Last news in Fakti

21 Декември, 2020 11:45 7 543 23

Въздухът в електрическата S-Klasse ще бъде толкова чист, колкото в операционна

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • hepa-
  • филтри-
  • въздух

Електрическият лифтбек ще получи високоефективна система за филтриране

Въздухът в електрическата S-Klasse ще бъде толкова чист, колкото в операционна - 1

Mercedes-Benz работи сериозно за да може да представи по-ефективни системи за филтриране на въздуха в купето в предстоящия Mercedes-Benz EQS. Купувачите на електрическия лифтбек EQS ще бъдат първите, които ще изпробват новата технология. Специално за тази кола в Щутгарт разработиха климатична инсталация, способна да осигури бактериологична чистота, като в операционна зала.

Бъдещият флагман от зелената гама на Mercedes-EQ ще излезе на пазара през следващата година. Но вече компанията подготвя клиентите си за факта, че това ще бъде най-технологично напредналата и най-безопасната кола в историята. В допълнение към мултимедията MBUX, която се разработва в България и вече е с изкуствен интелект и механизъм за самообучение, електрическият лифтбек ще придобие усъвършенствана и високоефективна система за филтриране на въздуха. Той използва HEPA (High Efficiency Particulate Arrestance) филтър и е първият в индустрията сертифициран съгласно стандарта DIN EN 1822.

Въздухът в електрическата S-Klasse ще бъде толкова чист, колкото в операционна

Това означава, че в салона на EQS биологичната чистота на въздуха ще бъде като в операционна или в т.нар. лабораторна "чиста стая". Размерът на HEPA филтъра, който заема мястото под капака, е повече от четири листа А4, подредени един до друг, а обемът му е около 10 литра. Той улавя фини аерозолни частици PM 2.5, азотни оксиди, серен диоксид (един от основните газове, които замърсяват атмосферата) и неприятни миризми. Всичко това е част от стратегията за прогресивен лукс, според която Mercedes-Benz ще „осигури на клиентите достъп до иновативни технологии и услуги за устойчива мобилност“.

Днес гамата Mercedes-EQ е представена от два модела: EQC и EQV. Производството на още четири обаче ще започне през следващата година. В допълнение към EQS, гамата ще включва кросоувърите EQA и EQB, както и бизнес седанът EQE. Флагманският Mercedes-Benz EQS ще бъде сглобяван във фабрика 56 в Зинделфинген, Германия. Автомобилът използва модулна платформа EVA (архитектура за електрически превозни средства) и технически повтаря концепцията Vision EQS. Параметрите на батерията му обаче са неизвестни към момента, но пробегът без презареждане е ясен - 700 километра според цикъла WLTP.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пурко

    26 12 Отговор
    Вече съм спокоен че ще има къде да се скрия от ковид-19,20,21,22 и т.н. докато ни уморят всчки от глад и страх!!!
  • 2 етоКаксе

    19 11 Отговор
    Значи и на запад толкова се справят с финните прахови частици ... вместо да помислят как да оправят екологията, решават да направят пречистване на въздуха когато си в колата им.... Абе направо да раздадат по един противогаз и да не харчат млрд. да мислят подобни глупости, защото тези млрд. за от нашите данъци, пък противогазъте е къде-къде по-евтин:)

    Коментиран от #4, #5

  • 3 бягайте

    18 20 Отговор
    Махнете се с тия миксери, че излагате автоиндустрията. Братовчед ми си купи Тесла модел ЕС, лятото идва към Созопол от София, 6 часа му беше пътя, заради зареждане на Ямбол, нищо, че колата е сума ти конски сили, ускорение и незнам си още какво. Този пробег, който го дават производителите е абсолютно измислен, камо ли, ако крачето ти е по-тежко

    Коментиран от #9

  • 4 Пурко

    12 4 Отговор

    До коментар #2 от "етоКаксе":

