22 Април, 2019 11:26 49 461 124

Tesla се взриви в подземен паркинг (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model s-
  • самозапалване-
  • взрив-
  • експлозия
Tesla се взриви в подземен паркинг (ВИДЕО) - 1

Охранителна камера в паркинг в търговски център в китайския град Шанхай засне как Tesla Model S се самозапалва и след това експлодира. На кадрите се вижда как под електромобила отначало започва да излиза дим, а секунди по-късно буквално се взривява.

Tesla обяви, че още снощи е изпратила в Китай екип от специалисти, които да разследват причините за опасния инцидент. От компанията ще коментират случая щом разполагат с повече подробности.

Миналата година Tesla Model S, управлявана от британския режисьор Майкъл Морис, се самозапали насред булевард "Санта Моника" в Лос Анджелис. Тогава от компанията определиха инцидента като "крайно необичаен" и също обещаха разследване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Автомонтьор

    93 27 Отговор
    Тесла-брадва, любимото МПС на талибаните!
    Винаги пали...

    Коментиран от #8

  • 2 432432

    129 27 Отговор
    Айде, честито! Оказва се, че батерийте не са толкова безопасни.

    Коментиран от #20, #41

  • 3 smeh

    180 40 Отговор
    Отиде и хубавото Ауди покрай тоя американски кошник...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хайл

    51 9 Отговор
    За това не искам такава-краднеш ток,тя гръмне...мерси
  • 6 гощо

    86 11 Отговор
    Като видите Тескал паркирайте на поне 20метра от нея! Ако трябва да минете покрай нея минете тичешком!
  • 7 Borislav Popov

    61 16 Отговор
    Ега ти му и таратайките ! Вчера имаше статия как Тесла се е палила два пъти ! Днес пък тая ! Как да нарине човек една торба пари за такъв боклук ?
  • 8 чичка

    53 10 Отговор

    До коментар #1 от "Автомонтьор":

    Не пишете тук,а на вън на протести.Цената на бензина тръгна шоково нагоре.

    Коментиран от #40

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 жго

    45 8 Отговор
    Самовзривавне на автомобил е много впечтляваща повреда. На всичко отгоре писаха по-рано , че не може и да се гаси докато не минат няколко дни.
  • 11 Boxer

    46 7 Отговор
    Вместо детските болежки да отминават, става обратното. Доста път има тая технология докато се доближи до класическите автомобили. Собственикът да прави курбан, било и по китайски...

    Коментиран от #16

  • 12 Гост

    24 45 Отговор
    До гоните коментари: Хайде да не си говорим глупости, защото всеки ден и автомобили с конвенционални двигатели се палят! Техника е, винаги може да настъпи проблем, особено когато вече всички са бъкани с електроника и всеки един момент нещо по захранването може да се скапе! За справка: https://fakti.bg/bulgaria/375849-kola-gora-v-centara-na-sofia

    Коментиран от #22, #77

  • 13 инженерче

    36 6 Отговор
    Причини - много. Дефектна серия литиево йонни елементи, дефекти в контролери, дори и софтуерен бъг може да причини претоварване на батерията. Може да е извършен и несертифициран ремонт. Каквато и да е причината, факт е, че електрическите коли в този им вид са недоизпипана технология.
  • 14 гост

    18 6 Отговор

    До коментар #4 от "Антиелектрика":

    Тук трябва да се съглася с теб. Не съм убеден, че това е силен взрив и след това продължава да гори умерено, а не обхваща цялата кола, та пак не е опасно колкото взрив на бензинов резервар, но все пак си имаше едно "бум". У наше село има един с две тесли и редовно му идват на гости други тесли да зареждат на станцията, която си е монтирал зад магазина, минах оттам, след час пак минах и човека още си седеше в колата, много кофти да си на батерия и бавна станция.
  • 15 щскднвп

    38 5 Отговор
    Айде и тези утекоха със забрана за подземни паркинги, както сме ние "газаджиите".

    Коментиран от #44

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Жоро

    12 12 Отговор
    Ударена батерията би могла да се самозапали. Случва се. Космически ракети избухват за милиарди какво се чудите на този инцидент.
  • 18 не е проблем

    4 16 Отговор
    Гори само Модел S, не Моде 3
  • 19 Не лъжи толкова нагло

    4 21 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    Кога пък съм твърдял, че японските батерии произведени от panasonic не се палят? Погледни дори във вчерашната статия съм го написал черно на бяло, но тролът си е трол и гледа да изопачава думите за да стане сеира. Също така написах, че за само едно поколение батерии, Тесла произвеждат в момента батерии по собствена технология, които са много по-трудно запалими в сравнение с тези произведени от Панасоник. Те се вграждат в модел 3. След малко ще ти копирам мнението си от другата тема да коментираш тук. Двигателите с вътрешно горене са много по пожароопасни. Взривът от батериите има ударна вълна, но не е като взрив на резервоар с бензин, който може да те овъгли, ако си в обхвата на взрива.

