Last news in Fakti

23 Юли, 2021 18:30 7 892 47

Проучване показва, че 41% от хората искат следващият им автомобил да е електрифициран

  • електрифицирани автомобили. хибрид-
  • електрически автомобили-
  • проучване

Все пак 50% от хората избират двигателите с вътрешно горене

Проучване показва, че 41% от хората искат следващият им автомобил да е електрифициран - 1
Снимка: Shutterstock

Електромобилите и хибридите стават все по-популярни и поредното доказателство за това е проучване направено от EY в 13 страни. В него са взели участие 9000 човека от страни като САЩ, Канада, Китай, Германия, Австралия, Сингапур, Нова Зеландия и други.

Според данните близо 41% биха избрали електрифицирана форма на задвижване, ако трябваше да закупуват автомобила си в момента, като в това число влизат изцяло електрическите автомобили, хибридите и plug-in хибридите.

Проучване показва, че 41% от хората искат следващият им автомобил да е електрифициран
Снимка: EY

Класическите двигатели с вътрешно горене все още са предпочитания избор с около 50% от вота, а водородните алтернативи са вариант за едва 2% от хората. Близо 8% от анкетираните не са сигурни за следващата си кола или имат нужда от повече знание относно това за коя от посочените групи да гласуват.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електрифициран

    26 5 Отговор
    До сега на свещи ли караха или на газеник?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ти си

    61 12 Отговор
    Така агресивно се рекламрат електричките като че ли става дума за ваксина срещу COVID19 .

    Коментиран от #17

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    34 10 Отговор
    Това е опашата лъжа!
  • 6 Проучване в САЩ ...

    25 6 Отговор
    ами тези са си кретени.
  • 7 Като гост

    32 5 Отговор
    Методично промиване на главите на населението. Всичко е за пари, зависимост и влияние. Въобще не става дума за екология. С рестрикции за едните и преференции за другите. Налагат електрокарите по всякакъв начин. Важното накрая е да си помислиш, че ти го искаш. Ще излезе вярно, че населението е стадо.

    Коментиран от #15

  • 8 Знайко

    34 5 Отговор
    Аз харесвам електромобилите, не харесвам цените им. И не харесвам прибързаното им и насилстввено налагане. Принуждаване на обикновенните хора да харчат излишно пари и да взимат заеми за покупка на електромобили. Когато старият ДВГ, който до вчера не замърсяваше градовете, днес изведнъж стана "огромен замърсители". И когато старият ДВГ автомобил, в който са вложени много пари все оше може да се ползва още дълго време. Нека нещата да станат по-постепенно. Нека да има повече хибриди, като тези на Тойота. Които могат да се двибжат и когато няма ток в контакта заради огромното търсене за зареждане на електромобилите.

    Хората не знаят какво искат. А европейските политици са ТЪПАНАРИ и ПОПУЛИСТИ и затова налагат по-този глупав начин електромобилите. Допреди няколко години налагаха по съшия начин биогоровата. Докато не видяха, че това води до поскъпване на храната и до липса на храна и глад в Африка и спряха. Сега ще се повтори с електромобилите, докато масово не станат ясни недостатъцте им. И докато се окаже, че няма достатъчно електричество нито за автомобилите, нит оза домовете. Елекромобилите са нова технология. Още не се знае какви са плюсовете и минусите. Не се знае откъде ще дойде електричеството за над 1 млрд. автомобила по Земята. Дали от слънце или вятър или от изгаряне на нефт, природен газ ... Няма достатъчно електроцентрали, за да зареждат новите електромобилите, скоро очаквам недости на електричество и цени до небето на електричеството. Тази Зима г
  • 9 Гост

    22 4 Отговор
    А знаят ли какви плащания ги чакат, като си купят електрическа кола, или и те като наш теслю си мислят, че щом седнеш в Тесла и всичко вече ти е без пари? Рендо е анкетите да се правят сред хора с IQ поне 60.
  • 10 Знайко

    28 3 Отговор
    Тaзи Зимa гo видяхмe в CAЩ пoрaди другa причинa. Aкo щe изгaрямe нeфтa в eлeктрoцeнтрaли зa дa зaрeждaмe aвтoмoбили, пo-дoбрe дa cи кaрaмe ДВГ aвтoмoбили.

    Нe ce знae кaк щe ce рeциклирaт бaтeриитe.
  • 11 статистика

    23 4 Отговор
    Какви данни за хора е това ???????

    питани са 9000 човека !!!!!!!!

    От 9000 човека 41% процента са 3690 човека


    3690 от 7 милиарда не е 41% от хората на земята , както е представено !!!!!!
  • 12 Знайко

    13 3 Отговор
    "Хората не знаят какво искат."

