9 Ноември, 2021 15:09 3 699 5

Това е най-грубо звучащата кола

  • apollo-
  • project evo
Това е най-грубо звучащата кола - 1

Става дума за Apollo Project EVO, а производителят твърди, че неговият мотор е „много мощен и произвежда изключително груб, механичен звук, с който никой друг съвременен хиперавтомобил не може да се сравни“. И, честно казано, ни се струва, че създателите не лъжат. В крайна сметка Apollo Project EVO е оборудван с атмосферен (а това вече е рядкост) V12 двигател с обем 6.3 литра.

Това е най-грубо звучащата кола

Веднага отбелязваме и припомняме, че предшественикът на новия хиперавтомобил е Apollo Intensa Emozione, който беше пуснат в тираж от 10 бройки (цена - 2.6 милиона долара всяка). Колко екземпляра от новия хиперкар се планира да бъдат пуснати не се съобщава.

Това е най-грубо звучащата кола

Известно е, че Apollo Project EVO получава мотор от Ferrari (мощност - 780 к.с.), който работи съвместно със секвенциална шестстепенна скоростна кутия, а шасито е направено от въглеродни влакна.

Това е най-грубо звучащата кола

Иновацията беше представена на China International Import Expo в Шанхай, а освен сочния ауспух и грубия звук на двигателя, хиперколата има и много космически вид. Цена? Засега няма информация, но смятаме, че ще е поне 1.5-2 милиона долара.

Това е най-грубо звучащата кола


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    6 3 Отговор
    вносител за България ?

    Коментиран от #2

  • 2 szcasc

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    баба Стефка интернешънал е вносилтеля
  • 3 Ехааа

    0 1 Отговор
    Тия няма да се допускат в синята и зелената зона на София.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ехааа":

    с този спойлер не може да стигне до София или ако стигне ще прилича на тунинга на Шеф Токев.
  • 5 Porek

    1 1 Отговор
    Как да го чуем от картинки ?