    Коментиран от #24, #27

  • 20 куку руку ку

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "432432":

    За разлика от течните горива, на които им требе искра или пламък, лития в батериите се пали само от досег с въздух и влага. Така че това е най-пожароопасният автомобил за момента.
  • 21 При удар на ДВГ с Тесла модел 3 гори ДВГ

    12 19 Отговор
    Освен че подчертава издръжливостта на електрическите автомобили на Tesla по време на сблъсъци, наскоро свързаната с огъня катастрофа, включваща модел 3 на Tesla, подчертава опасностите, присъщи на превозните средства, оборудвани с двигател с вътрешно горене. Отрицателните конотации, които се разпространяват около електрическите автомобили на Тесла, показват, че превозните средства са склонни да избухват в пламъци по време на катастрофи, но е точно обратното. По време на инцидент е по-вероятно превозно средство, което се задвижва от контролирани експлозии, да се запали от това, което се захранва от батерия.

    Това е нещо, което бе подчертано от изследователя на Националния съвет за безопасност на транспорта (NTSB), Том Барт, който отбеляза, че няма "никакви признаци, че Тесла са по-склонни" да се запалят от всички други превозни средства на пътя. Барт добави, че когато се случат тежки катастрофи, всяка кола, независимо дали е задвижвана от електричество или бензин, има потенциал да се запали.


    Електрическите автомобили на Tesla са сред най-безопасните превозни средства, които понастоящем са на път, като моделът 3 получава безупречна 5-звездна оценка от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA). Данните от NHTSA също изброяват Модел 3 като автомобил с най-малка вероятност за нараняване сред всички превозни средства, които са изпитали, последван от Модел S и X.

    Коментиран от #26

  • 22 Guest

    15 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Тази кола на Румънското посолство не гореше цялата, а само предницата. Първо започна да пуши и чак след 9-10 минути започнаха пламъците. Нямаше "бум" и хората имаха доста време на разположение. Никой не беше паникьосан... както винаги преувеличено... Също така тази кола е на около 20 години, така че е нормално някой маркуч за бензин да е изпуснал. Докато теслата е на няколко години и толкова бързо се запали, че хората дори не могат да излязат(ако имаше) и може би щяха да изгорят вътре или да имат изгаряния, ако се бяха опитали да излязат. И само за информация: виждал съм бензинова кола да гори цялата, резервоарът не гърми а бензиновата капачка изхвръква от налягането и пламъците излизат от там.
  • 23 Бай Иван

    10 17 Отговор
    Всички с промити мозъци. Която и да е кола не трябва да се пали, но за жалост няма имунизирани, а хейтърите пишат тъпотии щтото така им оттърва и си нямат друга работа. Както има едн много хубава поговорка за българина който го питали какво правиш в момента, а отговора бил нищо работя. Та тъй свалете капаците и се образовайте малко, цяла серия бмвта бяха издъпани от пазара, защото ейтъй докато си караш избухва в пламаци, говорим за хиляди коли, а да не казваме за другите самозапалили се коли и фабрични дефекти
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Boxer

    12 3 Отговор

    До коментар #16 от "Антиелектрика":

    Помня! Дискусиите с тебе ми намалиха ентусиазмът към електричките. Вместо да карам електричка след 5-10 г. , вече се виждам поне след 10-15г. . Когато такива страхотии ще са останали далеч в миналото. До тогава ще си карам бензинката на газ...Поздрави!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Boxer

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Не лъжи толкова нагло":

    Коментарът му беше за мене, ти къде се буташ?

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 не е само Тесла

    10 9 Отговор
    Ламборджини не гори ли, a Ферари?
    Топ 20 на колите, които горят:
    https://www.hotcars.com/20-cars-with-the-highest-chances-of-catching-on-fire/
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Не лъжи толкова нагло

    4 9 Отговор

    До коментар #24 от "Антиелектрика":

    Кога съм твърдял, че батериите не се взривяват като се нагреят? Твърдял съм само че не могат да се взривят всички наведнъж за да освободят всичката енергия, както се взривява резервоара. Взривът на батерия е повече като множество, пиратки отколкото като огромна бомба. Дори взрива на клипа, който очевидно е от късо съединение, което би трябвало да взриви всички батерии едновременно, не е кой знае колко силен. Повечето поражения са от пламъците, не от взрива.
  • 32 Научи се да четеш, трол

    2 8 Отговор

    До коментар #26 от "Антиелектрика":

    Пак ли викаш "дръжте трола" черно на бяло в 19-то мнение ти казах, че ти си прекопирам мнението от другата тема. Това е машинен превод от статия за сблъсъка на Тесла модел 3 с бензинов автомобил при който последва пожар. https://www.teslarati.com/tesla-model-3-high-speed-crash-insights-fire/
    Ти можеш да си мразиш който и каквото искаш, но това няма да промени факта, че бензиновите автомобили са много по-опасни на пътя, дори от онези палещите се тесли с японски батерии старо поколение.

