29 Август, 2011 08:36 2 380 5

Мартин Чой стана европейски шампион по мотоциклетизъм на писта

Браво, Марто!

Мартин Чой завърши триумфално сезона в европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта „Алпе Адрия”. Ден след като си гарантира с победа титлата в клас SST 1000, асът на Prima Build Racing Team спечели и последното състезание.

В надпреварата от IX кръг в Риека (Хър) днес Чой стартира от първа позиция и не изпусна водачеството до края. Накрая той изпревари с 9 секунди представителя на домакините Марко Ерцег и чеха Михал Фила, които водиха оспорвана битка за второто място и финишираха в този ред. Така на почетната стълбичка се качиха само пилоти на БМВ.

Мартин продължи и да чупи рекорди на пистата в Хърватия. С време 1:28,9 мин той записа най-бърза състезателна обиколка на трасето в този клас. Така предишното върхово постижение – 1:29,6 мин, поставено в събота също от Чой, издържа по-малко от 24 часа. Вчера софиянецът постави и рекорд за квалификационна обиколка – също 1:28,9.

Днешната победа е втора поредна и общо пета за Мартин Чой в „Алпе Адрия” през 2011 година. Освен това българинът записа 3 трети места.

Втори в генералното класиране, на 65 точки след Чой, остана австрийската легенда Андреас Меклау (Сузуки). Трети е Михал Фила.

На 14 септември Мартин ще кара в Белград в последния кръг от първенството на Източна Европа и при победа ще спечели и тази титла. Миналия месец той за пореден път стана национален шампион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Crusible

    16 0 Отговор
    БРАВО! Страхотно постижение за БГ мото-спорта! Дано да са го забелязали от Мото ГП, за да пробва пробив и там. На колко години е Чой, някой знае ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Maurice

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "Crusible":

    Има няма 27 вече.Още е много млад за да се пробва там.Освен това мисля,че ако някой го вземе в МотоГП,то едва ли ще покрива време от 120% за да го пуснат дори на тестовете.Той и Пламен Кралев имаше мераци за Ф1,ама кой го интересува поредният посредствен.Чой да си кара в еврошампионата и да не се оглежда много.Ако успее да се докопа до място в супер байк,ще е много добре

    Коментиран от #4

  • 3 Mario

    0 1 Отговор
    Maurice.... Komentarati za "posredstveniq Choi" mnogo si se obarkal. Pregledai vremeata na Choi po vreme na evropeiskiq shampionat kakvi rezultati dava za obikolka i togava komentirai dali shte pokrie 120-te %
  • 4 djepa

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Maurice":

    da go nabiq na maikati u kalnata putka we ei takiwa bokluci kato teb ubarkwat wsi4ko zatowa sme na towa deredje bastun
  • 5 Aнгел

    0 0 Отговор
    Браво!