Last news in Fakti

25 Март, 2012 10:38 9 400 7

Уникално Ferrari за Ерик Клептън

  • ferrari-
  • ерик клептън-
  • 458 italia
Уникално Ferrari за Ерик Клептън - 1

Непознат модел на Ferrari се появи на витрината на известен вносител на свръхскъпи коли в центъра на Лондон и предизвика истинска сензация миналата седмица. Регистрационната табела на униката гласи SP12 EPC, което породи цяла камара слухове за купувача на поръчковия модел и техническите параметри на колата.

Дизайнът на суперкара определено напомня на култовото Ferrari 512i BB от края на 70-те и началото на 80-те години на миналия век. Като цяло обаче автомобилът очевидно е построен на базата на 458 Italia.

Първите четири символа в регистрационния номер моментално бяха разшифровани от познавачите като Special и V12. Инженерите на Ferrari понякога се натоварват с нелеката задача да монтират различни от стандартните мотори на моделите си, но процесът е изключително скъп и трудоемък и се предприема само за най-изтъкнатите клиенти на компанията.

За трите останали букви на табелата няма никакво съмнение. Това си инициалите на един от най-великите китаристи в историята Ерик Патрик Клептън (EPC). Музикантът се е появил в лъскавия дилърски център, за да огледа новата си придобивка.

Клептън е известен като фанатичен почитател на марката от Маранело. Китаристът има богата колекция от Ferrari-та и нерядко гостува в боксовете на Скудерията във Формула 1. Според слуховете уникатът му е струвал 3 млн. паунда, а за изработката на колата са били нужни 2 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М_SUX

    0 0 Отговор
    На клипчето колата е уникална.
  • 2 Георги Димитров

    0 0 Отговор
    "12" в регистрационния номер означава, че е модел 2012 година!
  • 3 Камен

    0 0 Отговор
    www.youtube.com/watch?v=fX5USg8_1gA това е поздрав за всички вас :)
  • 4 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Супер е,много ми харесва идеята как напомня на 512i BB
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 doni

    1 0 Отговор
    Клептън (Slowhand) го заслужава!
  • 7 ААА

    1 0 Отговор
    Еххх, и аз искам да мога да поръчам на Ферари, да ми направят автомобил по мой вкус...