Last news in Fakti

16 Ноември, 2010 11:43 11 920 43

МВР вади катаджиите от храстите

  • кат-
  • проверки

Пътните полицаи вече няма да се крият в храстите и други подходящи за засада места, от които да дебнат нарушители, съобщават от пресцентъра на МВР. Главна дирекция „Охранителна полиция” предприема и други мерки за за подобряване работата на катаджиите. Гражданите вече ще могат да подават сигнали за неправомерни действия и нарушения на полицейски служители на електронните адреси на дирекцията.

Катаджиите ще контролират основно местата по пътната и улична мрежа с доказано повишена опасност за възникване на катастрофи. Целта е предотвратяване на пътни злополуки, нарушения на обществения ред и на криминални престъпления.

Контролът по пътищата ще бъде явен, спирането на проверяваните автомобили ще става на подходящи места, с добра видимост. Той ще бъде съобразяван с интензивността на движението и скоростта на автомобилните потоци, за да не се затрудняват и застрашават останалите участници в трафика. През тъмната част от денонощието проверките ще се извършват по възможност на добре осветени места, сочи новата директива.

Докато се движат по маршрутите си, катаджиите ще спират водачите, извършили груби нарушения на пътя и ще им налагат санкции. При невъзможност да спрат шофьора, пътните полицаи ще изготвят докладна записка за нарушението, на базата на което той ще понесе санкции по-късно.

Проверяващите екипи ще извършват и стриктен контрол  за сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”.

Всички служители, които контролират пътното движение, са задължени да бъдат със светлоотразителна жилетка и идентификационен бадж.

Началниците в КАТ са задължени да правят редовни явни и негласни проверки за това дали подчинените им действат законосъобразно, уплътняват ли работното си време и дали поведението им провокира корупционни действия.     

От МВР съобщиха електронния адрес - [email protected], и интернет страницата -  www.gdop.mvr.bg, на които гражданите могат да подават сигнали за неправомерни действия и нарушения на полицаи на пътя. По всеки получен сигнал ще се извършват детайлни проверки и при доказана вина ще се търси съответстващата отговорност, увериха от ведомството.
Такива адреси ще обявят всички областни дирекции в страната и СДВР. Хората могат да подават сигнали и на телефони 112, 166 и 02/982 35 36.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost_town

    50 23 Отговор
    Когато сложат по една камера в патрулните коли и глобите да се пишат на предния капак пред камерата тогава нещата ще се оправят...
    Предполагам на повечето тук са показвали как уж радарът бил засякъл тях със превишена скорост а истината е,че полицаят засякъл някой с голям джип и го е страх да го спре него....
    И друго,всеки от нас е готов да бутне малко когато згафи но това не е правилният начин- за това да има камери в полицейските коли,аи самите полицаи няма да правят намеци за почерпка !!!
  • 2 88

    42 40 Отговор
    абе боклук като тръгнат да ти отнемат книжката ще се молиш да плащташ смешник нали бе?!!!

    Коментиран от #16, #17

  • 3 Fellis

    27 12 Отговор
    A zashto triabva da stigash dotam che da ti otnemat knijkata? Za da trugnat da ti ia zimat sas sigurnost ne si si karal krotko po patia!
  • 4 555

    46 6 Отговор
    и мен са ме спирали и ми показват радара с каква скорост съм се движил и като сравня часа на радара и моя часовник(който е верен) се оказва, че има около 20 мин. разминаване и му казах на чичо полицайчо за това и че това не е моята скорост и той започна да мъмка :) и си тръгнах демонстративно :)

    Коментиран от #7, #22

  • 5 убит_от_кат

    30 9 Отговор
    Това е само ПРЕПОРЪКА на цецко цветенцето не е закон.
    Ако искат ще се крият и с камуфлаж.
    НАПИШЕТЕ ГО КАТО НАРЕДБА. а не като устна недомислица.

    ТО НАЧАЛНИКА ВЗИМА ПО 50 ЛВ НА ДЕН ОТ УКРИТА ПАТРУЛКА, ТОЙ ЛИ ЩЕ СЛЕДЯТ ДАЛИ СЕ КРИЯТ ПОЛИЦАИТЕ ?

    КАТО ДОРИ НЕМА ЗАКОН ИЛИ НАРЕДБА ЗА ТОВА ?

    КОЛКО ТЪПА АДМИНИСТРАЦИЯ НИ УПРАВЛЯВА.

    Напишете ЗАКОН ИЛИ НАРЕДБА и заложете санкция 5 000 лева и затвор от 3-5 години за ченгета криене в храстите и изнудване на водачи на МПС.

