Last news in Fakti

7 Април, 2011 15:05 10 802 51

Най-крадените коли на Острова

  • кражби-
  • великобритания-
  • tracker

Във Великобритания беше публикувана класация на най-крадените автомобили там. По данни на компанията Tracker авто крадците предпочитат най-много BMW X5.

Втората позиция отново е за всъдеход. След Х-петицата крадците предпочитат родното производство в лицето на Range Rover. Местата от трето до пето в класацията заемат още един баварец и два модела на Audi - M3, RS4 и TT.

По-надолу в списъка се нареждат два модела на Mercedes-Benz, които са се изкачили в класирането спрямо миналата година - SL и CLK. Осмо, девето и десето място са съответно за Porsche 911, VW Golf (появява се за първи път в този рейтинг) и Mercedes-Benz ML.

За японските автомобили от Tracker казват, че рискът да бъдат откраднати е доста по-нисък, отколкото при гореизброените. Като най-привлекателен  за апашите японски модел е посочен Subaru Impreza. Най-евтините коли, които се крадат във Великобритания, са Peugeot 406 и Ford Sierra.

От свръхлуксозните най-рисков е Bentley Continental GTC.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BMW_M

    20 44 Отговор
    И крадците разбирали от коли бе ей. Що не крадат фиат или тойота? За тези които се чудят ще кажа:Защото БМВ е номер едно.

    Коментиран от #3

  • 2 Сокола

    35 36 Отговор
    Еми карайте си тогава БМВ, та да ви ги крадат. Аз ще си карам японското чудо на технологиите Акорд, пък вие ми се смейте
  • 3 De E Bem

    41 6 Отговор

    До коментар #1 от "BMW_M":

    Защото погледнато от финансова гледна точка е по-добре да откраднеш скъп автомобил отколкото кола за 20 хиляди.
    Не разбирам от кражби на коли,но е и възможно тая Х5 да е най-лесна за крадене.
  • 4 ЕООД

    19 13 Отговор

    Има една поговорка "кари старо-хвали ново"....ха-ха
  • 5 Мутри Мутрягов

    12 37 Отговор
    BMW X5 е най-крадено не само във Великобритания. И определено има защо да е така. Първо- това е най-търсеният модел от всички богаташи в арабския свят, както и в дивите бивши съветски републики, където никой не се интересува от никакви документи и произход на колата. А защо именно този джип искат- ами защото са железни и несравнимо по-издръжливи във времето и на лоши пътни условия, и най-вече- на тропически жеги, в сравнение с повечето останали джипове. Тоя звяр може да го оставиш без смяна на масло и всякакви консукативи и ще даде признаци за проблем чак на 200-220 хил.км, до тогава най-много да му светят някой други лампи и нищо повече.
    И второ- точно марката БМВ е най-лесна за крадене със съответните познания и техника. А когато си шеф на мутренска организация и имаш много Х5 на въоръжение, понякога някоя от тях след престрелка или друга специална операция, остава поразена на тотал. И най-лесно се ремонтира като я замениш с нова открадната от същия модел и прехвърлиш рамата от твоята....

    Коментиран от #7, #10, #11, #15, #35

  • 6 е

    23 16 Отговор
    АКО откраднеш някоя азиатска талига кой ще ти брои пари за нея - и без това нищо не струват - краде се нещо стойностно като това !
  • 7 ;)

    25 5 Отговор

    До коментар #5 от "Мутри Мутрягов":

    Много филми гледаш.

    Коментиран от #23

  • 8 ra22b

    14 10 Отговор
    Крадат ги щото са на всеки ъгъл , особено в Англия са по три на ъгъл :D
  • 9 :P

    30 6 Отговор
    ei s tova:"без смяна на масло и всякакви консукативи и ще даде признаци за проблем чак на 200-220 хил.км" napravo s4upi tapomera :)))
  • 10 : P

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "Мутри Мутрягов":

    ei s tova:"без смяна на масло и всякакви консукативи и ще даде признаци за проблем чак на 200-220 хил.км" napravo s4upi tapomera :)))
    #9 be6e za teb
  • 11 Смешници

    23 13 Отговор

    До коментар #5 от "Мутри Мутрягов":

