2 Август, 2021 10:45 5 127 34

Може ли Tesla Model X да се справи с Fiat Panda? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • fiat-
  • panda-
  • model x

Кой от двата автомобила е по-подходящ за използване извън пътя?

Може ли Tesla Model X да се справи с Fiat Panda? (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Tesla Model X и Fiat Panda са два автомобила, които нямат почти нищо общо с изключение на това, че разполагат с четири задвижващи колела. От друга страна, това е напълно достатъчно за колегите ни от CarWow да ги противопоставят в надпревара, която да покаже способностите им извън пътя и да ги сравни по някакъв начин.

Може ли Tesla Model X да се справи с Fiat Panda? (ВИДЕО)

Panda-та разчита на 900-кубиков бензинов двигател с мощност от 85 конски сили и максимален въртящ момент от 145 нютон метра. Трансмисията е механична с 5 предавки, а теглото на малкият кросоувър е точно 1165 килограма.

Може ли Tesla Model X да се справи с Fiat Panda? (ВИДЕО)

В противоположната страна стои Tesla-та със своите два електромотора и мощност от 417 конски сили и максимален въртящ момент от 660 нютон метра. Въпреки значителното превъзходителство в мощността, Model X изостава при тегленето на кантара и отбелязва 2533 килограма.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони

    14 2 Отговор
    Тия съм ги минавал с жигулито на бащата ….
  • 2 Шоп

    12 5 Отговор
    Бритиш хомосекшуълс.
  • 3 Рошко

    5 5 Отговор
    По голям глупак зад волана не бях виждал

    Коментиран от #29

  • 4 див петел

    9 3 Отговор
    Неудачно сравнение.Все едно да сравняваш див с питомен заек.
  • 5 Мммммм

    16 5 Отговор
    Естествено Пандата, закъсваш по корем в някои голям гьол, викаш 1-2 приятели, вдигаре я и я изкарате. Изпитано със стария модел панда. Това, че тесла е мощна не означава че няма само да вътри гуми и да се окопава повече

    Коментиран от #7

  • 6 Пилот на Ферари

    32 3 Отговор
    Фиат Панда си е типичен автомобил за извън пътя. Двигателя и е 85кс . Чудите ли се сега защо и на Лада Нива двигателя е толкова ? Истината е че истинските автомобили за извън пътя , нямат нужда от два табуна коне.

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    7 13 Отговор

    До коментар #5 от "Мммммм":

    Никой никога не е казал , че Модел Х е за пресечен терен , още повече да го сравняват с кола с два пъти по-късо междуосие и почти два пъти по-висок просвет ! А сега да ги изпитат на шосе и за теглене на лодка или каравана , щото Теслата точно за това е правена , да не говорим , че е точно два пъти по-голяма и за пътници и за багаж ! А тая Панда ще я затрие за 500 метра , влачейки още една такава отзад в ремарке !!

    Коментиран от #8, #14, #15

  • 8 Грета Тунберг

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Скъпи,Пандата ми харесва повече.
  • 9 гост

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "Пилот на Ферари":

    Истината е , че след няколко месеца като излезе Сайбъртрък , ще натовари една такава Панда в коша и ще мине с нея оттам , където тая не може и да мечтае !! И тая Панда може ли вдигна 250 на шосето и за 2,9 секунди 100 ??? Да не говорим , че след всичко това Теслата пак гори два пъти ПО-МАЛКО от нея и още мноооого други работи !

    Коментиран от #11, #16, #24

  • 10 DrivingPleasure

    16 4 Отговор
    Живото доказателство, на нещо, което ви разправям от години. Нямаш нужда от хиляди конски сили, за да се забавляваш на пътя или извън него и да изпитваш удоволствие от шофирането!!!
    Панда е приятен мъник, а малкото Сузуки Джимни е най-доброто доказателство!

    Коментиран от #26

  • 11 DrivingPleasure

    17 4 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И... баце, ти кефиш, как хубаво говориш за джипката дето трябваше преди 2 години трябваше да е на пътя, ама я отложиха за след още две :) Усещам, че е хубаво да си вярващ, един оптимизъм лъха :D
  • 12 Трактора

    2 1 Отговор
    Хамстера с какво се е претрепал по чукарите на Рила?!