    То така или иначе след маските идва ред на противогазите понееж ковида ще си мутира до безкрай и докато свят светува! Важното е да сме кошара и да не блеем изобщо за да им е удобно на богоизбраните да си правят каквото поискат!
  • 5 Винкелград

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "етоКаксе":

    Слагай си противогЪза, карай си Голфа и се чувствай като в Мерцедес!!!
  • 6 Ватник

    4 6 Отговор
    Тоя Мерседес е копиран от Новият Москвич. Путявите Москвичи са най-технологични
  • 7 Гост

    19 2 Отговор
    И? Кому е нужно?! Нали в момента, в който излезеш от тази "операционна" се нагълтваш с какви ли не боклуци и отрови?! Абсолютна безсмислица! Просто реклама. Да не говорим, че в колкото по-голяма стерилна среда живеем, толкова повече имунитета ни пада и организмът ни е податлив на инфекции.
  • 8 Японеца

    4 7 Отговор
    мерцедес са пътници, без китайски батерии и технологии! Голям парадокс! Очаквайте Гили с до 50% акции! И централа в Пекин!
  • 9 Дрън-дрън

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "бягайте":

    Другия път измисли някоя по-правдоподобна лъжа. Всеки който се интересува от електромобили знае, че в Пловдив има supercharger на Тесла на който почти всички Тесла модел S зареждат безплатно, така че не е възможно собственик на Тесла да не го знае и да зарежда в Ямбол на бавна зарядна станция. Просто няма такава вероятност.

    Коментиран от #13

  • 10 Тези откриха топлата вода

    9 2 Отговор
    Тесла оборудва автомобилите си с такъв филтър още преди 5 години, както се вижда от видеото. Тези се как не се умориха да копират? Даже използват същите фрази от видеото. Филтъра е в краката на Мъск. Вижте му и размера.

    Както се вижда във видеото, има бутон който включва системата за "защита от биологично оръжие"

  • 11 4 х А4 = А2 = 2 х А3

    2 2 Отговор
    "... Размерът на HEPA филтъра, който заема мястото под капака, е повече от четири листа А4, подредени един до друг..."
    Значи е повече от А2 или 2 А3. ..

    Коментиран от #12

  • 12 Дрън-дрън

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "4 х А4 = А2 = 2 х А3":

    Като площ да, но като размер не. Филтъра е тесен и дълъг.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гошо

    4 1 Отговор
    И като отидеш на обслужване ти резнат зелката е Кире Щенгата ти пипа новия със стерилни си ръце!

    Коментиран от #23

  • 15 Джуган

    7 0 Отговор
    Дано да не е като видинската операционна
  • 16 Новина

    3 3 Отговор
    Мъск отваря зарядните на Тесла, за други марки също да зареждат! Тесла май ще взима пари не само от квотите а и от зарядните. Може би е подписан договор, за да могат да ги ползват. Това ще ускори продажбите на електрически коли, след като ще може да се ползва най-развитата зарядна мрежа!
  • 17 Знайко

    6 0 Отговор
    Очаквам скоро болници да започнат да купуват такива вместо скъпи операционни.

    Коментиран от #18

  • 18 Дрън-дрън

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Знайко":

    Точно обратното е. Tesla и Mercedes ползват филтри предназначени за операционни.
  • 19 Софиянец

    3 0 Отговор
    Излизаш и слагаш противогаза...
  • 20 Чуденка

    5 0 Отговор
    До къде стигнахме, чистия въздух да е екстра.
  • 21 Реалист

    1 1 Отговор
    Немците , закъсняха , забавиха се с елекричките. Какво друго им остава освен да копират .

    Коментиран от #22

  • 22 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Колко са закъснели от Мерцедес? През 2012 г.пуснаха най-бързия сериен електрически автомобил SLS AMG от 0 до 100 под 4 сек. , със 740кс ,ама кой да ти ги купува електричките по онова време
  • 23 Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гошо":

    Гошо ,затова си карай старото голфче .Не са за теб тия S класи