Last news in Fakti

29 Юли, 2012 12:56 5 638 15

RUF посегна и на новото Porsche 911 Carrera S

  • porsche-
  • 911-
  • ruf

 

Немската тунинг компания RUF представи първата програма за доработка на новото Porsche 911. Пакетът се нарича Rt 35 Anniversary и има за цел да отбележи по подобаващ начин 35-годишният юбилей от момента, когато ателието доработва първата кола с марка Porsche.
Колата, която RUF доработва преди 35 години е Porsche 911 Turbo. Сега моделът е 911 Carrera S, който стандартно е оборудван с атмосферен шестцилиндров двигател с работен обем 3.8 литра и мощност 400 конски сили (440 Нм).
 
След монтирането на два турбо компресора с променлива геометрия на лопатките, нови всмукателна и изпускателна системи, а така също и след основно препрограмиране на електронния блок на автомобила се стига до значително повишение на мощността.
Благодарение на тези промени конските сили нарастват от 400 на 630, а максималния момент достига впечатляващите 825 Нм. От 0 до 100 км/ч. доработката на RUF ускорява за 3.2 секунди, което е повече с почти секунда от резултата на стандартната версия.
 
Максималната скорост също нараства с 28 км/ч и вече е 330 км/ч. Програмата включва и нов аеродинамичен обвес и 20-цолови лети джанти. Впечатление правят и огромните задни гуми, които са с ширина 305 мм. Цената на пакета не се съобщава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 520 zender

    1 0 Отговор
    Еми не е лошо колата в ляво но аз лично бих избрал тая дето е в дясно.По-ме кефи.
  • 2 abe, mani...

    1 0 Отговор
    и аз така....
  • 3 carfan

    1 1 Отговор
    "От 0 до 100 км/ч. доработката на RUF ускорява за 3.2 секунди, което е повече с почти секунда от резултата на стандартната версия" . не трябва ли да е "със секунда по-малко" а не "със секунда повече". така излиза че carrera s (obiknovenata) е най-бързо ускоряващата кола от 0-100 в света!

    Коментиран от #8

  • 4 Иван Иванов

    1 0 Отговор
    Много, много добра преработка :)
  • 5 Кол

    0 2 Отговор
    къде ги карат тея коли на тея ограничения камери.
  • 6 nakata

    1 2 Отговор
    ne e to4no tay 6ot Nissan GT-R gi prai za 1.8 mai4e be6e ot 0-100...
  • 7 BMWVARNA

    0 1 Отговор
    От 0 до 100 км/ч. доработката на RUF ускорява за 3.2 секунди, което е повече с почти секунда от резултата на стандартната версия. xmm da sigurno sus 1 sekunda poveche go pravi :D te horata praqt kolata po moshtna obache vremeto 0-100 narastva :D nqkoi proverqva li gi kvo pishat izobshto?
  • 8 Ts@r

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "carfan":

    Добре си го забелязал, само че най-бързо ускоряващата шосейна кола, прави трицифреното число за около 1 секунда, а не е за 2.3 сек., и не е Bugatti Veyron, както предполагам, че си мислиш, а е някакъв свръхдоработен американски мъсълкар.

    P.S Защо под всяка статия за спортен автомобил, какъвто и да е той, винаги някой споменава за "великия" GT-R и му приписва недостижими качества ?
  • 9 Йонко

    0 0 Отговор
    http://www.youtube.com/watch?v=9IOpuGVoyCk това е кола за драг

    http://www.youtube.com/watch?v=phJnn8Jc9Uw&feature=fvst това е кола за хора които имат повече пари от колкото могат да изхарчат

    А това е http://www.youtube.com/watch?v=-zbDefxZoo8 колата заради която цял свят завижда на японците

    бих избрал черното порше :) от снимката истинските неща си изпъкват просто
  • 10 Захарче

    0 1 Отговор
    Красива жабка !
  • 11 бухахах

    0 0 Отговор
    егати сенефааа по голем кенеф не бех виждал
  • 12 бухаха

    0 0 Отговор
    толкова е смотана и комплексарска!!! само най големите задръстеняци си купуват такива кочини!!!
  • 13 Haa

    0 0 Отговор
    "След монтирането на два турбо компресора с променлива геометрия на лопатките"
    "От 0 до 100 км/ч. доработката на RUF ускорява за 3.2 секунди, което е повече с почти секунда от резултата на стандартната версия."

    как си ги смуче от пръстите... направо свят да ти се завие :D

    Коментиран от #14

  • 14 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Haa":

    Боже господи тоз народ наистина много се разболя и то психично.Абе таквиз като тебе несретници какво по-точно искат да кажат с това че колата е комплексарска.Що не си помислиш ти какъв си....На комунизма туй му беше лошото- и доктор и чистач все жигули караха...Е сега има разделение и то какво...За едните голф а за другите порше...Е все ВАГ-продукция-поне с това могат да се успокояват притежателите на ФВ.
  • 15 дидо

    0 0 Отговор
    Ей това е супер кола !
    Поздрави на критикуващите колата и статията !