    Много често хората си мислят, че нещо им трябва. И едва когато го получат(си го купят) разбират, че не им трябва. А им трябва нещо друго. И така нататък
  • 13 Може да е ел кола дааааа

    11 5 Отговор
    С пробег от 1200 км без зареждане и средна скорост 200км и да е безплатна колата и зареждането...аре нали мислите политици и конгломерати за природата даите ни ги без пари и много бърже ше се откажем от бензиновите коли
  • 14 DrivingPleasure

    11 3 Отговор
    Това проучване в клуба на Тесла ли го правиха :D

    Уловката тук е, че в тези 41% влизат и хибридите, при които основното задвижване е ДВГ! Като е за хибрид и аз бих си взел Мерцедес 53AMG прави перфектното хибридно задвижване и нямам нищо против това!
  • 15 Целта е да има принудително харчене

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Като гост":

    На всички по всички направления и ако не е доброволно то ше е насилествено екологията е само смешен аргумент...саш иска всички да работят здраво и това става като ви обезценят парите и ви сменята атрибутите от битието живот....за обикновения човек кои са наи големите харчове в живота му? Кола и жилище и като ги нямаш или си принуден да ги смениш и плащат отначало ти си принуден да бачкаш здраво каквото си се хванал и допълнително и храната поскъпва живота и ако имаш чавета не ми се мисли😂😂😂😂
  • 16 Хората на земята са робове

    3 3 Отговор
    Не знаещи защо живеят и що прават други робове ааа що така казала религията 😂😂😂😂и щото обкръжаващата среда около тебе е робска и ти приемаш робско поведение и размисли 😂😂😂😂
  • 17 Механик

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си":

    Това са сегменти от един и същ план. Само на шилетата не им се вижда странно, че се БЪРЗА много с някакви срокове и нежеланите от хората неща им се налагат АГРЕСИВНО.
    Уж има някаква болест, а все не умират достатъчно хора от нея, та се налага всеки умрял да му се слага "поичнал с ковид". Уж трябва да се приемат електричките, ама те хем по-скъпи, хем повече замърсяват. Обаче нищо, че за нормалните хора е видно ,че ни натискат да ВЪЗПРИЕМЕМ нещо НЕСЪЩЕСТВУВАЩО, но и няма мърдане! Няма не искам, няма недей!
  • 18 В момента

    9 5 Отговор
    В който вкл парното меракът му към електриката ще излети безвъзвратно. Имах такова БМВ в САЩ
    Жената и тя да не остане по назад си купи волт. Ми, дойде зимата и айде при дилърите за конвеционални.
  • 19 Студопор

    5 3 Отговор
    Към цялата тая мания с тия ел-коли имам няколко въпроса:
    1 - Като всички си сменим колите с електрически и трябва да ги зареждаме, от къде ще дойде тая всичката електроенергия?
    2 - Подразбира се, че отговора на първия въпрос е - от електроцентралите, ама всичките ли са ВЕЦ-ове? Онези, които са АЕЦ, не са ли по-опасни от обикновените автомобили?
    3 - Ел. Централите, които не са ВЕЦ, ще бъдат ли заменени от ВЕЦ така, както голите с ДВГ?
    4 - Някой, който все още кара Астра, защото не може да си купи нещо по- добро, ще си смени ли таратайката с електричка?
    5 - Тия всичките американци, дето толкова ми ги хвалят, ще си разкарат ли нафтовите чудовища? Мустангите и Камаро-тата, дето са класика, ще им сложат ли някакъв скопен електро-двигател?

    Коментиран от #29

  • 20 фейк нюз

    9 2 Отговор
    Тия 9000 човека дето са ги питали сигурно са били участници в конференция по електромобили.
  • 21 Ееееее

    8 6 Отговор
    Ееееее, не се притеснявай Ганьо, скоро идват много нови коли, нов внос от Германия за теб! Оставете западняците да се тровят с електричките, а ние ще си дишаме чистия въздух от чистите дизели! Какво сте се замислили за тях!
  • 22 Дааа

    4 8 Отговор
    Във всеки един от коментарите има по малко истина. Електрическият автомобил има 100 предимства и само един недостатък , а това е пробег - засега! Но всички вкупом сте готови да ги анатемосвате, не изпадайте в крайности.
  • 23 яяяяя

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "ужас":

    Поредната гейсоросоидна манипулация и лъжа!
  • 24 Turbo

    3 1 Отговор
    Реклама на Тесла ТВ.Тези 41% от анкетираните извадили ли са пари от джоба си покупка на електромобил,или са към групата от мечтателите на наш теслю.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Turbo

    3 1 Отговор
    За да се увеличи процента са включени и хибридите хахахахаха смешници
  • 27 hgf

    4 1 Отговор
    И от кога мнението на 9000 човека се счита за мнението на всички хора
  • 28 Маняк

    1 2 Отговор
    Модерния западен централно планиран тоталитарен капитализъм - убеди овцете в кошарата , че ел.колите са нещо много важно.Още 4-5 години пропаганда и ще са готови напълно 😆
  • 29 хехехе

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "Студопор":

    А бе кой ти е казал че всички ще карат коли.
    Станал на 18 дришняра взел от тате 2 бона па купил вектра и спрел пред даскало
    Те на такива директно заливане с бензин и палене
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 таноно

    3 3 Отговор
    с много коментари съм съгласен, но
    ...стига сте мрънкали за пробег и зареждане.... целта не е за всеки да има зарядно и да стига, където си поиска... целта е да не се пътува!
    например сега в Албена има да речем около хиляда коли дошли от къде ли не.... нали не си представяте, че някои иска да улесни Ганьо и Теслю да отидат с електричките и да ги зареждат когато и където поискат.... искаш да пътуваш - скачай на влака и това е.... все пак туризмът за големите началници е "debilitating activity"...