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Тоше

    8 2 Отговор
    Ако некога си земем Тесла че и сложим газово за по-сигурно.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Batushka

    8 4 Отговор
    Американски боклук ...как един Нисан не се запали бе...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 гост

    6 14 Отговор
    Очевиден саботаж. Петролните компании ще продължават да злепоставят Тесла, няма да се учудя ако в отчаянието си се опитат да отвлекат Илон. Бъдещето обаче принадлежи само и единствено на Тесла.
  • 40 Driving pleasure

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "чичка":

    Чиче, само да ти напомня, че и цената на тока ако не я задържаха заради изборите щеше да е шоково нагоре - ЧЕЗ искат 67% увеличение - 67% ако искаш и с думи да ти го напиша ;)

    Коментиран от #56

  • 41 Факт

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "432432":

    Лития гори до пълно окисление и не може да се изгаси!
  • 42 Driving pleasure

    11 2 Отговор
    Продавам кола с жИстоко парно ;) Вярно, че и нормалните коли се палят чат пат... ама ма на фона на нищожните бройки т'сляци продадени и на броя на самозапалилите си и особено на фона на невъзможността тая кочина да я загасиш дори с професионална техника и методи прави нещата по-черни и от токсичния дим дето изпуска...
  • 43 ИВАН

    6 0 Отговор
    Най екологично и безопасно си е ходенето пеша - Божествена простота, но ние хората се правим на много умни, за.ирайки земята, отравяйки въздуха, вече и деца не правим, а само с технологии ... не е добре, но идва Светъл празник, да е честит поне

    Коментиран от #47

  • 44 куку руку ку

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "щскднвп":

    Тез не трябва да припарват край паркинги, не само подземни...
  • 45 Яшко

    7 11 Отговор
    Будали с будали не виждате ли че нарочно пишат против електричните ,да може да си продават повече бензин и нафта ,антиреклама демек И това в световен мащаб ,ако имам парички веднага ше си купя електричка

    Коментиран от #46

  • 46 Ромче

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Яшко":

    Ама живеем в България и нема мъни ,за старо на бензин камо ли нова акумулаторна
  • 47 Driving pleasure

    6 3 Отговор

    До коментар #43 от "ИВАН":

    Да ме извиняваш... миналото лято съм минал почти 2000 км с колелото и само чакам да го изкарам пак. А почти всеки ден минавам пеша по 4-5 км и колата относително рядко я ползвам... но това не значи, че някога ще остана без кола щото мине не мине и просто седна в нея да си се повозя безцелно за единия кеф - ел. кошник това не може да ми го даде!
  • 48 Пак ли отричаш фактите

    7 13 Отговор

    До коментар #38 от "Антиелектрика":

    Ако не вярваме на факти, на какво да вярваме? На тебе? Кой факт ще отречеш? Че при зверска катастрофа на Тесла с автомобил с ДВГ се запалил бензиновия автомобил и е тоталка, а теслата отново в движение след ремонт на ламарини? Ще отречеш твърденията на редица национални органи, че и според краш тестовете, а и по статистика, Тесла са най-безопасните автомобили, включително и при пожаробезопасност? Продължавай да си заравяш главата в пясъка и да викаш такова животно нема.

    Коментиран от #51

  • 49 Чичо

    2 6 Отговор
    Тия електричарници са умрела работа - нема да прокопсат. Истината е едно БМВ-нце, дизеляк и си ти. Друго ти не требе.

    Коментиран от #67

  • 50 ИВАН

    4 0 Отговор
    Браво бе Драйвинг плежъ, и аз съм така - бензина ми е в кръвта, не знам колко коли имам и колко мотора /то пък едни коли/ ... но да чуеш съскането на многото цилиндри, или пък свиренето на вятъра, яхнал железния кон ... еееех, грешни сме все пак
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 беден

    5 1 Отговор
    Не паркирайте до Тесла
  • 53 Станчо

    1 0 Отговор
    Вие вижте какви коли карат в Китай!
  • 54 Знаех си

    2 4 Отговор

    До коментар #51 от "Антиелектрика":

    Яко си заровил главата в пясъка. Даже не си си направил труда да отвориш линка, за да видиш как при катастрофа на Nissan със Тесла, се е запалил автомобила с ДВГ. и да отричаш и да не отричаш фактите са си факти. Да си ме видял да отрека запалването на японските батерии на Тесла в този клип? Продължавам да твърдя, че батериите произведени от panasonic, са се палили, палят се и ще продължат да се палят и в бъдеще. Ти обаче продължаваш да ги слагаш под общ знаменател с батериите които се произвеждат в гигафакторито на Тесла, по тяхна различна технология и различна химия, различен размер и съответно различни качества. При положение, че тесла модел 3 вече са повече от останалите модели, да си чул да се запали някоя? Мушкай главата в пясъка и продължавай да твърдиш, че те лъжат, когато ти говорят с факти, а ти нямаш такива. Вече ти е време да кажеш, че не ми говориш, защото си ми сърдит и ще кажеш на другарката.

