Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 09:38 5 961 20

Renault ще възроди модела 4

  • renault-
  • renault 4

Tази година се навършват 60 години от създаването на емблематичната френска кола

Renault ще възроди модела 4 - 1

Renault 4 е първият семеен автомобил на марката с предно предаване пуснат на пазара. Моделът е представен през вече далечната 1951 година и макар да ни се струва малък в момента, то наистина това е бил семеен автомобил. Още преди да навърши 5 години в производство, моделът вече е преминал границата от 1 милион продажби, а за 34-те години, в които е на пазара, продажбите надминават 8 милиона в над 100 страни.

Renault ще възроди модела 4
Снимка: Shutterstock

Тази година се чества 60-годишнината на класическият хечбек, а от Renault явно имат намерение да върнат отново моделното име, макар и под друга форма. Новите подробности са, че възроденото Renault 4 ще бъде по-голям модел на ток, а дизайнът му ще е с препратки към миналото на марката. Обновеното е, че Renault ще използва CMF-B платформата на марката, която ще намираме все по-често в моделната гама на Режията.

Renault ще възроди модела 4

От френската компания са подготвили и редица други изненади за честването на годишнината. На специално събитие през ноември месец ще видим изложба, различни сувенири, илюстрации, видеа, както и разбира се и класическото Renault 4.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пежо ентусиаст

    11 41 Отговор
    Поредния произведен еднодневен скрап

    Коментиран от #18

  • 2 клвнсвв

    21 2 Отговор
    Пуканка.Купувам.
  • 3 Калкулатор

    25 2 Отговор
    Така,значи,като извадим от 2021г. -1951г.се получава 70г.,тоест,някой е пропуснал математиката до трети клас.
    Но да сме точни,моделът се произвежда от 1961г.+60г. получаваме точно 2021г.
    Към автора,прочитайте си написаното преди публикуване.
  • 4 парцуца

    10 1 Отговор
    Това беше следвоенен модел, когато нямаше ресурси и хората нямаха пари. От Рено го мъчиха до 1991-92 година. След него имаше Рено 10, 16, 20 и малкото Рено-5

    Коментиран от #15

  • 5 Ужас

    3 23 Отговор
    Няма никаква визия. Да ме направят дизайнер и ще им измисля 100 пъти по-добри форми.

    Коментиран от #11

  • 6 Рено 4

    32 1 Отговор
    Страхотна кола, много корава, в Африка още се кара, а там особени грижи не се полагат. Тя е символен модел на рено , като 2CV на ситроен.

    Коментиран от #8

  • 7 Пурко с маторя

    6 1 Отговор
    Веднага я вземам! И махам москвича.
  • 8 Koko

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Рено 4":

    Имах такава и ако не тръгна да загнива нямаше никога да я продам! И сега съжалявам за нея - страхотна возия!
  • 9 Морето

    19 1 Отговор
    Добър ход на франсетата-ако наистина пуснат ново Рено 5 и това Рено 4,с обновен дизайн и съвременни двигатели, ще се продават. Градски коли, идеални за ходене на пазар, до морето или планината. А ако....мушнат и двигател на Меган RS под капака на 5-цата, джакпот.
  • 10 София

    0 4 Отговор
    теслата
  • 11 Рено

    21 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ужас":

    Прати ни телефон за връзка, точно теб търсим да назначим. Заплатата е 10 бона. За теб 15. Молим те, прати телефон. Без теб ще фалираме.
  • 12 Кочев

    3 14 Отговор
    Бюджетна колица за бежанци. Ще ги даряват с по една такава за добре дошли. Тъпи франсета.
  • 13 Ivan S

    8 1 Отговор
    Да вземат да пуснат отново старото Туинго, перфектна градска кола. Особено ако я електрифицират. И да не пипат дизайна.

    Коментиран от #14

  • 14 Hujhgjj

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ivan S":

    Аз, след това майка ми, след нея брат ми и сега жена му въртим последния фейс на туйнго единичка. Кристалния фар, стъклен таван с щори, който се дели на две и е много приятна джаджа. Даже е със Ел усилвател на волана. Ел стъкла. На газ е удушено. За града е супер. Брата му е сложил едни джантички с борд. Супер яка колица. Даже става и за семейство с малко дете, защото задната седалка е на релси и можеш да хвърлиш два сака отзад.

    Коментиран от #16, #19

  • 15 Бъркаш го

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "парцуца":

    с френската костенурка доразработена от Фердинанд Порше Рено 4 CV,което пък няма нищо общо с Рено 4. Рено 4,първоначално използва двигателя на Дофин,а после и на Рено 8 956куб см и 1108куб см. Произвеждат се по едно и също време заедно с Рено 8 и 10,а по-късно и с 12 и 16 и така до спирането му през 90-те години. Лицензно се произвеждаше в бивша Югославия в Ново место/сега в Словения/
  • 16 Карха 1 ата на

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Hujhgjj":

    Туинго,впечатленията ми съвпадат с написаното от вас,но от няколко дена карам Туинго 3 90 ТСЕ,просто огромна разлика и страхотна градска кола ,а с тази мощност и бързина става съвсем спокойно и за извънградска. Задните седалки се гътат само облегалките,но на предна лява седалка и пада облегалсата напред и се получава дължина 2 метра за товарене на дълги предмети и поне 2 човека.А заради задния двигател маневреността му е несравнима,върти се на "пета".
  • 17 Communicator

    1 0 Отговор
    Ако не беше рено как щяхме да харесваме автомобили.
  • 18 Komapak

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пежо ентусиаст":

    Във Франция се карат почти двойно повече рено отколкото Ситроен и Пежо взети заедно. Сигурно има причина. Не вярвам да е само цената.
  • 19 Ivan S

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Hujhgjj":

    Точно такава беше и моята. С двигател 1.2 16V 75кс. Най-приятната част- първи сняг, тъкмо завалява и качвам Шипка от към Габрово с отворен покрив към 23ч.
    Колата дърпа чудесно, отгоре влиза свеж въздух, мирише на зима..... ех, младост. Ако имаше климатик никога нямаше да я продам.
  • 20 I'm Renaultist

    1 0 Отговор
    искам точно такова