    САМО ХРЪЦ-ПРЪЦ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО БЕЗ ЕФЕКТ ЕСТЕСТВЕНО.
    ХАХАХАХХААхахаххахаа

    КАКВА Е САНКЦИЯТА ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА УСТНАТА ИЗМИШЛЬОТИНА.
  • 6 Benzy

    26 2 Отговор
    Като стана дума за скапанит застраховки - Докога дявол го взел аз ще плащам за гаранционен фонд щото ня някой скапаняк мутра ром или незнам си какво не му стигали парите да си плати Гражданската или няма желание да го направи?!!
    Кога ще има единна електронна система между кат и застрахователите и да се следи кой плаща и кой не. А не пак да са нацакани редовните пладци!!!
  • 7 9

    8 24 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    tapanar takuv trugva6 si demonstrativno no s akt v ruka :D xaxaxaxa

    Коментиран от #10

  • 8 FamouS

    8 7 Отговор
    Някой може ли да даде линк за това как изглежда един идентификационен бадж ? Или да ми обясни какво точно представлява и как да разбирам дали е истински а не фалшив !
  • 9 toi

    3 26 Отговор
    Vij dali e snimkata na maikati. Pedal takuv. Moke da e istinski togava Badja.
  • 10 555

    20 4 Отговор

    До коментар #7 от "9":

    тъпанар ще викаш на баща си дето та е направил и възпитал толкова "добре".

    В моя случай, в който пиша е че, "катаджиите" си помислиха, че ще им дам някой лев да ме пуснат и като ни им стана номера ми дадоха документите и ми мъмкаха че е станала грешка.
  • 11 JET LI

    29 5 Отговор
    МОМЧЕТА ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТО!!!КУПУВАМЕ СИ НАВИГАЦИЯ С ПРОГРАМА ЗА КАМЕРИ И РАДАРИ И ЕДИН ХУБАВ АНТИРАДАР ЗА ДА СЕ ПОДСИГУРИМЕ И КАЗВАМЕ МЪЖКИ ПОЛОВ ЧЛЕН ЗА КАТ!!!
  • 12 807

    25 2 Отговор
    Момчета не се карайте.Те щяха да ги вадят от храстите още преди 2 правителства.Тука има коментари на действащи полицай.Защо не се замислят, кой човек извън системата им,ще ги подкрепи в протестите им.
  • 13 TRAIAN

    17 6 Отговор
    gospodaaa,spriaha me za 15 km previshenie...2 min dokat mi pishat fisha izletia edno BMV X6 s nai malko 170 previshenie....bili ve4e me spriali...pitam kak shte si plati globata toz pi4 ,sled kato me spirat s 15 km...i ne smeiat da sprat tezi s 350 konia koli....2ro,za kogo sa tez globi...i zashto se slagat policai deto ne znaiat ko praiat na shoseto...sofiiskite sa oste po ----dai kuinti nali...ok
  • 14 аз

    21 11 Отговор
    К** ЗА МВР
  • 15 deo88

    19 5 Отговор
    Като правим нарушения , трябва да си понасяме наказанията . Невиждам защо трябва да плачем за това , че пишат актове , пишат защото има защо . Спор няма , че има хора който не ги спират , но това неможем да го оправим ния ! Също така неуспорим факт са и дупките по пътищата , и искаме да ги оправят - и на това няма как ния да помогнем . Растат цените на данъците , застраховките , ХРАНИТЕ , горивото ( бензин , дизел , гас ... ) , за боклука , а заплатите си остават същите , а и в някои случай , се взимат по-малко .
    Има толкова неща който трябва да се оправят в нашата страна , а ния за катаджийте се притесняваме ...

    Коментиран от #32

  • 16 georgi

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "88":

    88 napulno sum suglasen s tebe, toq ghost_town e pulen idiot !!!! :D:D:D
  • 17 Ghost_town

    13 10 Отговор

    До коментар #2 от "88":

    1-Винаги спазвам правилата примерен водач съм за какво ще ми я вземат.
    2-И да ми я вземат няма да тръгна да рева или да плащам...като ми я вземат да ми я вземат няма душата ми да вземат
    3- Заради такива Ганиовци измекяри като теб се научиха да искат рушвети !!!
    4 - Много си прост саше !!! :D :D :D
  • 18 toni

    6 6 Отговор
    abe policaq si e policai taka 4e men sa me spirali i sa mi kazvali dnes kak1v den i az za6to i toi mi vika dnes e 3 mart taka4e dai nqkoi lev 4e dase po43erpim i taka prosto trqbva da ima i kompromisi ot tqhna strana a ne samo da globqvat
  • 19 sa6o