    Коментиран от #13

  • 13 DrivingPleasure

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Трактора":

    с нещо дето може да ходи по чукарете, тоест нема как да е с Т'сла, с нещо истинско ще е :)
  • 14 Драг

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    ХаХа първо клиренса не е два пъти по голям а е 261 на 220 ама ти явно не гледа видеото щото сърцето те заболя. Ама нали ти така правеше сравняваш кола с 1000 коня с 500 коня и уаааааау как ускорява е хаиде де сравнявай два СУВ за какво е сув нали и за това. Ти само видя ли как се плъзна колата по надолнището това е срам поне това да беше направила като хората. И за капак накрая се счупи и взе да скърца. Поне веднъж си признаи това не става да се отклониш от пътя тежко, тромаво, ненадежно. А какво дава повече от С ката? За какво да си купя този боклук а не Ска? Затова Мъск само говори за 0-100 , 0-100 0-100 дори и за пикап и за камион колко ускорявал 0 -100 еми хайде ускори тука 0-100 отворко.
    И накрая нали каза че Плейд е на Ринга ще ни осведомиш ли за резултата колко е?
  • 15 Психo от Курило

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Скрий се смешко!
  • 16 Драг

    16 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    ХеХе ето пак 0-100, 0-100, 0-100 . И другата мантра ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ. А тоз пикап 5,5 метра знаеш ли докъде ще стигне? Колко офроада видя с пикапи? Хайде да си говорим за сегашно време дори елементарно нещо не успя да се спусне плавно по наклона сраааааам. Ако на този терен вдигнеш 100 км/ч тогава нека да говорим за 0-100:))).

    Коментиран от #17

  • 17 Запомни си думите

    2 11 Отговор

    До коментар #16 от "Драг":

    Дали догодина или след три години, този пикап със сигурност ще излезе и със сигурност ще мине от там където тази панда не може и да си помисли, защото има два пъти по-голям просвет от нея, който може да компенсира широкото междуосие. Освен това е обут и в офроуд гуми, за разлика от този паркетник който никога не е бил проектиран за офроуд като 95% от SUV тата на пазара, които също са паркетници, някои от които нямат дори двойно предаване.

    За разлика от тях пикапа на Тесла от самото си начало е проектиран за тежки терени, мръсотия и е защитен от драскотини и начукване на боята от камъчета. Още в проекта е заложено да минава по този терен с няколко тонно ремарке закачено за него. Колко ли може да дърпа пандичката? Дали може да издърпа някой закъсал джип от калта? Хайде малко по-сериозно, а?

    Коментиран от #18

  • 18 Драг

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Запомни си думите":

    Е хайде де хайде по сериозно ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ. А знаеш ли каква панда ще излезе след 2 години. Дай да си говорим за сега. Кажи колко е рекорда на ринга на плейд???? Нали ми каза че била на ринга и че ще рева като видя резултата, е резулатата е?

    Коментиран от #25

  • 19 Хихи

    4 6 Отговор
    Че той Модел Х никога не е бил правен за оф роуд!
  • 20 Хихи

    4 5 Отговор
    Това е все едно да пуснат Пандата на драг срещу Модел Х!

    Коментиран от #21

  • 21 Драг

    12 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хихи":

    Ахааа модел Х е правен за драг??? А модел С и той за драг🙂А модел 3 и той за драг🙂. А пикапа и той за драг🙂. А камиона и той за драг🙂. Е сега разбираш смисъла на ника ми🙂.

    Коментиран от #22

  • 22 Хихи

    5 4 Отговор

    До коментар #21 от "Драг":

    Модел Х е правен за път, а не за оф роуд! Това съм написал! Както всички нови паркетници, са правени за път, да седиш по-нависоко, това е! И е естествено по-проходим от нормална кола! За всяка писта си има всяка подходяща кола, а тук е пистата за Панда, ОК?

