Last news in Fakti

22 Юли, 2011 13:42 5 680 20

Китайски дизайн за Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • китай-
  • дизайн-
  • улрих уокър

"Дизайнерските разработки в този регион ще окажат огромно влияние на бъдещото автомобилно производство в световен мащаб". Това са думи на шефа на Mercedes-Benz, отговарящ за регионите от Североизточна Азия, Улрих Уокър.

Точно по този причина щутгартската компания отваря нов дизайнерски център в Пекин. Тази стъпка може да се стори странна за мнозина, но в Daimler са си направили добре сметката, защото от началото на годината продажбите им в Китай възлизат на 95 000 автомобила.

Марката не е реализирала подобни обеми за полугодие в нито една друга държава по света. В момента освен в Китай и разбира се в Германия, компанията има дизайнерски центрове в Италия, САЩ и Япония.

Идеята е новото бюро да създава автомобили, адаптирани към вкуса на финансово симпатичните китайци. Съвсем наскоро Volkswagen проведе в Китай конкурс за дизайнерски идеи, резултатите от който впаследствие ще залегнат в някои от новите модели на концерна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име:

    14 3 Отговор
    Като погледнеш отдолу пише: Made in China. Шегувам се разбира се. Едно е вярно обаче, че китайците отидоха в космоса за нула време, заедно с Дубай и Абу Даби (другите градове в Обединените Арабски Емирства не знам на какво ниво са). Китай вече са втора най-силна икономика след като изпревариха японците преди година две, които с население от 130,000,000 се справяха отлично въпреки малката територия. Mercedes добре са предвидили че в Китай трябва да продават.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 biv6 fen na bmw

    4 2 Отговор
    normalno da prodava6 , na troina pe4alba o6te pove4e tam kadeto 6te ti provurvi.mnogo golemi umove sa za razlika ot nas...........si4ko na murdar6tina..

    Коментиран от #8

  • 3 520 zender

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    е определено са открили америка-ваг продават в китай от дисетилетия..
  • 4 Prelude

    8 5 Отговор
    добре бързат от МБ, че скоро и китаеца ще разбере какво е автомобил и продажбите им ще понамалеят :)
  • 5 4x4

    7 1 Отговор
    От произведени 77млн. автомобила за 2010г. 18,5млн. са отишли за Китайския пазар. К'во да говорим, там е растежа и продажбите!

    Коментиран от #11

  • 6 maksito

    7 4 Отговор
    Yspex s prodajbite Mercedes-Benz.
  • 7 Дошо

    0 11 Отговор

    До коментар #1 от "Име:":

    Разбираш ги ти нещата.Всичко ти е ясно. А утре отиди да се запишеш в някое училище. Там за нула време ще научиш и цифрите и вече ще си готов да обясняваш на хората кое как е.

    Коментиран от #12, #16

  • 8 Цура

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "biv6 fen na bmw":

    Абе ти някога виждал ли си се как пишеш.
  • 9 reco

    4 8 Отговор
    mercedesa si e mercedes nomer 1 :) :) :)
  • 10 S

    8 2 Отговор
    аууу на user-а тая публикация незнам къде ще му бръкне. Вече мерцедес създава автомобили за и по вкуса на жълтите консуматори, а не за ... как викаше той... здравомислещите европейци , които ги е грижа за околната среда и чиито автомобили не убиват хора? Как така!? Защо?! Е НЕ! 100% е неква конспирация, нали?
    Още един път - ПОКЛОН пред знанията му, придобити от чичо/вуйчо/чаветата пред блока относно автомобилостроенето! И аз предпочитам да се уча от мнения на роднини и приятели пред Euro NCAP/аутобилд/бест моторинг/класация автомобил на годината и всякакви други електронни и не толкова електронни автомобилни издания.
  • 11 Благо

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "4x4":

    Вярно е... ама кат се замисли човек, тези 19 милиона са 1-2% от населението им. И тях бием по Мерджами, ей!!
  • 12 Благо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Тъкмо 130 милиона са Японците, Дошо, право е момчето. Ти си за училище.
  • 13 tralala

    6 3 Отговор
    Който няма цветен телевизор, не трябва да яде халва !!!
  • 14 хаха

    7 2 Отговор
    Както виждате никой по света не иска мнението на българите, които карат 20 годишни трошки.. така че кво се пънете да коментирате

    Коментиран от #15

  • 15 гого

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "хаха":

    нихилист тъп, я си трай!
  • 16 Име:

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Дошо изобщо не знам защо ти е такова отношението към коментара ми и към мене самия. Първо никога не съм писал нещо против тебе , дори напротив защитавал съм те с спорове и доказателства и т.н. тъй като и аз като тебе съм луд фен на японското автомобилостроене. Това което казах за японците е , че ги похвалих как малка държава с население от само 130милиона са били дълго време 2ра икономика в света и чак преди година две (нз точно кога съобщиха) Китай се изравни с тях по БВП и ги изпревари. Не съм целял да те обидя.

    Коментиран от #17

  • 17 S

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Име:":

    Е някой да се извинява тука не бях виждал! Чест ти прави. Иначе... Дошката е сложна личност. И е повече откъм сектантите като оня, user-a.

    Коментиран от #19

  • 18 deutsche autos

    10 0 Отговор
    Парите са в основата на всичко. Боли ги от Мерцедес какво мислят в мобиле.бг, които карат 20-годишни кошници или чисто нови Дачии.
  • 19 user

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "S":

    Ха ха - човек с голям автомобилен опит, финансови възможности, които му позволяват да кара Германска лимузина и мнение, подкрепено с факти според теб сектант ли е ? В училище не ви ли учат на нещо смислено ха ха ? Имал съм три чисто нови Мерцедеса - един личен и два на фирмата - ти колко си имал, та даваш мнение ? Но за новите модели на Мерцедес не мога да кажа добра дума - неадекватно висока цена и обидно ниско качество, не се учудвам от китайският им дизайн - Мерцедес в момента са на дъното от големите три немски компании - в момента БМВ и Ауди са най-качествените, красиви и надеждни немски автомобили от високият клас, Мерцедесите лежат на стара слава - а и след обединаването с рено-нисан - еми смешно е Мерцедес с компоненти от рено и нисан, а сега и с китайски дизайн ! Не го одобрявам, кофти е, но пиша истината - защото от Мерцедес не им пука за клиентите, самодоволни богати са !

    Коментиран от #20

  • 20 S

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "user":

    Мнения подкрепени с факти ? Абе ти вярваш ли си като пишеш? Да ти цитирам ли "фактите" от другите новини ? Единствените ти доводи са семкарски истории бе, тигре. За тебе "подкрепено с факти" ли е да кажеш "липса на сигурност и надеждност" (тва е твой цитат) за японките при положения, че съм ти показвал кои са лидерите в европейския тест за качество Euro NCAP и не са немски коли? Само на изуст говориш. Знам ти репертоара: жълти, безлични, дефектни , некачествени , имитации. Що един път не видях некакъв факт а само празни приказки? Подкрепи си думите - ако можеш. И аз като тебе съм имал 3 чисто нови мерцедеса, сега имам 8 чисто нови аудита пък в следващата новина, в която ще пиша ще имам към 10-12 бугатита.