Last news in Fakti

26 Април, 2021 09:46 3 478 10

Американските масълкари ще трябва да станат хибриди, за да оцелеят

  • dodge-
  • chrysler-
  • масълкари

SRT ще електрифицира моделите

Американските масълкари ще трябва да станат хибриди, за да оцелеят - 1

Ръководителят на марките Dodge и Chrysler заяви, че подразделението за производство на "наточени" модели SRT ще продължи да съществува, но ще трябва да премине през реорганизация и да се фокусира върху електрификацията. През февруари се появиха слухове, че Stellantis планира да разпусне подразделението SRT, но Тим Кунискис, ръководител на марката Dodge и изпълняващ длъжността на Chrysler, заяви в интервю за Autoweek, че това няма да се случи.

Това решение обаче има един недостатък: за да оцелее, SRT ще трябва да премине през реорганизация и да поеме курс към електрификация. Производството на хибриди или електрически превозни средства не е като производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене, казва още Кунискис, така че „изпитаната с времето стратегия“ на SRT вече е без значение. "С електрификацията ще бъде много трудно да се направи SRT версии поради редица ограничения на батерията и центъра на тежестта", допълва той.


Въпреки реорганизацията на SRT, името на дивизията ще остане - буквите SRT ще могат да се видят на автомобилите Dodge, Ram и Jeep. Изпълнителният директор на Stellantis Карлос Таварес наскоро обяви, че Chrysler ще живее в рамките на алианса - той смята марката за исторически важна и дори я нарече един от стълбовете на новия концерн заедно с Fiat и Peugeot. Таварес обеща да съживи Chrysler през следващите месеци, тъй като би искал марката да има голямо бъдеще на автомобилния пазар - въпреки че през 2020 г. търсенето в САЩ спадна с 13%, до 110 464 копия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    4 14 Отговор
    "Масълкар" нещо като мускал ли е?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гост

    20 2 Отговор
    Точно електрифицирането ще ги погребе. Никога вече няма да носят духа намасълкара.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Случаен

    5 4 Отговор
    Хибрид става, електрички не
  • 5 Нико

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Напротив. Много повече мощност и емоция ще дават.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 Име

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Не вярвай на писаното.

    Масълкарите ще са си същите и за напред

    Това с хибридите ще е само за моделите за европа.

    В останалия свят няма екоджендърски норми.

    Коментиран от #7

  • 7 Ракета Пейтриът

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Име":

    21.04.2021 "САЩ се отказват от конвенционалните двигатели до 2035 година" Сенаторите на Калифорния, Масачузетс, Северна Каролина, Ню Йорк, Кънектикът, Хаваи, Мейн, Ню Джързи, Ню Мексико, Вашингтон и Роуд Айлънд са натиснали Байдън да разпореди забрана при леките коли от 2030, а при тежкотоварните - от 2035. Калифорния и Вашингтон вече са гласувли забраната на местно ниво от 2030, така че там нещата вече са факт.
  • 8 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нико":

    Масълкар не е само мощност а емоцията не е само в ускорението. И жинъ ти си има п.ка, ама не е като да и3жасаш Вики Одинцова.
  • 9 Японеца

    2 1 Отговор
    Никой не обръща внимание на TREV технологията! Метанова турбина за ток!
  • 10 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нико":

    ЩЕ ДАВАТ ПОВЕЧЕ ЕМОЦИИ НА БАБА ТИ В ФУТБОЛНИТЕ ГАЩИ , ГОРЕ ДОЛЕ АКО Е НАБОР ОКОЛО МЕНЕ ,ТАКИВА ЕМОЦИИ ЩЕ ИМА ТА ЩЕ МЕ ЗАПОМНИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ !!!😄🤣😃😀😁😁😀😃🤣😄.