Last news in Fakti

25 Септември, 2019 11:59 5 439 6

Защо аерозол в колата е лоша идея

  • аерозол-
  • флакон-
  • сух шампоан-
  • експлозия

Експлодирал аерозол унищожи интериора на Honda Civic и излетя на 15 метра през люка на покрива, въпреки че бил скрит в подлакътника между предните седалки. От инцидента се оплаква собственичката на колата, чиято 19-годишна дъщеря оставила флакона въпреки жегите.

За щастие взривът е предизвикал само материални щети и не е наранил никого. Собственичката Кристин Бейдър Дебрект от Сейнт Питърс, щата Мисури, обаче е пуснала снимки от последствията, за да предупреди други шофьори да не допускат същата грешка.

Аерозолът със сух шампоан бил затворен в нишата под подлакътника. Купето обаче явно се нажежило до такава степен, че флаконът избил пантите на капачето и се изстрелял право през шибедаха.

Застраховката ще покрие щетите по "хондата", но това със сигурност ще отнеме време и ще коства главоболия на невнимателната собственичка.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Газ

    4 0 Отговор
    Разбира се.че е опасно.Виждал съм как гърми запалка с газ в лек автомобил.
  • 2 type-R

    6 4 Отговор
    А ако гръмне пожарогасителя който ни задължават да носим? От кого да търсим отговорност?

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Ахил

    7 1 Отговор
    И как са измери ли, че е излетял на 15 метра, пиши те си ги ей така колкото да не заспите
  • 4 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "type-R":

    От тоя дето ни задължава,ама ще каже че няма вина защото е задължително
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 автомонтьор

    0 0 Отговор
    В горещите летни дни да разполагаш с шибидах в колата си е истинска екстра.
    Вярно е, че повечето коли имат климатици, които за няколко минути могат да ви накарат да забравите за горещините, но те изискват много по-сериозна поддръжка и съответно разходи, за да функционират. Докато на шибидаха просто дърпаш ръчката или натискаш копчето и отваряш.