    Абе пълни глупости пишиш, Ти имал ли си X5, подържал ли си, ремонтирал ли си, въобще качвал ли си се в такъв автомобил? Никаква издръжливост не можеш да търсиш от него, особено пък такава, каквато ти е нужна в " дивите бивши съветски републики". И за глупавите "хейтъри" на японските автомобили, как не им увират тъпите глави, че се крадът скъпи автомобили от висок клас, да да точно такива, каквито всички от вас гледат само на снимки, защото не е рентабилно да откраднеш автомобил, който чисто нов струва 50000лв. Когато японските производители решават да настъпят на европейският и най вече на АМЕРИКАНСКИЯТ пазар (кадето всяка 3 кола е японска), са напълно наясно, че това е възможно да стане само с масов, евтин, икономичен и издражлив автомобил, такиви произвеждат и в момента. Я разкажи още малко от ежедневните битки на мутрите и как си стрелят по автомобилите и как после ги ремотират в тайните си гаржи, а от вън е пълно с охрана с АК-47, и най красити мацки в този момент им правят сви*ки.

    Коментиран от #20

  • 12 Nqkoi

    8 11 Отговор
    Ahahaahah, tq luda rabota... BMW sa im nai kalpavi klu4alkite, zatova se kradat nai-mnogo. V novata X5 se vliza s tirbu6on. Qponskite ne se kradat, 6tot 4opa na vrata im e mn nisko nad korata i ne moze6 da go hvane6 s telta i da go drypne6, razbirkovci.
  • 13 ЗА 11

    13 18 Отговор
    нямаш една дума написана правилно, а претендираш - - крадЪт, издрАжлив,И ДРУГО- ОКОЛО 5 - 6% СА ЯПОНСКИТЕ БАНГИИ в САЩ, ЗАЩОТО ТАМ ОСВЕН БЕДНЯЦИТЕ НИКОЙ НЕ СЕ ИЗЛАГА С ЧУПЕНТИИ ОТ Азия !!!те са за тях, а не за белите американци - белите хора карат нещо като това от снимката - доказано федерално качество, а не джудежки истории !

    Коментиран от #40

  • 14 user

    31 32 Отговор
    Ха ха - поредното унижение за феновете на жълтите щайги - дори и крадците не ги искат ! А и как да ги откраднат, като през повечето време са развалени и висят по сервизите ? На хората им писна от евтините и дефектни японски кочини - никой не ги купува и затова никой не ги краде ! А на коментара на Смешника - не са хейтъри грамотните хора, които не обичат японските боклуци - просто си изказват мнението. А по твоята логика Форд Сиера и Пежо 406 са от най-скъпите коли - много си в час да знаеш. А и като са толкова добри японците - защо не направят скъпа кола ? Еми защото не могат - единствената причина да ги купуват е ниската им цена, всичко останало са недостатъци ! Ти караш ли японска щайга - а посети ли сервиза да ти подменят дефектните части ?

    Коментиран от #17

  • 15 scar

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мутри Мутрягов":

    Коя е тази игра, някаква нова шутърка!
  • 16 dankata

    11 1 Отговор
    Тези,който имат тези коли имат автокаско!!Така,че едва ли на някой му пука!
  • 17 Дошо

    14 8 Отговор

    До коментар #14 от "user":

    Човеко спри я тая трева, че си откачил тотално вече.

    Коментиран от #18

  • 18 scar

    17 3 Отговор

    До коментар #17 от "Дошо":

    А бе дошо, човека се опитва да ни убеди, че японците имат да догонват надеждността на някои легенди със стара слава. Не си ли чувал за надеждните 2.0 и 2.5 тди, за надеждната скорстна кутия мултитроник или за надежното алуминиево окачване!?:)

    Коментиран от #22

  • 19 Ти си смешник

    2 2 Отговор
    Юзъре,глупако,ти си най-тъпото парче тука!!!
  • 20 Същия

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "Смешници":

    научи първо БГ език и тогава пиши тука простотиите си. БМВ са едни от най-здравите и издръжливи и непретенциозни джипове, и ще си останат такива. А японските коли НИКОГА НЕ МОГАТ ДА СЕ СЛАГАТ ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ, както и немските, и всички други. Високият клас японски возила са доста добри конкуренти на немските. Не ги искат в арабските пазари главно защото са по-претенциозни на масла и обслужване, както и защото все още ги считат за непрестижни. Но ако си карал Лексус или Инфинити, ще знаеш, че нмат нищо общо с народните Тойоти...