    14 1 Отговор
    polizaite ako ne praviat kompromisi 6e ostanem bes kni6ki
  • 20 123

    18 1 Отговор
    Как е на Запад , братленца, та дори и на юг от нас - полиция се появява на пътя само при направено сериозно нарушение и инцидент, дали с кола или хеликоптер - няма значение. Ние обаче сме "особена порода" - не сме нито като едните, нито като другите, знаем само акъл да даваме. Действително чрез видео- камерите се елиминират корупционните практики, но България има проблем с прилагането на доказано - успешни практики, защото ги побългарява. А проблема с "кривите ченгета" са кадрови грешки на МВР - хора не призвани за тази работа, а вкарани и наредени.
  • 21 MaHuaK

    12 3 Отговор
    Мога да кажа , че българския "шофьорлък" ще се оправи само с камери за да няма каде да бяга , че ще има такива кадето ще минават покрай капките винаги ще е така няма шофьор който никога да не е настъпвал закона поне 1 път мога само да кажа да си пазите живота така ще пазите и другите на пътя не е нужно някои да плаща за нашите грешки и да мрънкаме когато ни пишат актове истината е че ни е яд да даваме пари излишно в тази "криза" това е първото което ни минава през ума . Пазете себе си така пазите и другите и книжките си !!!
  • 22 muio

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    na dali ima takav tap katadzia 4e dati pokaze skorost ot predi 20 min. a demostrativno moze da si si tragnal samo ot na m.... p...
  • 23 sanko

    1 8 Отговор
    policaite sa tapi dupeta.te nerazbirat ni6ty ot avtomobili i kogato vidqt avtomobil se 4ustvat kato kooperator na kongres.
  • 24 доцента

    11 8 Отговор
    пътните куки са си пълни боклуци,и да не взимат участие в този форум,а да си търсят нова работа на село където им е мястото.след монтирането на камерите щата ще им бъде съкратен на половина и така ще олекне на истънелия ни бюджет,пък и на нас от тяхното просташко и безмислено присъствие по улиците.
  • 25 dimitar

    3 5 Отговор
    bravo be bravo ko shte se kriqt kat mishki i shte debnat da karash se na trani tva trqbvashe da e taka otdavna !!!
  • 26 Ico

    1 8 Отговор
    Az sym pravil sy6tiq nomer :))) I mynkat naistina :) Sverqvaite si 4asovnicite? :))) Taka im kazah :) Ina4e mi e syvsem qsno, 4e e na nqkoi drug, az imam antiradar, koito ne se obadi :)) A struva 300 leva, za tazi cena hva6ta vsi4ki 4estoti :)
  • 27 sa60

    4 2 Отговор
    Тази инициатива е добра, но има още много много неща които трябва да се пипнат. Кога ще се модифицира тази система за винетките и ГО ? Да се направи както е в Швейцария и Италия с чип, който се сканира без да те спират и само ако си в нарушение (Т.е не си си платил) само тогава да те спират за глоба ... КОГА ???? и още нещо .... след някакъв мижав ремонт на пътя хората които го извършват забравят да си махнат абсурдните знаци от рода на 30 или 40 ограничение на скоростта на Прав,сух, и вече равен и без дупки участък от междуградски път. Така искаха да ми вземат книжката защюото съм карал там с 80. ПОРНОГРАФИЯ. Да не спомен авам че се бяха маскирали на катерички, в един храст под едно дърво.
  • 28 tosho

    3 2 Отговор
    tuka se karate i obijdate za bezsmisleni raboti zakonite trqbva da se spazvat ama mn qsno che shte mu dadesh pari tam e vuprosa che toi NE TRQBVA DA GI VZIMA neka da ti pishe akt za opit za korupcia na dlujnostno lice opp 1000lv da vidim dr put shte davash li pari ama ako shte go pravqt trqbva da e kum vsichki ne az s slujebnata kola da stoq i da mu se molq da mu obqsnqvam gluposti a tozi s X6 da mu kazva bqgai ot tuka i toi kato mishka se omita i posle na men mi se pravi na golemiq organ na reda. Taka che ot gospodata katadjii zavisi ne ot nas. nqkoi shte kaje emi vie shto im davate emi shte im davame razbira se da ne sme balucii ako mine mine
  • 29 -----------------------

