Last news in Fakti

20 Май, 2011 11:08 1 786 4

Представиха новия шеф на КАТ-София

  • кат софия

Богдан Милчев е новият шеф на КАТ-София. До момента Милчев е заемал длъжността шеф на сектор „Охрана на масови мероприятия” към отдел „Охранителна полиция” в СДВР. Милчев заема мястото на пенсионирания досегашен началник на КАТ Ваньо Стоевски. Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че причината за пенсионирането на ръководството на КАТ-София е липсата на контрол и нуждата от създаването на нов екип в дирекцията.

Цветан Цветанов уточни още, че конкретно срещу шестимата пенсионирани в КАТ няма никакви дисциплинарни производства или проверки в МВР. Причината за действията си министърът обясни с липсата на контрол и създаване на усещането в хората, че в КАТ има корупция. „Има много сигнали, по които са извършвани проверки, много дисциплинарни наказания, което се запазва като една системност в поведението на служители, които им се търси дисциплинарна отговорност.

Има занижен управленски контрол, затова и Ваньо Йорданов направи предложение тези служители да бъдат пенсионирани и да може да се създаде един екип, който да може да контролира този процес и да не създаваме усещането в хората, че катаджиите са корумпираните служители на министерството”, обясни вътрешният министър. Ще припомним, че шестима души от ръководството на КАТ-София бяха отстранени. Сред тях са  директорът Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, началникът на звено „Видеоконтрол” Любка Маринова, Чавдар Авджиев и още двама души на по ниски постове. Пред Дарик Ваньо Стоевски обясни, че не е получил обяснение от страна на ръководството на МВР за действията им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 plamen7002

    6 0 Отговор
    ТОЯ ИЗГЛЕЖДА НЕЩО НЕДОХРАНЕН...ЩЕ ГО ОХРАНИМ И НЕГО А.
  • 2 бай хой

    2 0 Отговор
    Уушев гаден педерас!
  • 3 ///AMG

    3 0 Отговор
    След 2 месеца Богданчо ще има вила на 4 етажа, в гаража си Х5 или S-klasse и добре-печеливша работа за цял живот !
  • 4 Chicho Vi

    0 0 Отговор
    hahahah: ...създаване на усещането в хората, че в КАТ има корупция. Brei!!! 4udno kak se e syzdalo tova useshtane i kak Cvetanov uspq da go ustanovi