    Коментиран от #30

  • 21 Tи си смешник

    5 1 Отговор
    К'во ми изтрихте коментара,само казвах,че юзъра е мега т*п
  • 22 Дошо

    18 5 Отговор

    До коментар #18 от "scar":

    Чувал съм как да не съм чувал.Дизеловите 2,5 щом във форума на Ауди ги ненавиждат прави му сметка.Мултитроника(безстепенната скоростна кутия) също е доста известен като голям боклук.Окачването-правено в завод на Лемфьордер ама в Турция.Абе все качествени работи.Те и турбините на 1.8Т са доста надеждни :-)
  • 23 същия

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от ";)":

    Не, не гледам филми, а работя във фирма за охрана на автомобили с най-различни стандартни и нестандартни методи. Охраняваме най-скъпите коли в БГ и мога да ви светна, че тук в БГ и най-добрите в бранша крадци не могат и капачка за гума да откраднат, БЕЗ ПОКРОВИТЕЛСТВО ОТ САМИЯТ ВНОСИТЕЛ НА МАРКАТА. Иначе само славата им е на големите добри гепачи, а са една нула без съдействие от високо.
    Затова моя съвет към всеки собственик на скъпа кола- не ходете по никакви конвенционални сервизи за автоаларми,или фирмени на марката, а си намерете доверен човк, който да ви вгради нещо НЕСТАНДАРТНО И ТЪПО в колата за охраната и, за което ще се изненада всеки "добър" БГ крадец. И непременно премахнете всички патрони за механично отключване и сложете тапи. Това е минимумът....
  • 24 ALPINE

    6 4 Отговор
    след като ви прочетах тапотиите нека ви обиасниа на всички зашто ги крадат тези x5 всиака нова генерациа на бмв е сас старт бутон от които се пали и се спира двигателиа имат дефект като исгасиш двигателиа и махнеш ключа и слезеш от колата влизаш и без ключа само натискаш бутона и пали за да неси мислите че сам като повечето малумници които пишат имам е90 330д и при мен е така продвалсамго на оште николко на мои приатели и ефекта е саштиа
  • 25 777

    5 4 Отговор
    XAXAXAXAXAXAxaaxax ALPINE оправи си българския бре xaxaxaxaxaxa
  • 26 Дошо

    15 6 Отговор
    Да ми дават на мене Нисан ГТР и да не го откраднат. Пу пу пу против уроки

    Коментиран от #28

  • 27 Хахахахаха

    2 2 Отговор
    Доше ма ти верно си циганин
  • 28 Дошо

    6 5 Отговор

    До коментар #26 от "Дошо":

    Ей олиго много забавен се праиш а?Ама това някой ден ще ти излезе през носа.(като го разбият в училище)Явно си от онези тъпи хлапета, които никой не харесва и тука си избиваш комплексите за малоценност.

    Коментиран от #31

  • 29 Saho

    6 1 Отговор
    Sus sigurnost ne si hodil v arabskiq svat shtom kazvash, che tam ne karat Lexus i Infiniti..imenno tova nai-mn se vijda po ulicite ot luxosnite avtomobili i sa na osobena pochit tam osobenno vuv Obedinenite arabski emirstva !!
  • 30 Saho

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Същия":

    Sus sigurnost ne si hodil v arabskiq svat shtom kazvash, che tam ne karat Lexus i Infiniti..imenno tova nai-mn se vijda po ulicite ot luxosnite avtomobili i sa na osobena pochit tam osobenno vuv Obedinenite arabski emirstva !!
  • 31 Асан Баба

    15 5 Отговор

    До коментар #28 от "Дошо":

    А на теб ще ти излезе през задния двор като те хване Дормуш Хасан (истинският ДОШО)
  • 32 MasterP

    4 1 Отговор
    ALPINE а с заключването на волана кво правиш или се кара само направо :)
  • 33 Георгиев

    11 1 Отговор
    Тук пишат хора,които май никога не са си купували нова кола.чели са нещо,слушали са в трамвая,гледали са през стъклото...Имам нов Х5,2010г. На 10 000км се наложи смяна на рейка. Това не се е случвало при никой друг нов автомобил,а съм сменил доста.Разочарован съм.А най-големи проблеми съм имал с А6 2,5тдI.То не бе двигател,окачване,а да ми сменят генератора в сервиза разглобиха половината кола.В БГ според мен най крадени са Мерцедес.Свиха ми два.