    Коментиран от #59

  • 55 JPower

    6 3 Отговор
    Какъв процент от произведените тесли горят, и какъв е % при ДВГ ..... Тесла е подкрепена от правителството на САЩ, иначе никой не би си я купил...
  • 56 чичка

    5 3 Отговор

    До коментар #40 от "Driving pleasure":

    Да ви светна,малко.За рафинирането на 6 литра бензин,се изразходва около 13 kWh електроенергия.Ако си заредиш електрическа кола,ще изминеш около 90 км.,без нефт,бензин и рафиниране.За тези които мислят,че няма да има ток,да обясня че рафинирането изразходва същото количество енергия.Цялата лъжа е,че трябва да се взимат парите на хората за нефт и бензин.Ако тока скочи,бензина също се скочи,разбра ли.Защото се използва енергия,много енергия за да стигне до твоя резервоар.
  • 57 Бай Оня

    4 1 Отговор
    Явно Тесла е решила да се справи с конкуренцията по един ило друг начин:)))))явно първи са Ауди хохохо
  • 58 Нафта

    9 2 Отговор
    Не съм чул дизел да се пали. Не мога и да си представя какво ще стане ако в мол със зарядна станция почнат както са наредени една до друга да гърмят Теслите
  • 59 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Знаех си":

    Защо продължаваш да ме занимаваш с тролските си тъпизми? Като започнат да се палят и модел 3, може ли лично да дойда ти запаля един зад врата? Просто си жалък със смешните си оправдания - японците били виновни, имало някакъв си случай за ударена отзад Тесла и тя не се запалила, учените в Единбург били тъпи, ААА в САЩ не можели да смятат, магнитното поле е атома било високо. Абе що не се таковаш в таковата, а?

    Коментиран от #60

  • 60 Учéните от Единбург не са тъпи

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Антиелектрика":

    Ти си живото доказателство за това. Учéните всъщност са били достатъчно умни, за да представят така фактите, че тъпите читатели да се вържат и да повярват, без да прочетат малкия шрифт. Те с радост се съгласяваш с всяка фалшива новина, която подкрепя тезата ти и я обявяваш за факт. Помните от нас като гледат да ни излъжат, обикновено им казваме да си гледат работата(да не споменавам онова с духането) и в случая им казваме, че не е задължително електромобила да е по-тежък, нито пък да използва накладките при всяко спиране.

    Коментиран от #63

  • 61 Това няма да промени нищо

    4 3 Отговор
    Хиляди са автомобилите по света с двг, които се палят, но това даже не е новина. Тесла е истерично на фокус и се следи под лупа, което разбира се не е случайно. В миналото тези случаи бяха повече, но това не промени нищо. Просто евтина храна за електрохейтърите....
  • 62 Само тази седмица в България

    5 2 Отговор
    Само тазиседмица в България са се самозапали ли повече автомобили отколкото Тесла, от като са започнали производство. Само че се прави драма за някаква Тесла горяла в Китай!


    17 април 2019 10:03
    Автомобил изгоря край пътя от Кнежа за село Еница. Тази нощ е получен сигнал за пожар на лек автомобил Опел "Вектра“, паркиран на пътно платно по пътя от град Кнежа за село Еница.

    Унищожен е целият автомобил. Причината за инцидента е в процес на установяване.

    Кола пламна на Четвърти километър в София (ВИДЕО) - bTV Новините
    https://btvnovinite.bg › bulgaria › leka-k...
    преди 4 дни · Шофьорът на автомобила е с изгаряния по лицето. ... Пожарът стана в час пик, което причини огромно задръстване


    22.04.

    Кола се запали тази сутрин на столичния булевард "Ситняково" в София, в близост до Румънското посолство.

    На място бързо са пристигнали огнеборци, които загасиха автомобила, но околните булеварди бяха блокирани и стотици шофьори бяха затруднени да се качат на "Цариградско шосе".

    Засега не е ясна причината за възникналия пожар.

    10:13 | 16 Април 2019 г.

    Около 00.55 часа тази нощ на тел.112 е получен сигнал за горящ товарен автомобил "Фолксваген Кади“, паркиран в село Тополница, община Петрич. Това съобщиха от ОДМВР-Благоевград.

    В резултат на инцидента е изгорял и паркиран в близост до автомобила мотоциклет "Априля“.

    11:08 18.04.2019
    Тази нощ, около 03, 00 ч. е подаден сигнал за пожар в лек автомобил Фолксваген „Голф“, на ул. „Пирдоп“

    Коментиран от #65

  • 63 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Учéните от Единбург не са тъпи":

    Да проф. Вучков, ние сме тъпи, че вярваме на учените, а ти си най-умния. Няма такъв боклук, заклевам се!
  • 64 Черни Връх

    3 0 Отговор
    ФАКТИ
    Технологии
    21 Април, 2019 11:309 31347
    Изгоряла Tesla пламна отново след 2 месеца
    tesla -model x -пожар -самозапалване
    Изгоряла Tesla пламна отново след 2 месеца
    Георги Касабов
    Tesla Model X се самозапали за втори път 2 месеца след като горя в гаража на собственика си в питсбъргското предградие Фокс Чапъл, Пенсилвания, съобщава CBS. Електрическият кросоувър пламнал първо на 8 февруари. Тогава пожарникарите успели да го загасят преди огънят да обхване къщата, но с цената на сериозни щети по другата кола на семейството.

