Last news in Fakti

4 Август, 2021 10:06 3 826 6

Stellantis получи 6 милиарда евро чиста печалба за първата половина на годината

  • stelantis-
  • печалба

Въпреки недостига на чипове и нарастващите цени на суровините, компанията успя да се съсредоточи върху оптимизирането и развитието на търговската мрежа

Stellantis получи 6 милиарда евро чиста печалба за първата половина на годината - 1

Международният концерн Stellantis отчита своите финансови резултати за последните шест месеца. Основното постижение на директора Карлос Таварес бяха показателите за нетната печалба, които надминаха всички очаквания.

Според изнесената информация концернът е успял да реализира печалба от 8,6 милиарда евро, от които нетната печалба възлиза на почти 6 милиарда.

В същото време Stellantis успя да постигне марж от 11.4 %. В Северна Америка тази цифра обикновено е 16,1% благодарение на пикапите с RAM и всъдеходите Jeep. Това нямаше да се случи без антикризисни мерки и оптимизация на бизнеса, които ръководството извърши по отношение на несъществени активи.

През последните 6 месеца контролираните от Stellantis марки са успели да продадат 3.2 милиона превозни средства, което е с 44 процента повече от резултатите от миналата година. В същото време, ако не беше недостигът на полупроводници, концернът щеше да може да произведе още 700 хиляди автомобила.

Интересно е също, че пазарният дял на концерна на европейския пазар е 23,1%. А в сегмента на търговските превозни средства този показател достигна 34.4 процента. Положителни промени има дори в закъсалата премиум марка Maserati, която за първи път от две години успя да покажат оперативни приходи от 29 милиона евро.

В допълнение, Таварес обяви 11 нови изцяло електрически превозни средства, които ще се появят през следващите 24 месеца. Така сред всички марки, контролирани от Stellantis, броят на електрическите модели ще достигне 22.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    5 1 Отговор
    Ей ся кат почнем да прайм електромобили и ша ги надминем с печалба най-малко 20 милиарда еврака..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    3 6 Отговор
    Автомобили еднодневки,с тези еко стандарти ще караме най-скъпите и неструващи автомобили в света.

    Коментиран от #5

  • 5 Грета Тунберг

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Защо гледаш еднодневките на Стелантис, скъпи.Ти нали караше Тесла.
  • 6 гост

    8 0 Отговор
    ами пълно е с новите пежа, поне ги правят с истински ауспуси, а не като мерцедес и ауди. симпатични, здрави и различни, затова печелят.