Last news in Fakti

26 Май, 2021 11:32 24 410 10

Пет евтини и много здрави петгодишни кросоувъра

  • кросоувъри-
  • надеждност-
  • tuv
Пет евтини и много здрави петгодишни кросоувъра - 1

Тъй като у нас никой не прави наистина мащабни и най-важното представителни оценки за надеждност на определени категории употребявани автомобили, нашенецът - купувач на употребяван автомобил трябва да прибегне до европейския опит. За тази цел проучихме данните от годишното издание на германския TUV Report 2021.

Германската "Асоциация за технически надзор" (VdTUV), най-известната и авторитетна европейска организация в тази област, ежегодно публикува рейтинг на надеждността на употребяваните автомобили, продавани на германския пазар. Вчера ви показахме най-надеждните десетгодишни кросоувъри, при които преобладават германските предложения. Сега на ред са по-новите, но и по-евтини кросоувъри.

С други думи ние „филтрирахме“ автомобили, продавани както у нас, така и в Европа, от общия рейтинг на TUV. Като този път не сме включвали скъпи предложения от т.нар. премиум марки. И въз основа на този списък с модели, съставихме нашите ТОП-5 най-здравите нискобюджетни кросоувъри на възраст 4-5 години на българския пазар. Основният критерий за подбор е същият като при специалистите от TUV.

А именно - процентът на представителите на определен модел от общия брой на такива автомобили в Германия, собствениците на които са имали технически проблеми. Колкото по-малък е този процент, толкова по-надеждна е колата. Изчисленията също вземат предвид фактора пробег.

Пет евтини и много здрави петгодишни кросоувъра

Интересното е, че в „TUV Report 2021“ делът на проблемните автомобили е посочен с точност само до десети от процента. По-подробни данни обаче не се изнасят. Очевидно стотните и хилядните от процента от повредите влияят върху местоположението на конкретни модели в рейтинга. Поради тази причина например, Mitsubishi ASX и Toyota RAV4 официално имат една и съща оценка - 5,9%.

ASX обаче е класиран една стъпка над RAV4. Въпреки факта, че средният пробег за 4-5 годишно такова Mitsubishi е 68 000 км, а при Toyota RAV4 - 78 000 км (10 000 км повече). Очевидно позициите са разпределени именно заради тези непоказани "стотни" и "хилядни" след десетичната запетая.

Френският Renault Captur се класира на трето място в рейтинга за надеждност на бюджетни 4-5-годишни кросоувъри със своите 6,1% повреди и среден пробег от 52 000 км. Последните две места в петицата се заемат от "японци".

Четвъртото място в „надеждната петорка“ се заема от Mazda CX-5 - 6,8% от повредите със среден пробег от 76 000 км. А на петото място от нашия немско-български рейтинг се нарежда Suzuki SX4. Също с 6,8% повреди, но със среден пробег 62 000 км. Всички тези 4-5 годишни кросоувъри можете да ги намерите в богатата картотека на mobile.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А виж ти!!!

    32 9 Отговор
    Четири от пет японски, що ли не съм изненадан!!

    Коментиран от #5, #9

  • 2 Някой си

    12 13 Отговор
    гадни сувове
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сейко 5

    7 11 Отговор
    Обичам си Тойотката и не бих я сменил в близките години !!!
  • 5 сектант

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "А виж ти!!!":

    това митсубиши е общо взето колаборация между японци и французи ма айде

    Коментиран от #6

  • 6 така е

    11 9 Отговор

    До коментар #5 от "сектант":

    Само емблемата на митсубишито е японска!Всичко друго е сбирщайн от европейски производители.Същото е положението с Нисан и Сузуки

    Коментиран от #10

  • 7 автоджамбаз

    13 3 Отговор
    Предлагаме евтини, надеждни, сравнително нови автомобили... можем да изпълним обаче само два от трите критерия, по избор на клиента.
  • 8 Хонда Боклук

    12 14 Отговор
    Къде е прехвеления боклук Хонда? Защо я няма в класацията??
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бат Рамбо

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "така е":

    Баш японско си е. За не просвените даже Пежо 4007 и Ситроен Скросър са произвеждани в Япония и масово частите по тях са си японски.