    Коментиран от #23

  • 23 Драг

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Хихи":

    Това исках да знам, че единственият смисъл на Х е да седиш по-нависоко🙂. Явно панорамата от високо е по-хубава виждаш морето сигурно🙂.
  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    От къде си С*лтак?🤣🤣
  • 25 Не задавай въпроси

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Драг":

    На което не можеш да понесеш отговора. Резултат на нюрбургринг ще има, независимо дали ще хареса на някой от нас двамата. Резултата със сигурност ще е не секунди, а десетки секунди по-добър от най-близкия конкурент Порше тайкан. Вероятно ще подобри и рекорда за седани и ще е в топ 10 за всякакъв вид серийни автомобили, като ще остави след себе си откровени спортисти които са проектирани за писта, при положение че Тесла според вас е слон който не става за писта и официалното и време е 9 минути. Сегашното не знам дали ще е официално, но ще е около 7 минути. Ако ще е официално ще изчакат септември, за да я обуят с вече серийните гуми и джанти, проектирани специално за тази цел, които ще излязат в продажбите тогава. В такъв случай няма да можете да мрънкате като преди, че този резултат бил от прототип и такъв автомобил никога нямало да бъде произвеждан, а всичко щяло да е ще ще ще ще.

    Ако искаш да говорим за ще, ако все пак плейд по някакви причини не постигне желаните резултати на nurburgring, плейд плюс ще го направи. Неизбежно е като изгрева на слънцето. Не е въпросът дали, а кога.

    Коментиран от #27

  • 26 Ти да видиш!

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "DrivingPleasure":

    В този клип говори именно за удоволствието, както на пътя така и извън него. Как мислиш, дали с пандата ще е по-забавно или с пикапа?

    Коментиран от #28

  • 27 Драг

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Не задавай въпроси":

    Аз отговорите ги знам вече. Ти си гост!!!! И гост така ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ ЩЕ:) Нека си говорим за сериозни неща ти каза ли ми че Плайд е на ринга??? каза ми и аз проверих да на ринга е. Тогава ти казах помниш ли щом стъпиш на ринга трябва да дадеш резултат не даването на резултат означава слабо представяне!!! Е факта е факт слабо представяне на 1050 коня чудовище:),
    Да резултата ще е добър понеже е 1050 коня, няма как да я сравняваш с алфата примерно, но поне трябва да бие Таикана който е по-стар и с 500+ коне по маломощен!!! Сега Септември ще чакаме да и сложат Ф1 гуми сигурно :))).
    И последно за да ти покажа колко си нелеп си направих труда да преброя колко пъти използва ЩЕ в коментара ти - 17 пъти!!!!! 17 пъти!!! 17 пъти ЩЕ, хайде по-сериозно следващият път. А след две години ще има Тйкан които ще може да лети :))).
  • 28 Драг

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ти да видиш!":

    Ти верно ли ми даваш реклама за пример?
    Е аз да ти дам реклама на Малборо за върховното изживяване от дърпането на отрови :))) Верно нищо не ти е останало в главата от блъскане в земята :).
  • 29 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рошко":

    Не е глупак, просто колите са в много различни класове ! Междуосие , тегло и просвет !!! Тук мощност на никой не му трябва .
  • 30 дада

    0 0 Отговор
    Следваща реклама за тесла ще се сравнява със спортна лодка през антлантика

    Коментиран от #31

  • 31 За какво

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "дада":

    Е сув за какво да го сравняват за 0-100 ли?

    Коментиран от #32

  • 32 Милен

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "За какво":

    Ами SUV също така е предназначен да дърпа без проблем каравана, лодка, ремарке и т.н. По този критерий не ги сравниха и е ясно кой ще победи. По тази логика нито едното от двете не е SUV. Тесла по скоро е CUV, или иначе казано кросоувър, където има и модели които са само с предно предаване. Сравнение като това което са направили е напълно неуместно. Изтъкнали са очевидно едната част от дисциплините на СУВ където панда е по добра поради размерите си. Тия не знам защо даже ги и конентирам с тяхните безумни сравнения.

    Коментиран от #33

  • 33 Смешни сте

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Милен":

    Да си подлога не е лесно нали Миленчо?
    Ама как въртиш значи лижеш земята гърчиш се ама няма как кълта към личноста е безгранична.
    Тесла Х е SUV което означава кола която се движи по нормалните пътища, но има и офроад качества. Е именно заради офроад качествата я пробват да видят. Явно трябвало да я пробват 0-100 нали. Смешни сте.
  • 34 ЛГБТИ

    1 0 Отговор
    ФИАТ ПАНДА Е ЛЕГЕНДА , А ТЕСЛА Е ТЕСЛА !