    Тази седмица следователи пристигнали на място, за да откарат изгорелия електромобил за експертиза, която да установи причината за самозапалването. Специалистите премахнали предпазителя на батерията, за да са сигурни, че изгорелият Model X е безопасен за транспортиране.

    Три часа след свалянето от репатрака в сервиза обаче "тѐслата" пламнала отново и въпреки усилията на огнеборците горяла в продължение на няколко часа, докато от нея останала само димяща купчина тенекии. От компанията на Илон Мъск все още не са коментирали случая.






    Коментари
    Коментарите са сортирани от стари към нови
    1181 Родено в САЩ ОТГОВОР1 11:33 21.04.19
    Злото не умира лесно.
    Коментиран от #20

    1448 АУДИ ОТГОВОР2 11:39 21.04.19
    Е КО ДА КОМЕНТИРАТ, ОТ ТАЯ ФАЛИРАЛА ФИРМА
    545 Обичайното ОТГОВОР3 11:39 21.04.19
    Е пък то тва е обичайно.. Горяща тесла всеки на запад е виждал
    1022 Elon Musk ОТГОВОР4 11:41 21.04.19
    Вижте ми па
  • 65 Антиелектрика

    7 2 Отговор

    До коментар #62 от "Само тази седмица в България":

    Още 30 мнения ти остават да чукнеш 100-ната тъпня! А колко от тях са се самозапалили стоейки в паркинг? А знаеш ли колко коли се движат по пътищата в България и на каква възраст са? А знаеш ли какво е означава пожаро-техническа експертиза и че повечето от причините за пожарите са ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ИНСТАЛАЦИЯ? Давай Вучков, троли!

    Коментиран от #79, #113

  • 66 TSLA

    5 6 Отговор
    Ауууу тъкмо да си купите Тесла и статията ви отказа... Тц тц тц..
    Не свършвайте, недейте тук :) Колите с АГУ горят по-често, просто там е статистика.
    Китаеца мрази Тесла и прави магарии да я махне от пазара на ел.коли
  • 67 Селски бек си

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Чичо":

    И после като ти се роди внуче с три крака и едно око,можеш да му даваш да ти диша газовете от дизеларското умряло БНВ може и да се оправи.10 БМВ-та да си купиш чорката няма да ти стане по-голяма и работлива.
  • 68 Обичам тесла

    8 6 Отговор
    Да видим сега, когато всички марки започнат да вадят електрически модели, дали и те няма да се палят!
    Тесла е един от най иновативните автомобили на нашето време. А за отделения въглероден двуокис в колко пъти по малко е от ДВГ!
    Че са се запалили няколко тесли поради определени причини не ги прави лоши автомобили като марка ™!
  • 69 PlimP

    1 2 Отговор
    и после мен не ме пускат в подземните паркинги, щото била на газ рииш ли :D:D:D

    Коментиран от #70

  • 70 илп

    4 3 Отговор

    До коментар #69 от "PlimP":

    ДВГ трбваше да изчезне ,когато изчезнаха механичните часовници още през 70те .Някой тука си мислят че каменната ера е приключила защото са свършили камъните.

    Коментиран от #72

  • 71 Мустака

    3 1 Отговор
    Предпочитам да усетя тягата на турбодизела вместо да седя на купчина от акумулатори на ТЕСЛА които всеки момент могат да ми опекат задника
  • 72 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #70 от "илп":

    А електричките кога трябваше да изчезнат - още 1836 година ли? Някои си мислят, че откриват топлата вода и света започва и свършва с тях!

    Коментиран от #97

  • 73 Странджа

    3 2 Отговор
    очеваден проблем с батерията, която е разположена на пода, самозапалване вследствие на т нар "късо"
  • 74 Някои смешковци

    1 2 Отговор
    Ми напомнят тук на Томас Едисон,който даже е откривател на електрическия стол,само и само да прокара своята теория за прав ток,но бъдещето показа,че е грешна и днес всички равотим с променливия ток на Великия Никола Тесла
  • 75 ай сиктир

    4 2 Отговор
    На нас ни се запали Хюндай кона електическа още на пристанището, тамън свалена от кораб. Пожарникарите само изчакаха да спре еко катастрофата и оградиха за 3 дена никой да не пипа. Реакцията може да протече и под вода, няма гасене или спиране. Пожарникарят каза, че инстукцийте са да се изкара колата по възможност от закрито помещение и незабавно да се напусне автомбила, или просто незабавно да се напусне автомобила. Оказва се, че поради центъра на тежестта заради батерийте като режат тенекийте фермата на А-колонките се затваря и не могат да ползват флекс, защото го защипва, Много гот. Също така откъм батерията за всеки моделима специален пластмасов "капак" който се чупи с щангата и вътре има специален щуцер за пожарния маркуч, който да може да охлади самата батерия ако е почнала реакцията, докато изкарат хората. За всяка кола има специална инструкция.
    Това е светлото бъдеще, а вие си плюйте по лошия дизел.
  • 76 asd

    3 1 Отговор
    Проучване твърди, че при производството на батериите за една Тесла в атмосферата се изхвърля въглероден диоксид и други вредни вещества, колкото един автомобил изхвърля при изминаването на повече от 1 милион км.