    Коментиран от #34

  • 34 Ариве

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Георгиев":

    Георгиев ти богухулстваш сектата на БМВ България и то един от топ боговете, господ да ни е на помоооооооооооооощ. Армагедооооооооооон. Уааааааааааааааааааа.....
  • 35 Urban.bg

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "Мутри Мутрягов":

    От всичко което си написал, ще се хвана само за това, че БМВ били най-издържливи на тропически жеги и тнт. за това ги предпочитали в Арабските страни.. Ако имаш поне малко мозък в главата и си гледал телевизия или пък четеш списания и се интересуваш от автомобили и тнт. Ще ти кажа само, че в Арабските страни карат масово скъпи коли и това е факт. Но АБСОЛЮТНО ВСЕКИ ЕДИН ШЕЙХ ИЛИ БИЛО ТО ПРОСТО ОБИКНОВЕН АРАБИН ИМА В ГАРАЖА СИ ПОНЕ 1 или 2 ЯПОНСКИ АВТОМОБИЛА!!! Това го запомни! Нито си ходил там според мен, нито си чел и имаш страст към тия неща, пак според мен, щото като ти чета глупостите ми е кофти, че изобщо влизаш в сайт за автомобили, че и коментираш! Самите араби казват в Top Gear, че японските коли са най, ама най-издържливите автомобили за тяхните климатични условия!! И повече примери няма да ти давам, но ако се замислиш над това и тръгнеш да търсиш инфо, сам ще се увериш! Това важи за всички онези, които плюете по автомобилите от Япония! Щото сте немърливи, щото сте некомпетентни и защото сте завистливи! И най-вече щото СМЕ Българи!
    Такаче не ми пишете тука глупости и да сравнявате марки и тнт. щото повечето от вас го правят щото бащите ви карали БМВ 3-ка от 86-та и вие решавате, че по-добра кола на света не съществувала, или сте видели на кръговото някой да се върти с японска "бегачка" със 86к.с. и това е перфектната кола и няма по-добра, когато се научите да гледате реално на нещата в автомобилостроенето като цяло и да можете да си позволите да кажете, че тази кола е по-добра от другата, тогава се напъвайте така.. Щото да говорите празни прикъзки, без абсолютно никакво покритие тука и да не сте се качвали в автомобилите за които говорите е толкова лапешко и тъпо, че няма на къде.. И не си правете труда да ми лаете сега от долу.. Едва ли съм променил нещо, ама ми писна на хубави статии да чета толкова смахнати коментарчета..

    Коментиран от #37, #49, #50

  • 36 innercity

    10 2 Отговор
    Твърде много "хейтвате" извън темата ще ви кажа,че X5 и Mini са едни от най-рядко вижданите по сервизите коли(говоря за нови коли).Имах приятел с X5 който буквално албанизира неговата X5-ца найстина небеше виждала масло имаше проблеми с турбото и пак беше стабилна. А колкото до тази класация тя е за забавление защо тогава не се забавлявате? преди точно 4 дни се върнах от Лондон наистина съм шокиран колите са им в пъти по евтини, но лично аз видях много малко X5-ци повечето там карат Range Rover Porche и всякакви видове кабрио...И бъдете толерантни както към избора на съседа така и на пътя успех.
  • 37 scar

    12 1 Отговор

    До коментар #35 от "Urban.bg":

    Евала колега. Каза им го. Аз лично съм бил в Дубай и мога да потвърдя думите ти. 80-90% от колите там са японски. От немските има само бмв и бенц. Никакви ВАГ-ове не видях или ако има то ще е рядкост. Всики таксита там са (до хейтърите) тойта камри. В пустинята бях на сафари с тойота ланд кроузът 100. Това се движи най-често там.
  • 38 mc dgo

    3 1 Отговор
    Колко ли спортни и скъпи крадени возила има в Дубай?
  • 39 fifi

    2 1 Отговор
    otkradnaha mi bravoto (hgt) sa sigorno go kara nqkoi 6eih v arabskiq svqt,pone ve4e nqma da mu sveti lampata za benzina tam si imat dosta i e eftin,ne me e qd da si go kara sus zdrave. . .mn bqga6e tfa fiat4e :(
  • 40 Пешо

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "ЗА 11":

    Това лято бях в Америка и мога да ти кажа че точно гъзарите карат японски коли (най-много видях 350z), и много много много рядко някое BMW. Ако ми кажеш че в Ню Джърси всички са бедни...
  • 41 Коста

    9 0 Отговор
    Последният Форд Сиера е произведен около 1992. Дори у нас повечето минаха през пещите.
  • 42 520 zender

    1 2 Отговор
    абе urban.bg незнам за японски ама за ламбо и ферари съм чувал че имат в гаража си шеиховете.апък ти остави нас да си караме немските кочини.караи само японски.кво те бърка че на острова крадът наи мн х5

