Last news in Fakti

13 Април, 2021 11:19 7 257 23

Сервизна акция при Mercedes поради падащи части

  • mercedes-benz-
  • glb-
  • сервизна акция

Елементи от екстериора могат да се откачат поради неправилна сглобка

Сервизна акция при Mercedes поради падащи части - 1
Снимки: Mercedes

Автомобилните производители се стремят да произвеждат колкото се може повече автомобили дневно и поради тази причина, не е изненада, че напоследък виждаме все повече сервизни акции и то при производители, които не се славят с лошо качество на сглобка.

Сервизна акция при Mercedes поради падащи части

Такъв е и последният случай при Mercedes, който засяга произведените за Америка GLB250 и AMG GLB35. Проблем при сглобката в един от заводите на германската компания засяга над 2300 автомобила, произведени между 13 май 2019 година и 15 септември 2020 година.

При автомобилите произведени в този период се наблюдава неправилна сглобка на декоративните лайстни върху предните калници, което може да доведе до тяхното откачане и евентуален инцидент.

Сервизна акция при Mercedes поради падащи части

Друга сервизна акция за същите модели, но произведени между 14 май 2019 година и 8 октомври 2020 година се отнася за спойлера над задното стъкло при който отново се наблюдава подобна техническа грешка. В резултат на неправилно поставяне, спойлерът може да изхвърчи при движение, което със сигурност също не е най-приятното нещо, ако карате зад такъв автомобил.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тупан техно

    41 14 Отговор
    Мерседес, а? ;) Топ ъф дъ топс, а? Китайски баклук!

    Коментиран от #2

  • 2 хъхъ

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Тупан техно":

    w140 е последният истински Мерцедес.
  • 3 вес

    42 12 Отговор
    Това е нормално за Мерцедес откакто свалиха качеството до нивото на Рено. Най-лошото е, че започнаха и да гният като Рено

    Коментиран от #8

  • 4 Хихи

    23 5 Отговор
    Къде е ония CL 500, да обясни кои са най-добрите коли?
  • 5 хаха

    39 3 Отговор
    Що за падение! От компания, известна като "Мерцедес и всички останали" до компания, провеждаща сервизни акции заради ПАДАЩИ ЧАСТИ, па били те и лайсни... До къде може да те доведат стотинкаджиите и плюенето на името си за някой и друг пробит евроцент повече.
  • 6 kjl

    26 7 Отговор
    Произведените за Америка И произведените В Америка!!!! Мерцедес са си проектирали правилно частите, американските ниско квалифицирани и ниско образовани мънкис са ги сложили погрешно!!! Вината на гермаците е, че няма по един немец на главата на всеки американец, да го гледа какво прави.

    Коментиран от #13

  • 7 Тъй де!

    23 2 Отговор
    Никога не е късно да станеш за резил!
  • 8 Ееееееее,

    21 3 Отговор

    До коментар #3 от "вес":

    Хитлеристките каски отдавна са свършили....
  • 9 Име

    14 3 Отговор
    Наскоро имаше и доста такива акции на бмв. Боклуци
  • 10 Banderas

    5 1 Отговор
    Aми нищо чудно,то и моята 23 годишна VTS ka и литна половината Антикрило при скорост 170 км/ч. ,та се наложи да го лепя със силикон,та тези днешни еднодневки ли няма да им падат елементи😀😀😀
  • 11 гост

    11 2 Отговор
    Гробна тишина от групичката анти , дето за 5 Тесла с паднали брони орева орталъка , а тук говорим за заден спойлер , който в движение става летяща бомба и може буквално да среже челното стъкло и да обезглави каращия отзад за разлика от бронята , която обикновено даже остава закачена за колата и не е никаква опасност !!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Само да използвам случая да зарадвам същите , че според ново изследване поръчано от ЕК между 65 и 70 % от европейските граждани са за забрана на продажбата на нови двг до 2030 г , заедно с пълна забрана за движението и на старите в градове над 50 000 жители !! Което развързва напълно ръцете на комисията да прокара съответните закони !! Само да напомня , че вече има ОФИЦИАЛНО искане от 9 държави в ЕС за такива закони !!

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Сатаната

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "kjl":

    Не съм абсолютно сигурен, но по спомен, произведеите за САЩ се правят в Мексико в заводите на РЕНО.

    Коментиран от #16

  • 14 Plameni

    4 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Ти затова ли въртиш педалите . От утре го дават дъжд хахаха
  • 15 DAS IST EINE GROSSE SCHEISE

    9 2 Отговор
    Трошливо, немско извращение с техниката.

    Коментиран от #18

  • 16 хъхъ

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сатаната":

    И в Дойчланд да се правят, като ги сглобява Бай Ахмед, качеството мислиш ли че е като от преди 30г?
  • 17 Баро

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    И аз да използвам случая те и електрическите и велосипедите и от тях може да падат части а А между другото къде са тия с лафа Мерцедес и всички останали ха-ха-ха
  • 18 Баро

    3 11 Отговор

    До коментар #15 от "DAS IST EINE GROSSE SCHEISE":

    По-добре немско извращение отколкото френско изпражнение или корейска клоака япончетата биват
  • 19 Plameni

    1 1 Отговор
    Ами нормално е, скоро бях чел че произвеждали 52 модела

    Коментиран от #21

  • 20 Това какво е

    3 0 Отговор
    СУВ ли е, МУВ ли е ? Много грозен може би е сделан в СССР. Нареждам го на трето място, първото го знаем то е за Фиат Мултипла. :)
  • 21 Нови времена

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Plameni":

    А се очаква произвеждания в Берлин Tesla model y да бъде най-качествения серийно произвеждан автомобил в света. Напълно отлята каросерия от две части, върху която всеки един панел ще има абсолютно еднакви фуги защото няма откъде да дойде разликата. Плюс най добрия бояджийски цех, плюс структурни батерии които ще намалят теглото с 200 килограма, което ще увеличи пробега с едно зареждане и ускорението, а също така ще намали времето за зареждане. И ако това не ви е достатъчно този SUV, ще бъде на по-ниска цена отколкото в момента се продава седанът модел 3.

    Дали пък до две години, Tesla само с двата си масови модела няма да продава повече от общите продажби на всички тези 52 модела на Mercedes, при това на подобни или по-високи цени от моделите на Mercedes?

    Коментиран от #22

  • 22 Plameni

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Нови времена":

    Като махнем,,ще,, от написаното нищо не остава за Tesla, освен два произвеждани разпадащи се в ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ модела ,а при Mercedes е ЕВЕНТУАЛНО само при GLB
  • 23 VIKIOSLOLEXUS

    0 2 Отговор
    1990 Г. - виждаш чисто нов Мерцедес за 50 000 д.м./ дойче марки и ти пада ченето от кеф колко качествен е и че навсякъде всичко е мейд ин Джърмани!....2020 г. Мерцедес - чисто нов за 120 000 лева! - виждаш как интериора му се разпада и разлага и навсякъде пише мейд ин чайна!!!