    Коментиран от #80

  • 77 Дедо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Ами то има една Наука - ФИЗИКА и казват !
    Макар , че тук и Химията е в излишък ! :)

    Ама то Познанието не е отредено за всички ! :)
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Paxnas

    1 0 Отговор
    Яаа,американците какви електрични факли произвеждат.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Не може да си толкова тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Антиелектрика":

    Моля ти се не ми казвай, че в трите от пет автомобила, паркиране по улиците посреднощ, е имало водач който държи двигателя запален? Много ясно е, че са паркирани и заключени преди часове!

    Коментиран от #86

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Пак търсиш под вола теле

    0 0 Отговор
    И тези ли са правили секс, под навеса между автомобилите в 3 часа през нощта?


    11:08 18.04.2019
    Тази нощ, около 03, 00 ч. е подаден сигнал за пожар в лек автомобил Фолксваген „Голф“, на ул. „Пирдоп“ в областния град, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Перник.

    Колата е изгоряла напълно, както и са засегнати още три автомобила в близост до горящия. Унищожен е и навес до жилищна сграда, която е спасена от огнеборците. Причината не е установена.

    Коментиран от #88

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Ставаш смешен вече

    0 0 Отговор
    Сега ще отречеш и самозапалилите се нови BMW-та ли? Само не забравяй да си заровиш главата в пясъка да не ти изгори перчема! https://youtu.be/FU7LmHCBRNc

    И това ли са фалшиви новини? Или когато става въпрос за BMW, е допустимо?

    Коментиран от #91

  • 90 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Разправят - палят се , и горят на всичкото отгоре ! Бива - за зимата ...
  • 91 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #89 от "Ставаш смешен вече":

    Ти си този, който е за заравяне с гнусните си тролски лъжи! Коя кола се взривява в подземен гараж докато е в покой? Ама то не било взрив, а бързо горене - безмозъчността ти е нелечима, щом дори не знаеш какво представлява взрива като същност! И тук да те питам пак - колко ти плащат в БАЕПС, че падаш на нивото на безмозъчен лъжец?

    Коментиран от #92

  • 92 Аха къде бил ключа за бараката

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Антиелектрика":

    Значи щом не е в подземен паркинг и автомобилът не е бял, започващ с Т, значи не го броим за пожар! Абе ти на малоумни ли ни правиш? Горяха ли десетки паркирани нови BMW та? Горяха. Толкова с фактите. Чист късмет е, че някоя не е било в подземен гараж, ако все пак не е имало и такъв случай.

    Коментиран от #93

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Аз пак да питам

    0 0 Отговор
    Пиратката взривява ли се или не? Взрив е твърде разтегливо понятие.

    Коментиран от #98

  • 95 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Антиелектрика":

    Публикувано във факти.бг: Като чета коментарите,си мисля че в България сигурноста е на първо място. А като се прибера разбирам че всъщност не е така. Много ви е страх от батериите,но няма проблеми да навържите газовата уредба при кварталния „майстор“ ,които няма завършено средно образование,да смените спирачките с комшията,защото той видял в Ютуб,как се сменят.Или лагерите на колата,и завивате докато се завиват.Там проблеми няма,всичко е точно. Да карате, 20 годишни ръждясали коли,където окачването ще се разхвърчи по пътя.Там всичко е сигурно.Няма значение,че всеки ден загиват хора,заради технически неизправна кола. Но виж, Теслата е най-голямото зло,защото има батерия и гърми.Хейтърите нямат край.

    Коментиран от #99

  • 96 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #93 от "Антиелектрика":

    Публикувано във факти.бг: Знаете ли,как се работи на Запад.Като има проблем,а Тесла имат проблеми,сядат на масата, мислят и ги решават.Никой не е измислил,най-добрата батерия все още,така че имате за какво да мислите.Единствено в България,когато попитам-- Защо не промените,това. Отговора е--Ми то винаги,така е било. Така че,Тесла ще с решат проблемите,имат доста хора,където могат да мислят и имат повече знания от вас.Светът върви към отказване на бензинови коли,вие още си мечтаете за дизелите.
  • 97 илп

    0 0 Отговор

    До коментар #72 от "Антиелектрика":

    Електричките са изчезнали в момента когато J.P.Morgan e попитал Тесла " А къде ще сложим електромера".
  • 98 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #94 от "Аз пак да питам":

    Сега пък ще се правиш на разсеян дали било взрив или не. Има си определение на взрив или експлозия - има ли ударна вълна звука вълна значи е експлозия. Имали ударна вълна и разрушения в клипа - има! Хайде спри вече да се излагаш!!!