    4 0 Отговор
    Почти съм сигурен, че повечето от вас са спирани от служителите на КАТ за някакво нарушение след което са пускани да си ходят без акт или фиш в ръка без да са получили рушвет от вас преди това. А рушвети ще си има след като глобата е примерно 5 точки и 50 лв, защо да не се размине човек с 20 лева.
  • 30 мирослав

    3 2 Отговор
    Нека да спрат да се крият като мишки. Няма да забрая преди 5 години ако не се лажа такмо бях взел книжка парвото ми спиране. Излизам от варна след Аспарухов мост с около 60 км (може и малко повечко да е било) и кукуте скрити и ме спряха и аз млад шофьор и ми треснаха едно актче. От тогава ми е обица на охото и да им забранят и да не им забранят с повече от 50 от там не минавам...
  • 31 Infiniti Driver

    3 2 Отговор
    Половината от коментиращите горе (освен ако не е един човек) са абсолютни идиоти, които принципно не заслужават да живеят, затова да не псува(т) много тези, които си изказват на чист български език мнението без да засягат никой. Бих казал, че е проява на ниска култура, но това ще бъде като коплимент за нивото, което се вижда. Хора, не е ОК да сте тъпи като гъзове в 21-ви век - разберете го!
  • 32 GP

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "deo88":

    "НИЕ", а не "ния", толкова правопис...

    За Мирослав, който си пише името с малка буква: "УХО", не "охо".

    Поне малко мисъл вкарвайте като пишете!

    Иначе за "Мишките" - не вярвам да се покажат от храстите!
  • 33 xe xe xe xe

    4 0 Отговор
    EEEEEEE jalko tolkova be6e gotino tva be6e zapazena marka na BG nie evropeici nqma da stanem pone ne ni razvalqite tradiciite!

    Коментиран от #36

  • 34 8

    1 0 Отговор
    ei docent gledai si docenturata be eblio ;)
  • 35 do GP

    1 1 Отговор
    abe ti si mnogo prost.pishi po temata ane pouchavai za pravopis horata.ti sigurno niamash sredno obrazovanie obache tuk se imash za titan na misalta muha haha muha
  • 36 tadd

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "xe xe xe xe":

    Какво общо има с темата изказването ти?Лошото е там,че само единици "напипват" същноста на проблема.А той е страшно раздутия 'щат'.А затова,няма да ти се говори, предполагам...
  • 37 доцента

    0 0 Отговор
    виновни са ръководителите на пътните куки,нека им простим те незнаят какво правят
  • 38 Е.Иванов

    2 0 Отговор
    господа КАТ-аджиите, е крайно време да бъдат глобявани и уволнявани, за неизпълнение на служебните задължения.Всеки е виждал, въпросните да си "клатят краката" , за нарушения, от които не се изкарва лев. И не можах да разбера, къде в ЗДП пише че полицаите могат да си говорят по телефоните , или те са много специални, и не се разсейват докато говорят!!! Не мисля че ще плащам данъци, за полицейски заплати на полицаи, които не си вършат работата. Ако ще работят за себе си, да си направят фирми!!!
  • 39 Mirko

    1 0 Отговор
    колега Иванов вземи си един хубав антирадар и с негова помощ ще забравиш за милиционерските камери по пътищата !
  • 40 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    До Е.Иванов
    Господин иванов. Нарочно пиша името ви с малка буква, защото няма как да ви уважавам. Като не знаете, за каква работа става въпрос мой съвет е не си изказвайне "компетентното мнение". Катаджиите си клатели палката.
  • 41 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    КАКВО РЕВЕТЕ БЕ. КАТАДЖИИТЕ ВИ БИЛИ ВИНОВНИ. КАКВИТО СА КАТАДЖИИТЕ ТАКИВА СТЕ И ВИЕ. ТЕ ДА НЕ СА СПУСНАТИ ОТ МАРС НАЛИ ОТ ВАС СА ИЗЛЕЗЛИ И ТЕ. АМИ КАТО НАРУШАВАТЕ ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА, КАКВО ДА ВИ ПРАВЯТ БРАТЯ ЛИ? Я ВЗЕМИ ТОЗИ АКТ И ПАК ПСУВАЙ БЪЛГАРИНО. ВСЕ ДРУГИТЕ СА ТИ КРИВИ, А ТИ СИ НАЙ ПРАВЕДНИЯ. ГЛОБИЛИ ТЕ АМА ЕСТЕСТВЕНО ТИ НЕ СИ ВИНОВЕН. АМА ЧЕ СМЕШНИ. ЩЕ МЕ УМОРИТЕ ОТ СМЯХ БЕ ЕЙЙЙЙ.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.