Last news in Fakti

18 Юни, 2021 10:43 7 187

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

  • италиански автомобили
Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I) - 1

Смята се, че Италия е родното място на спортните автомобили, а автомобили като Ferrari и Lamborghini се считат за еталон, но рано или късно всички правят грешки и италианците не правят изключение. Автомобилни експерти идентифицираха десет автомобила, които се считат за най-лошите в историята на италианската автомобилна индустрия.

Fiat Х1 / 9

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

Fiat X1 / 9 е малък спортен автомобил със средноразположен двигател, проектиран от италианското студио Bertone. През 1972 г., когато тази кола се появи, дизайнът ѝ изобщо не беше лош, но от всичко останало остава много лош спомен. Масата на колата беше само 920 килограма, което е предпоставка за добра динамика, но тази кола я нямаше, тъй като беше оборудвана с двигатели от 1,3 и 1,5 литра. Основните проблеми на Fiat X1 / 9 обаче бяха отвратителното качество на заваръчните шевове и корозията.

Maserati Bi-Turbo Spyder

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

Maserati Bi-Turbo Spyder е "роден" през 1981 г. и се задвижва от 2,5-литров шестцилиндров V-образен битурбо двигател. Звучи добре, но факт е, че този двигател имаше само 197 конски сили. От 0 до 100 км/ч. автомобилът ускорява за 7,3 секунди и има максимална скорост от 215 км/ч, което го прави недостоен да бъде наричан Maserati.

Maserati Merak

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

Спортният автомобил Maserati Merak се произвежда от 1972 до 1982 година. През този период италианският производител на автомобили Maserati е собственост на французите от Citroen и следователно повечето части, съставляващи Maserati Merak, са произведени от Citroen. В топ конфигурацията си автомобилът беше оборудван с 3,0-литров 6-цилиндров V-образен атмосферен двигател със 190 конски сили, което е много малко за автомобил от този клас.

Ferrari 348

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

Ferrari 348 е последното Ferrari, разработено под ръководството на Енцо Ферари. Дизайнът на този автомобил беше напълно съобразен с Ferrari, но динамичните му характеристики отстъпваха на далеч по-евтините японски коли, по-специално на Honda NSX. Ferrari 348 се задвижва от 3,4-литров V8 атмосферен двигател с мощност от 310 конски сили и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди.

Alfa romeo Spider

Най-неуспешните италиански автомобили (ЧАСТ I)

Серийното производство на Alfa Romeo Spider започва през 1966 г. и по това време тази кола е много добра. Толкова добра, че италианците не забелязаха колко е остаряла и продължиха да я произвеждат до 1993 година.

ЧАСТ II