    Коментиран от #103

  • 99 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "гост":

    Като няма какво да кажеш, защо не си траеш ами си копираш тъпото си мнение от другите теми? Май не смогвате да пишете, че доста станаха темите със самозапалили се батерии - гледам и скутер в Русия се е взривил. Но трябва да те разочаровам, защото колата ми нито е дизел, нито е на газ. Сега си направи харакири да ни отървеш от глупостта си.

    Коментиран от #100

  • 100 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Антиелектрика":

    Мнението не е тъпо.Колко хора загиват заради технически неизправни,коли. Не казвам да си ти,казвам че са много. Имате ли статистика,защо никой не прави нещо за това,а се плащат пари за да се мине контрола,без контрол.Защо всички дизели пушат,като са минали контрол.Вие питали ли сте се за това. Пушека го виждаш,може би за това си съгласен?

    Коментиран от #101

  • 101 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "гост":

    Стотици пъти съм писал по темата, че мразя селяндурите, които с безхаберието си тровят околните. Но това не значи, че ще си рискувам живота с електричка. Просто едното няма нищо общо с другото и държавата трябва да си влезе в ролята на регулатор и да спира от движение неизправните коли, а не да дава субсидии за електрички!

    Коментиран от #102

  • 102 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #101 от "Антиелектрика":

    Електричките,ще се продават и без субсидии.Ще стане скъпо да се кара бензин.Тогава ще смените всички,но все пак старите европейски коли трябва да се бутнат някъде преди това. За това в бедните държави ще навлязат последно.
  • 103 Аз пак да питам

    0 0 Отговор

    До коментар #98 от "Антиелектрика":

    Къде видя разрушения от взривната вълна? Дори прозорците на автомобилите останаха здрави, въпреки че всичко се случи в подземен нисък гараж, където ударната вълна е много по-разрушителна, отколкото на открито. Автомобилите дори не помръднаха. Знаеш ли какво щеше да стане, ако от теслата е имаше взрив на истинска бомба с минимална мощност? Щеше да я удари в тавана и да разхвърля автомобилите покрай нея.

    Коментиран от #105, #107

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Аз пак да питам":

    Ти освен експерт по право, сега се правиш на експерт по взривовете ли? Ами то има второ клипче, на което се вижда какво се е случило на съседното АУДИ след ВЗРИВА. А това което си дал като клип е толкова нелепо, колкото си и ти - да сравняваш 30-40 годишни Лади и Кадети с газови уредби в Русия, със самовзривила се нова Тесла за 100 000 евро, показва какъв нагъл трол си. Вече разводни темата като мина 100 мнения, както и прогнозирах. Искрено ти пожелавам лично да усетиш този лек и незначителен "плюс" на електричките! Хайде трол, много ти здраве!
  • 106 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "Ето ти примери за сравнение":

    Последната беше и с Фойерверки.

    Коментиран от #108

  • 107 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Аз пак да питам":

    Поне да си беше направил труда да видиш, че има втори клип, на който се вижда какво се е случило на съседното АУДИ от ВЗРИВА на Теслата. А клиповете от Русия със самозапалващи се 40 годишни Лади и Кадети с газови уредби, са най-нелепото сравнение с нова Тесла. Както казах, преизпълни плана от 100 мнения, за да разводниш темата. Чао Вучков!

    Коментиран от #111, #112

  • 108 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "гост":

    Последното мнение е и към теб, защото се кефиш на същите нелепи клипове с дърти коли с газови уредби.

    Коментиран от #109

  • 109 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Антиелектрика":

    Почти същите сигурни коли,като в БГ. Лека и на теб,не се дразня,просто коментирам. Ще има теми още да пишем.Времето ще покаже.
  • 110 дявола

    1 0 Отговор
    Маниги тея куруби електрнни тояги
  • 111 Последно взрив ли беше

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Антиелектрика":

    Това на първия клип ли беше взрива? Смятам, много ясно се вижда, че и Аудито и Теслата са си цели целинички след него.
  • 112 Хвърчащи покриви и капаци

    0 0 Отговор

    До коментар #107 от "Антиелектрика":

    "А клиповете от Русия със самозапалващи се 40 годишни Лади и Кадети с газови уредби, са най-нелепото сравнение с нова Тесла"


    Ахааа, летящите покриви, капаци и стъкла са причинени от "самозапалване" и са напълно допустими, но Тесла се ВЗРИВЯВА без дори да помръдне листенце покрай нея, да не говорим за физически щети. Да ти имам обективността! На черното не бяло, а направо златно му казваш!
  • 113 Спешно

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Антиелектрика":

    ти препоръчвам да прекъснеш електрическата си инсталация у вас, в колата (ако имаш такава) и да спреш да ползваш електрически и електронни устройства, вкл. навън, както и да не посещаваш места с електроинсталации. Всичко това относно :Публикувано във факти.бг: А знаеш ли какво е означава пожаро-техническа експертиза и че повечето от причините за пожарите са ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ИНСТАЛАЦИЯ?

