Last news in Fakti

18 Юни, 2010 15:11 11 286 21

UAZ представи официално Patriot Sport

Уляновският автомобилен завод официално представи новия си всъдеход UAZ Patriot Sport, а производството започва от следващия месец. Новият модел е изграден на платфолмата на Patriot, като разликата е, че версията Sport е с 36 сантиметра по-къса.

Според създателите на новия всъдеход, UAZ Patriot Sport е предназначен за млади хора с активен начин на живот.Още разлики със стандартната версия се крият в задните врати, както и в намаленото товарно пространство. последното е 600 литра.

Заради значително по-късите надвеси отпред и отзад автомобила е по-проходим от дългата база, а радиуса на завой е намален. За "късия" Patriot са предвидени два двигателя - 2.3 и 2.7-литрови, които са съответно с мощност 112 и 128 к.с.

Скоростната кутия е една - петстепенна механична, плюс постоянно задно предаване, двустепенна раздатка и заключващ се преден мост. Късата база е по-евтина от сегашната версия със 70 000 рубли, а тлавният и конкурент в ценово отношение е Chevrolet Niva.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 янко

    42 10 Отговор
    Много добра машина здрава и сигурна
  • 2 maksito

    9 40 Отговор
    Spored men tazi ma6ina ve4e e stara
  • 3 ацо

    32 8 Отговор
    ава ей айнщайн кък реши че е стара кът още я нема на пазара кога оспя да удъртее преди да се роди
  • 4 Нафта

    4 30 Отговор
    И за къф ми го пускате тука кат не мое да се купи в българия?
    Нивата поне има мотори които са евро4 сертифицирани. А това чудо няма никакви такива неща...
  • 5 Русофоб

    6 31 Отговор
    Грозно,скъпо и не отговаря на евронормите.Спортно му е само името.Който го купи или е болен русофил,или ненормалник(което е същото)
  • 6 Некъв

    6 26 Отговор
    Карах зад един такъв по магистралата миналата седмица - абсолютно същия цвят дори, но не беше "спорт", а нормален. Карах зад него колкото да го разгледам де, влачеше се със 100-110.. Симпатичен и странен автомобил, много висок, но това което веднага ме грабна: ясно се виждаше (понеже е мног висок джип) обилно омасляване на задния диференциал :) Говорим за видимо чисто нова кола - целия диференциал изцапан с масло отвън! Освен това се люлееше насам-натам и то при положение, че караше с такава ниска скорост.. абе според мен не е читава работата. Не им вярвам на руснаците като става дума за автомобили. Мерси за такова дърво.
  • 7 JTD

    10 19 Отговор
    Максито е прав, това е същия патриот като стария, само че скъсен. Руснаците имат навика да пипнат нещо по даден модел и да ти го представят все едно е нов. Модела е морално и технологично остарял (спрямо корейци и дори китайци, не Нива), освен ако не го ползваш за лов, риболов и тн.
  • 8 Amso_87

    4 21 Отговор
    РУСНАКА Е ЛОШ МАШИНО СТРОИТЕЛ
  • 9 Moskvich

    4 18 Отговор
    Поредната руска глупост.:) Единствено китайците правят по- некачествени автомобили.
  • 10 :)

    2 19 Отговор
    Кола за комунистически задръстеняци. Грозна недомислица! Карал съм всякакви руски коли, и нито една не става за друго освен за скрап.
  • 11 artonas zard

    18 3 Отговор
    на мен много ми харесват руските джипове
  • 12 Нико

    2 17 Отговор
    AMSO_87 е дал прост и верен отговор, с което според мен темата се изчерпва!!!
  • 13 rei

    18 3 Отговор
    Нико mnogo vreme shte vi e nujno da porasnete i 4ak togava da sprete da leete taia prostotiia v forumite
  • 14 Веселин

    4 14 Отговор
    Всички, които твърдят, че този джип е боклук, че е стар, че е технологично остарял, че не става за друго осен скрап са 100% прави :-)Няма руски автомобил, който да е конструиран на ниво доближаващо се до еврообразците, естествено и до всички други производители от други континенти.Някой беше писал, че само Китай прави по-лоши автомобили.Е за това не съм съгласен.Китайски джип съм виждал на панаира в Пловдив и е по-добър от руските боклуци.На всичко отгоре беше с мотор на Нисан.
    Има и друг момент обаче.За 15000лв и Мерцедес вероятно няма да направят нещо много по-добро.Цената определя качеството все пак.В случая и толкова не бих дал, защото който и да е друг джип на старо е пъти по-добър избор от нов руски джип.
  • 15 Niko

    12 14 Отговор
    Евала Веско,напълно подкрепям твоето становище. Подръжниците на руските напеналки са хора, чиито критерии за качествен автомобил са размити и неорентирани! Коя руска кола или джип е по- добра от която и да е западна такаава ???!!! Нормалнио ли е 30 години руските алкохолици да правят едни и същи бракми- без каквото и да е развитие, до къто през това време целия свят обновява своите модели на пазара поне на 7-8 години??? Жигулата, Москвича или Запорожеца са по- добри от който и да е западен автомобил или Уазката е по- добра от който и да е немски или японски джип??!! Въобще темата за сравнението на руските каручки с която и да е било друга конкуренция е толкова абсурдно, колкото и изцяло положителното мнение за тях на всички в този форум! Дори китайците правят по- добра продукция, защото като не им се отдава да мислят самостоятелно -крадът от други, на които това им се отдава. Така колите, които излизат в момента на пазара са с по- добър дизайн и с изпитани технически компоненти. Друг е въпросът какво е качеството на изработката. Каквото и да е поне няма да е сделано в СССР...!!!
    П.С. Като са толкова добри руските "машини", защо тогава по улиците техния брой е на изчезване? Колко Жигулки или Уазки се движат по улиците не само у нас, а и в целия свят!? Колко хора, които карат западни автомобили или джипове биха продали колите си, за да си купят руски такива??!
  • 16 Тomi

    10 15 Отговор
    У Ж А С ! - същото руско дърво, но в нови дрехи....
  • 17 чехо

    22 4 Отговор
    Tози път направиха нещо наистина добро.
  • 18 Koenig_Special

    3 1 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=tEOvec5VbBw
    http://www.youtube.com/watch?v=fuepkesNXhQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=eKSlBUPg9Rw
    Bez komentar.
    Samo da bqha i po normalni cenite a ne za ruskite spec 4asti,ama vie tolko i razbirate!
  • 19 VERGASER

    7 0 Отговор
    Тази машина може да те извади от всяка абсурдна ситуация извън пътя. Обаче е машина за корави хора, трябва си и ключ и грес:)) Т.е за градски чада и мадами е абсурд!
  • 20 ?

    2 2 Отговор
    "Нормалният" струва 35 000 лева.
    За тия пари има по-малки, но много по-качествени предложения
  • 21 Кузмич

    8 0 Отговор
    Добре е да вземат отношение и нормални, опитни хора, а не само издънки на нашата кьопава прозападна "демокрация". А ПАТРИОТ е истински джип за истински суровите условия на Русия, а не западняшка играчка за гъзари.