Last news in Fakti

23 Март, 2012 10:31 5 663 2

Jaguar ще бори Porsche Macan

  • jaguar-
  • land rover-
  • evoque-
  • porsche-
  • macan

Раководството на Jaguar е впрегнало здравата инженерите си в разработката на нови модели от сегменти, в които марката няма никакъв опит, твърди британското сп. Autocar. Англичаните отчаяно искат да наваксат изоставането си от немската конкуренция, а без собствени предложения в SUV-категорията това няма как да стане.

Според Autocar в момента Jaguar разработва цели 6 нови возила, които ще се появят през следващите две години. Сред тях имало "радикален кросоувър", който да се опълчи на бъдещия Porsche Macan.
 
Конкретни параметри на купето с повишена проходимост все още липсват. Знае се единствено, че ще бъде построено на новата модулна платформа PLA (Premium Lightweight Architecture), предназначена за по-големи автомобили.
 
Ако слуховете се потвърдят обаче, "радикалният кросоувър" по-скоро ще заимства възли и агрегати от Land Rover Evoque, а до появата му на пазара надали ще минат само две години, както оптимистично прогнозират от Autocar.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милен

    3 0 Отговор
    Творението на снимката ми изглежда прекалено авангардно като дизайн за Ягуар. Не бих казал, че е лошо, но ако беше модел на Алфа Ромео. Идеята на Ягуар е добра и влизане в този сегмент определено ще засили конкуренцията и ще разбие хегемонията на немците. Дано да пипнат дизайна и да го направят с по-аристократично излъчване.
  • 2 Kobester

    1 1 Отговор
    Браво, добра идея(за сув-а, не това на снимката), но надали ще е и близо дори до този на Порше.