    Коментиран от #114

  • 114 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Спешно":

    А ти кой беше, че ми препоръчваш каквото и да било? Ако искаш си пий електролит сутрин от батериите, но разумните хора знаят, че различните неща си имат различни сфери на приложения! Дано усетиш лично тази "благинка" на електромобилите, щом толкова ревностно ги защитаваш!

    Коментиран от #115

  • 115 Точно това е проблемът

    0 0 Отговор

    До коментар #114 от "Антиелектрика":

    Без да искаш този път улучи десятката. Благодаря ти. Може би с това трябваше да започна и всички да ме разберат. Именно защото всяко нещо си има сфера на приложение, батериите за лаптопи не са проектирани за катастрофи и свързване на хиляди батерии заедно. Когато започнаха производство, Тесла подписаха договор с Панасоник да им доставя именно батерии за лаптопи, които и до ден днешен се използват за направата на модел S и модел Х. За модел 3 Тесла си проектира собствена батерия, предназначена конкретно за електромобили. Именно затова се палят само старите модели Tesla. Защото ползват батерии за лаптопи в друга сфера на приложение.

    Коментиран от #116

  • 116 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "Точно това е проблемът":

    Тук вече съм съгласен и винаги съм твърдял, че ако батериите станат безопасни, електричките ще са добра градска опция със 100-на к.с.

    Коментиран от #118

  • 117 Вили

    2 0 Отговор
    Със сигурност има проблем за да се случи на не една кола от тази марка,пък и на друга . Няма гаранция.Добре че няма пострадали хора.Ще е много жалко някой или семейство тръгнали на път да ги допати такова чудо.Пък после автомобилните представители да говорят за обезщетение.Да си изтеглят автомобилите от пазара,да отстранят проблемите и чак тогава да ги пуснат отново.Как може да се продават"бомби" и то на такава цена!
  • 118 100 коня са малко

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "Антиелектрика":

    И защо изкуствено трябва да намаляваш мощността? Двигател със 100 коня и 300 коня струват приблизително еднакво и използват приблизително същите материали защото имат почти еднакви размери, когато са с водно охлаждане. На практика, отдаваната мощност зависи повече от охлаждането. Трябва да може да работи при без охлаждане минута-две, а ускорението до 100, отнема само секунди. В градски условия няма как да прегрееш двигателя. Това може да се случи само при висока скорост, когато е необходима голяма мощност за дълго време. Дори тогава, просто се ограничава мощността, докато се охладят батерията или двигателя, а след това можеш да се възползваш от пълната мощност. Няма никаква логика в изкуствено ограничаване на мощността, която може да осигури батерията.

    Коментиран от #119

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ще търсиш под вола теле

    2 0 Отговор

    До коментар #119 от "Антиелектрика":

    Не виждаш ли, че напоследък, ако някоя Тесла настъпи осовата линия, веднага се разтръбява в медиите по цял свят, защото някои печелят милиони мърдане на акциите дори с един процент. Ако имаше нещо вярно от твоите страхове, не мислиш ли, че е вече щяха да са ни засипали със статии по темата? Чакам новината от немските "учени" които обясняват че Тесла произвеждала батериите на модел 3 с 11 до 15 тона въглероден отпечатък, пресметнато през микса на електроенергията ... в Германия. Приготви се да записваш линкове и да ми ги даваш с гръмките думи учените, учените това, учените онова. Няма нищо че Тесла не произвежда батериите си в Германия, а произвежда два пъти повече зелена и абсолютно чиста енергия, отколкото е необходима за производствените ѝ дейности и зареждането на всички Тесли.

    Коментиран от #122

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #120 от "Ще търсиш под вола теле":

    Пак ме бъркаш и ме намесваш в спорове, които не съм водил. Не ми пука кой какво казва - искам официални измервания. Може и да греша, но искам данни, не празни приказки.

    Коментиран от #123

  • 123 Какво чакаш

    0 0 Отговор

    До коментар #122 от "Антиелектрика":

    Аз ли да ти ги търся, като те интересува, намери си ги сам. Аз как ви казах за по-големия пробег от обявеното и над 200 киловатовото зареждане на Модел 3 още преди година. Тогава се подигравайте, но сега вече е факт.

    Коментиран от #124

  • 124 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #123 от "Какво чакаш":

    Хайде престани вече да ме въвличаш в някакви измислени спорове, които не съм водил. Не ме вълнува нито 200 киловатово зареждане на Тесла, нито фалитът и, нито акциите и, нито продадените бройки. Интересуват ме единствено безопасността на батериите и ЕМП дали е в норма.