Last news in Fakti

11 Юни, 2012 12:13 3 262 15

Renault готви SUV на базата на Megane

  • renault-
  • megane suv-
  • captur-
  • nissan-
  • juke-
  • qashqai

 

От известно време се говори, че французите възнамеряват да пуснат на пазара субкомпактен кросоувър на базата на Nissan Juke, а за основа ще бъде използван концептуалният им модел Captur (долната снимка). 
 
Сега в интернет пространството се завъртя още една информация, според която Режията ще пусне първо по-голям автомобил с повишена проходимост, който ще има за цел да замести недотам сполучливия Koleos, но ще е позициониран по-ниско от него.
 
Автомобилът ще използва платформата на последния Nissan Qashqai, но ще се отличава доста в дизайнерско отношение. Визуално кросоувърът ще прилича на следващия Megene и именно поради тази причина на този етап е наречен Megane SUV.
 
Този автомобил ще е сходен по габарити с Qashqai, но ще се произвежда единствено в петместен вариант и само с предно предаване, което донякъде ще го разграничи от Qashqai. За да се различава от Dacia Duster пък, Megane SUV ще се позиционира като премиум кросоувър.
 
В екстрериорните и интериорни елементи ще бъдат използвани решения от концептуалните модели DeZir и ZOE, а двигателната гама ще е доста богата. Акцентът обаче ще пада върху 1.6- и 2.0-литровите турбодизели на алианса. Ще има и 1.2-литров бензинов турбомотор.
 
Според досега наличната информация по всичко личи, че ако този автомобил стане факт, той ще бъде позициониран на стъпало над Nissan Juke, а в основен негов конкурент ще се превърне новото предложение на Peugeot, носещо моделно обозначение 3008.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СУВ

    1 0 Отговор
    „…Според досега наличната информация по всичко личи, че ако този автомобил стане факт, той ще бъде позициониран на стъпало над Nissan Juke, а в основен негов конкурент ще се превърне новото предложение на Peugeot, носещо моделно обозначение 3008."

    Какво Пежо, какви индианци на гарата?

    Както и да е… след като Волво, Ауди и Субару от години копаят в този сегмент сега вече има и други пробуждания. Абе нека има – тук, за Бългрия, винаги има нужда от висока и проходима кола.
  • 2 Сако

    0 1 Отговор
    До коментар 1 СУВ. Пич явно е трудно да си налучкаш хапчетата или и понятие си нямаш от автомобили. Друга причина за безмисления ти коментар не откривам. Иначе по темата. Ако това се случи Megane SUV ще е по-добър от прекия си конкурент 3008. Лично мнение, и моля без реплики и дуплики по мой адрес. (което няма как всъщност да се получи, но както и да е :)

    Коментиран от #3

  • 3 Петър

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сако":

    Не знам защо аз си мисля, че няма да е по-успешно от Пежото. Може би заради неуспеха на Колеос или пък заради безумно малкия за такъв размер кола бензинов мотор.

    Коментиран от #4

  • 4 520 zender

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Абе то не мотора ще е слаб-вероятно турбобензиновия ще има 100 плюс конски сили и повечко предавки които да свалят разхода.За сега Рено нямат успешен сув.Това не е тяхна територия...
  • 5 дидо

    0 2 Отговор
    Французин кола не може да прави ! Едно нещо няма което да им е наред на тези Рена и Пежа....зле са много ! Евтинийки за заливане на пазара
  • 6 Пею Яворов

    1 0 Отговор
    до 5
    Дидо, тебе главата май не те слуша? Френските коли са между лидерите по продажби в Европа. А това че ти си купуваш 3-та употреба счупени кошници от Италия и си мислиш че колите са по принцип са такива - си е твой проблем
  • 7 дидо

    0 1 Отговор
    Бъди сигурен , че не качеството ги прави лидери(в което не съм сигурен)....а ниската цена....
  • 8 Питанка

    1 0 Отговор
    Ама ти непременно ли държиш цената да е по-висока???!!! Явно нещо не си наред в главата... пък и за пръв път чувам, че френските коли били евтини, що не провериш цените?
  • 9 дидо

    0 1 Отговор
    Едно нещо няма което да им е наред .....
    1.ходова част-слаб 2 (дрънкат в дупките ужасно)
    2.Ламарини - зле-тънкоризести-вратите дрънкат като консервни кутии при затваряне.
    3.Слаби скоростни кутии....не дай боже да вкл. задна....хърка като Икарус.
    4.Климатика като е пълен с фреон и не се нуждае от презареждане.и всички налягания са му добре..на 16 градуса ...всички задължително изпотени
    5.Евтини пластмаси по купето...всичко скърца
    6.Завоя се поръчва предварително.....много зле чувствителност на волана..и лошо управление...
    ТО ВСЪЩНОСТ ОСТАНА ЛИ ОЩЕ НЕЩО !

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 ahhahaha

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "дидо":

    хаха
    1: какво ще кажеш за 90 000 със сменени един вътрешен един външен накрайник и един шарнир другите си бяха здрави преди това не знам дали е сменяно в италия!
    2:ти явно не си карал опел или vw да видиш що за стока са техни те :D а ламарината си е мн добре явно не разбираш нищо :D 3:чувал съм за оплаквания но зависи от зад кормилното!?! не ми се пише за другите ти недомислици!?!
  • 11 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "дидо":

    vsichko koeto si napisal kato problemi na frenskite avtomobili vsashtnost sa problemi na koncerna VAG.
  • 12 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "дидо":

    vsichko koeto si napisal kato problemi na frenskite avtomobili vsashtnost sa problemi na koncerna VAG.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Megane

    0 0 Отговор
    Силата на Рено е в по-малките автомобили за SUV не знам - ще видим.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 дидо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ВИП АМГ":

    Личи ти че разбираш от коли....браво ....дерзай !