Last news in Fakti

1 Септември, 2012 12:35 4 017 7

Gumpert банкрутира

  • gumpert-
  • apollo-
  • роланд гумперт

Немският производител на суперавтомобили Gumpert обяви фалит. Основни причини за крайната мярка са изключително слабите продажби и неудачният опит за пробив на китайския пазар, съобщават от компанията.

Според назначения от съда синдик Йорг Шид Gumpert все още има нелоши шансове да възобнови производството на автомобили. Ръководството на фирмата води преговори с потенциални инвеститори. Собственикът Роланд Гумперт твърди, че продажбата на немските суперкари ще стартира отново и компанията ще се върне на пазара.

Гумперт е бивш ръководител на спортното поделение а Audi. През 2004-а основава собствено предприятие и година по-късно представя Apollo. Суперкарът е снабден с 4.2-литров V8 с мощност 650 к.с.

Apollo ускорява до 100 км/ч за 3.1 секунди, а до 200 - за 9.1. Максималната скорост достига 360 км/ч. Двигателят на модификациите Sport и Race е форсиран до 700 и 800 к.с. съответно.

През 2008 г. Gumpert става най-бързият автомобил на пистата на Top Gear (1 мин. 17.1 сек.), а през 2009-а поставя рекорд на Северната дъга на "Нюрбургринг" с време 7 минути и 11.57 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 4 Отговор
    Тея па каде са тръгнали. За такива кари има една държава малко по надолу от тях. Барабар Петко мажете.
  • 2 deviant

    2 0 Отговор
    Много разбираш. Първо се научи да пишеш.
  • 3 1234

    2 2 Отговор
    Не ви ли прави впечатление че по тези форуми е пълно с филолози.
  • 4 D0kT0pA

    1 2 Отговор
    И не само с филолози ами с всякаква недоволна и критична твар :D:D:D:D:D
  • 5 1234

    0 2 Отговор
    Тоя девиан сигурно кара сигурно кара някаква немска кола и се засегна. Но какво му пречи буквата аз нарочно съм я написал така. И към всички които когато няма какво да кажат им пречи правописа.Ако не може да разберете това което е написано значи не сте за тук а за 1ви клас. Придържайте се към темите които са пуснати.
  • 6 raptor

    0 1 Отговор
    Е нормално да фалират... Толкова грозен автомобил, трудно се продава! Вярно... вървеше по пистите, ама голяма работа! И радикалите и капаро т1 вървят... И то доста повече!
  • 7 Speeder

    0 0 Отговор
    Жалко, Gumpert е един от най-влиятелните инженери последните 30 години, все пак той е в основата на Ауди Куатро проекта, както и в основата на легендарния отбор на Ауди Куатро от началото на 80-те. Лично аз съм фен на тези коли, а и компанията Gumpert предлагаше доста бърз автомобил , който все пак е с покрив и т.н., смея да твърдя, че няма сериозен аналог.