    Коментиран от #32, #36

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Йо Несбьо

    2 0 Отговор
    Не разбирам това изкуствено разделяне на хората на електричари и антиелектрици. За мен няма разлика дали ще съм на бензин, газ, нафта, керосин, метан, ток, стига безпрепятствено да си върша работата. Бих си купил Тесла, но да я възхвалявам като някои другари тук - това не! Хубав автомобил е, безспорно, всеки ден виждам т'сли тук и там из Прага, но почти не се отличава като външен вид от останалите. Има толкова електрически автомобили, харесват ми кросоувър хибридите на Тойота, карал съм дизелово-електрически хибрид Пежо 508 RXN или нещо такова беше означението. Това е просто задвижване и то не променя основното предназначение на автомобила - придвижване от точка "А" до точка "Б".

    Коментиран от #35

  • 34 Йо Несбьо

    2 2 Отговор
    И за да не бъда голословен - преди 20 години в ЕС масово се ползваха обикновени крушки с нажежаема жичка. На някой да му пука, че сега има само енергоспестяващи? Нали си свети и то добре?!8725

    Коментиран от #46

  • 35 Да де

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Йо Несбьо":

    На обясни им, на антиелектриците, че не е важно да ти бръмчи за да те закара от точка А до Б!

    Коментиран от #37

  • 36 😂😂😂

    1 3 Отговор

    До коментар #31 от "таноно":

    Само бях написал, че из Европа всеки ден хората си обикалят с електрички от край до край! Пишете глупости!
  • 37 Йо Несбьо

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "Да де":

    И ти си прав! Все едно българинът масово кара в8 или дубъл в12, а не си натиска парцалите с 25-30-годишни коли. Но аз наистина смятам, че няма значение на какво задвижване си, стига колата да си върши основната роля - да превозва мен, пътници, товари от една до друга точка удобно, комфортно, навреме и без повреди. Е, външният вид също е важен. Иначе същите неща ги може и Опел Рекорд примерно, но няма лъскав вид...
  • 38 3-Фазния

    0 2 Отговор
    Мн ясно! Сегашните коли са бавни, вонят и се чупят само да им кихнеш накриво

  • 39 Голям Слон

    4 0 Отговор
    От цялата електродандания не разбрах няколко неща. Първо, откъде ще намерите толкова литий, че да задоволите потреблението му. А то няма да е никак малко. Второ, как смятате да осигурите електричество. Все пак трябва някак да се зареждат тия тролеи. Трето, как ще обясните на хората, че те отново ще бъдат зависими, при това вероятно в пъти повече, отколкото при нефта. Четвърто, как изобщо смятате да се отървете от нефта, след като на практика той е съставна част на почти всичко в нашия живот: бои, пластмаса, горива за самолети, кораби и т.н. Пето, защо така набързо претупахте хибридите?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Не му разбрам чак толкова

    1 0 Отговор
    Елктромобилите са вече част от ежедневието ни. Както се публикуват материали/статии, че вижте 41% от от еди си къде били ЗА електромобилите. НО до сега не съм попадал на що годе/нормален материал за поддръжката на тези ектромобили. Далеч съм от това, че само когато е необходимо да се зареди батерията спирам-зареждам и дим да ме няма.
    Би следвало тези, които публикуват подобни статии/материали да се поразровят относно поддържането на подобен тип автомобили.
  • 44 Хаха

    1 0 Отговор
    Голям смях! Поредната измама!
  • 45 miko

    2 0 Отговор
    Лобитата яко лобират!Обаче,ако ще и на звездно очакчва не и двигател да е,по разбитите наши подобия на улици,все е тая.Както винаги,всич1ко се прави отзад напред и то да му е в.... на народа.
  • 46 мико

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Йо Несбьо":

    Да,светят.Обаче на 6-10 пъти по- висока цена и имат ужасно премигване.Което уврежда очноят нерв,както и здравето като цяло.Може да провериш.
    Същото е и с колите сега-целта е да си следен,да не пипа чичо майстор и да си зависим.Екологият им е претекст.
  • 47 GS1200

    2 0 Отговор
    Харесвам ги и аз, ускорение, динамика, ниска себестойност на експлоатация, НО цената на нов автомобил не ми е посилите дори и с кредит..
    Сори но ще си карам още десетина години бензиновата кола.