Last news in Fakti

6 Август, 2012 12:13 2 241 6

a.d. Tramontana се завръща с 888 к.с.

  • a.d. tramontana-
  • xtr-
  • mercedes-benz-
  • amg

Преди 3 години испанската екзотика a.d. Tramontana шашна всички с екстравагантния си въглероден кокпит и тандемното разположение на двете места. Данни за продажбите на модела липсват, но иберийският изтребител с V12 от Mercedes-Benz продължава да се смята за магнит за богаташи, които смятат продукцията от Сант' Агата Болоньозе и Маранело за прекалено тривиална.

Делата на компанията явно се вървят добре, защото испанците разширяват гамата си с нова модификация. Тя носи името XTR и ще се оборудва с новия 5.5-литров V12 с два турбокомпресора на AMG. Моторът ще генерира 888 к.с. и въртящ момент от 922 Нм. Ще бъде комплектован със "свръхбърза състезателна трансмисия", за чийто произход не се споменава нищо.



a.d. Tramontana XTR не само ще предлага осъвременена и подсилена механика, а и модернизиран дизайн. Цялостната "фюзелажна" концепция се запазва, но във външността са внесени доста изменения. Корекции търпи аеродинамиката, а фаровете, джантите и още куп детайли са съвсем нови.

Испанците смятат да искат по 420 000 евро за всеки от 12-ината екземпляра, които ще се произвеждат годишно. От a.d. Tramontana обявават, че работят усилено върху разширяването на мощностите и дилърската си мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Йоцо

    0 2 Отговор
    Ще си взема една да ходя до бостана.Отзад ще возя и бабата.Ама искам теглич и ремарке да возя дините.
  • 2 Иван Димитров

    2 1 Отговор
    Само да вметна че 5.5 AMG е V8 не V12
  • 3 :)))))

    0 1 Отговор
    Това да го сравняваш с ферари или ламборгини е трагикомично, ако ще и реактивен двигател да му монтират...
  • 4 мани

    1 0 Отговор
    Тоа дзвер ше ги къса фераритата и ламбото!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Джапанков

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "мани":

    То и някоя лада, трабант или каквато и да е ламарина(талашит) с голям и форсиран двигател може да бие ферари или ламборгини. Да ти го доказвам ли с клипове?
  • 6 Джапанков

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "мани":

    http://www.youtube.com/watch?v=32JeijPLChU