Last news in Fakti

5 Април, 2021 14:20 6 118 6

Mercedes-Benz се отказва от още един модел

  • mercedes-benz-
  • sl-
  • amg gt

AMG GT Roadster скоро няма да се предлага на пазара

Mercedes-Benz се отказва от още един модел - 1
Снимки: Mercedes-Benz

Mercedes потвърди новините за това, че ще премахне още един модел от продуктовата си гама. AMG GT Roadster е към края на своя живот, а новината беше оповестена от един от шефовете на марката в интервю пред Car and Driver.

Mercedes-Benz се отказва от още един модел

Роудстърът, базиран на купето AMG GT няма да бъде предлаган на пазaра в следващите години, като все още не се съобщава, кога официално ще спре производството му, но това най-вероятно ще се застъпи с представянето на нова генерация Mercedes-Benz SL.

Mercedes-Benz се отказва от още един модел

Именно това е и причината за спирането на продажба на модела. Вътрешни битки между SL и AMG GT Roadster са принудили шефовете на германската компания да премахнат един от двата. Дългата история на SL и сравнително слабите продажби на AMG GT са отредили неговата съдба.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    17 5 Отговор
    гледам не ги карат много сигурно не стават

    Коментиран от #2

  • 2 Пурко

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Просто модата на кабриолетите отмина и продажбите са много слаби!

    Коментиран от #4, #5, #6

  • 3 валентин

    29 2 Отговор
    SL - това е една голяма класика
  • 4 Николай

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    Скъпа играчка, вероятно това е една от причините. При цена между 170 и 300 хил. евро като нова. Малко хора могат да си позволят това удоволствие.
  • 5 бай онзи

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    ако си кон с капаци или живееш на мега студ или мега жега - да :)
  • 6 pokoloko

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пурко":

    отмина, в Тиквостан дето улиците са толкова прашни че трябва да се шофира с противогаз а при един дъжд всичко е кал и след всяко изкарване на кората от гаража е за миене. Освен това всеки мутра wannabe гледа отвисоко от джипа си намръщено. В Шотландия където всеки втори ден вали няма чевек къде да си изцапа колата почти всички познати карат кабрио, макар че пък там другата крайност, да се возиш с чадър.