    Коментиран от #45

  • 43 JS

    5 0 Отговор
    Аз друго си мисля. Въпросните коли които са в петицата са приоритетно автоматици. Т.е. биха могли по-лесно да бъдат пласирани на континента - все пак едно е да караш кола с ръчни скорости и дясна дирекция и друго с автоматична при положение че си от континенталната част на Европа.
  • 44 Съдията

    1 2 Отговор
    За японските автомобили от Tracker казват, че рискът да бъдат откраднати е доста по-нисък. БЕЗИНТЕРЕСНИ СА!!! ТЕ СА КОЛИ ЗА НАРОДА !!! ДАЖЕ ФОЛКСВАГЕН ВЕЧЕ НЕ Е КОЛА ЗА НАРОДА ;)
  • 45 Urban.bg

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "520 zender":

    Не казвам нищо подобно пич.. 1-во това че карат Ферари, Ламбота и други скъпи Италиански дизайнерски автомобили е факт, но ги карат когато излизат по разни събирания техни и тнт. А когато става дума за издържливост карат японски коли и то най-вече през пустинята и по сафарита.. За това става дума.. А това, че имат Немски и Италиански коли е абсолютно верно.. Не споря, аз съм го написал и в другия си коментар.. И недей с лошо, щото аз карам освен японска кола и Немска и съм доволен повече от Немската, Японската ми е Honda Prelude, а Немската е вечения автомобил за мен 124-ка на Mercedes-Benz .. Така, че аз не разделям колите на Немски и Японски, има модели и модели .. Виж А-класа няма да карам, ама и Тойота Ярис няма да карам ... Такаче нещата са относителни..
  • 46 Urban.bg

    1 1 Отговор
    А ако трябва да говорим точно по статията, на мен преди 3 години ми откраднаха един Голф 4-ка 2001г. във Варна и тогава в този период в БГ или по-точно във Варна по мои наблюдения, понеже се сблъсках с тия проблеми на краденето на автомобил се крадяха масово точно VW-та и АУДИ А4 и А6, понеже хората масово си копуваха такива автомобили и се търсеха страшно много части и всички тези крадени коли се продаваха или цели, ако могат или на части тук или навън, където търсенето също беше доста злобно.. Така че ако сега се крадът Х5-ци, това е щото сега има доста професионалисти, а тогава, не че нямаше, но повече се крадяха коли като Гофчета и А6-ци .... Аз лично колта си я видях на пътя,но след като ми я бяхал платили .. :)

    Коментиран от #48

  • 47 Urban.bg

    2 0 Отговор
    И още нещо.. В Деня когато откраднаха моята кола (Събота) бях в РПУ-то в 11ч. сутринта и ми казаха, че съм 8-мия човек за СМЯНАТА ИМ с Откраднат ГОЛФ 4-ка и имаше още 3-ма с Ауди А6-ци ! .. Правете си сметка..
  • 48 mitko

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "Urban.bg":

    sega ako kajesh che kazvash mitko i si ot balchik :D
  • 49 razbirko

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Urban.bg":

    Всичко е достатъчно изчерпателно и нямам какво да добавя. Е ще кажа все пак: Не само в арабските страни.
  • 50 PROFESIONALISTA

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Urban.bg":

    Aз не съм казал нищо лошо за японските коли. Напротив- и те както и всички останали, не могат да се разглеждат под общ знаменател, и всичко зависи от модел, марка, година, клас на автомобила. За арабските шейхове може и да си прав, но не всички са шейхове."Обикновените араби" със сигурност нямат по 2-3 японски коли. И не е така категорична оценката им, че са най-издръжливи при тях японските джипове- и това е спорно. Но факт е, че търсят много Х5, а вече и Х6. Факт е също, че имаме 2 доказано "откраднати" със съдействието на собственика си такива коли, които ги виждаме все още къде точно се намират, и новите получатели си ги карат всеки ден. И нищо не може да се направи, защото с тези държави нямаме никакви дипломатически отношения и спогодби за съдействие.Така че качи ли се веднъж на кораба- пиши я бегала... И факт е също, че нямаме открадната японска кола до момента.
    А на тебе като ти е омръзнало да четеш коментари, недей да го правиш.
  • 51 Mao

    1 1 Отговор
    Kolegi mai nito edin ot vas ne sedna da se zamisli kakvo oznachava tova " nai mnogo " . Procenti li e , kolichestvo li e ? Az bix kazal che e procenti a do kolkoto znam BMW x5 ne e chak tolkova evtina i masova kola ?