Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 13:20 1 753 6

VW отлага рестартирането на производството си в Китай

  • vw-
  • volkswagen-
  • китай-
  • авто-
  • коронавирус

Volkswagen Group отложи възобновяването на производството в своите съвместни предприятия в Китай заради коронавируса, който продължава да оказва негативно влияние върху икономическата активност в страната. Това съобщи Bloomberg.

От VW обясниха, че служителите на съвместните предприятия на компанията в Китай са изправени пред ограничени възможности за пътуване и придвижване, а веригите за доставки са все още в ранните етапи на рестартиране, след като производството е било спряно в края на януари. Удълженото преустановяване на работните дейности в заводите на джойнт венчърите на немския автоконцерн в страната се дължи на разпространението на коронавируса.

Джойнт венчърът SAIC Volkswagen Automotive отложи рестартирането на производството в своите фабрики със седем дни до 17 февруари. Единствено изключение е завод в Шанхай, който ще започне работа по график днес, 10 февруари.

Повечето производства на автомобили на друго съвместно предприятие на немския автоконцерн FAW-Volkswagen Automotive също ще възобновят дейността си на 10 февруари, което е един ден по-късно от обявеното в края на януари. Заводът в Тиендзин обаче ще отвори врати чак на 17 февруари.

Други автомобилните производители и доставчици на части също са затворили фабрики в Китай в съответствие с насоките на правителството. Daimler планира да възобнови производството на Mercedes-Benz в Пекин на 10 февруари. Ford също възнамерява да рестартира работните дейности в заводите на съвместното си предприятие с Chongqing Changan Automobile в Чунцин и Ханджоу днес.

Honda пък ще възобнови работата на трите си завода в Ухан, в които оперира съвместно с Dongfeng Motor, на 13 февруари. В петък японският автопроизводител заяви, че понастоящем няма проблеми с веригата за доставки, които да възпрепятстват производството.

В града фабрики имат и PSA Group. Те също си партнират с Dongfeng Motor и ще възобновят работните си дейности не по-рано от 14 февруари. Производството на Nissan в Хубей също ще рестартира след 14 февруари.

Toyota, която на свой ред управлява 12 завода за автомобили и части, удължи спирането на своите фабрики в Китай от 9 февруари до 16 февруари. BMW пък заяви, че производството в завода в Шенян ще бъде възобновено на 17 февруари.

Хубей, който е дом както на местни производители на автомобили, така и на глобални концерни, е индустриален център с размерите на Швеция. Именно заради значимостта и мащаба на бизнес операциите в провинцията, възникналият в региона коронавирус има такъв голям ефект върху китайската и дори световната икономика.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цин Мин

    5 0 Отговор
    Фолцфагин си ляпа писка...
  • 2 Дотегна ни от вагини ..

    3 1 Отговор
    Стига вече с тия ВАГИНИ!Нали вече приключихме с победа!Завода за превръзки с крилца ще бъде в Банкя!

    Коментиран от #3

  • 3 Не чети

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "Дотегна ни от вагини ..":

    шиби риби.Просто е.
  • 4 Плевньо

    2 1 Отговор
    Ела те в Кремиковци. Тук коронавируса вирус няма. Всички работници са имунизирани, защото алкохола в кръвта им не позволява задържане на вируси
  • 5 сектант

    1 1 Отговор
    новата киа pro x 4x4 m b f ceed трябва да я имаш

    Коментиран от #6

  • 6 Бастун

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    да не стана сега пък дилър на КИА?