на Datsun, с което потвърди слуховете за завръщането на марката на пазара. Тя ще стане третият бранд на компанията след Nissan и Infiniti и ще бъде профилирана в производството на бюджетни автомобили.

Утвърденият логотип напомня леко на емблемата на фирмата-майка. Ще се появи първо на предния капак на коли, предназначени за пазарите в Индонезия, Индия и Русия. Продажбите на възродения Datsun започват през 2014 г.
 
Nissan планира да инвестира почти $400 млн. за модернизация на завода в Чикампек, на 80 км от индонезийската столица Джакарта, с капацитет 250 000 коли годишно. Все още не се знае какви модели ще се произвеждат там, но по думите на Гон предстои представянето на "нова и възхитителна гама от автомобили".
 
Марката Datsun се появява през 1931-ва. 50 години по-късно брандът е заменен изцяло от Nissan. Говори се, че роля за решението на японците изиграват неприятните спомени на американците от изтребителите Datsun от Втората световна война.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо стефчо

    2 0 Отговор
    Тъщата имаше един Nissan-Datsun-Laurel де е жива и здрава. Прави са американците :)
  • 2 Дошо

    1 2 Отговор
    Що е Нисан се е хубаво .Най-доброто за смешни пари .Преди имах розова Хонда Сивик а сега се наслаждавам на розова Микра с десен волан свикнах много бързо и вече не карам в насрещното . Иначе какво да ви посъветвам Най-добри са японските автомобили естествено начело с Нисан
  • 3 Kobester

    0 1 Отговор
    Ква е тая марка датсун?
  • 4 Дошо

    2 0 Отговор
    Спортен Нисан
  • 5 Kobester

    0 2 Отговор
    поредната пробита ч***я значи.
  • 6 520 зендер

    1 0 Отговор
    Тази марка няма бъдеще...