Last news in Fakti

25 Август, 2021 14:17 10 749 21

Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те

  • skoda-
  • суперкар

Vampire Mobile е препратка към 110 Super Sport 

Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те - 1
Снимки: Skoda

Skoda представи няколко илюстрации на суперавтомобил с агресивен дизайн и футуристични форми, носещ името Vampire Mobile. Спортното купе е препратка към представената през 1972 година Skoda 110 Super Sport, която така и не влиза в производство.

Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те

Състезателният автомобил от 70-те е задвижван от задно разположен 1.1-литров бензинов двигател със 70 конски сили, който по-късно е заменен от друг агрегат със същия обем и мощност от 100 конски сили. Благодарение на него, Super Sport успява да развие 211км/ч.

Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те

Концептуалният модел от тази година не може да бъде сравнен с никой от настоящите модели на марката, като типично за прототип има големи джанти и гуми, а конкретният екземпляр не разполага с врати. За съжаление скиците едва ли някога ще бъдат представени в реален модел, но все пак ни дават ясна представа за това какво могат да направят от Skoda.

Skoda показа суперкар базиран на модел от 70-те


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брейкинг нюз

    56 2 Отговор
    Шкода показа рисунка от скицника на свой дизайнер.

    Коментиран от #9, #12

  • 2 Ивайло

    27 1 Отговор
    Едно е да го скицираш, друго е да го направиш и да върви!!! Руските дизайнери като вадят постоянно някакви скици, какво - забадева!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Дори прототип е лесно

    14 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    Всеки може да направи дори прототип, който се движи, но трудностите идват, когато искаш да го произвеждаш масово на достъпна цена. Иначе за няколко милиона знаеш ли какъв страхотен прототип ще ти пипнат!

    Иначе 3D картинки вече прави почти всеки тинейджър, който се интересува от компютри за забавление. При картинките не се съобразяваш нито с аеродинамика нито къде ще събереш в двигателя и охлаждащата система. Важното е да изглежда яко.
  • 4 шкодилак

    10 0 Отговор
    С 1000 см3 ли ще е новото 100?
  • 5 gost

    10 1 Отговор
    Дори и да се навият да направят такъв автомобил масово, ще се откажат бързо от него, защото няма да има много желаещи за скъпа шкода, дори и да е добра.
  • 6 Живков

    7 1 Отговор
    Бе оная старата кошница, между другото изглежда доста добре. Кефи ме яко. Не бях виждал таквоз.
  • 7 Czech

    16 7 Отговор
    Стига да искат ще я направят. Škoda имат и техническите и икономическите възможности за производство на такава кола. Някой от вас "професори",бил ли е в завода в Млада Болеслав да види за какво става дума? Хората си произвеждат всичко,и продават,а ние произвеждаме..таратанци.

    Коментиран от #8, #18

  • 8 No Czech

    9 12 Отговор

    До коментар #7 от "Czech":

    Ние не можем но и те не могат. Просто са във VAG групата и ползват технологии платформи мотори ск.кутии електроника от концерна майка . Иначе са гола вода .

    Коментиран от #11, #13

  • 9 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Брейкинг нюз":

    Въпроса е , че рисунката удивително напомня за умален Сайбъртрък , а в Шкода нищо не излиза без одобрение от ВАГ , хахахахха !!! Започва се , тичайте за валериана , хахахахха !!

    Коментиран от #15

  • 10 Ivan S

    5 0 Отговор
    Вампира Фера се казва филма. Колата бе вампир който се хранеше с кръвта на шофьора смучейки я през педала на газта.
  • 11 Луд

    11 5 Отговор

    До коментар #8 от "No Czech":

    И се стигна до там ,че правят по-добро съотношение цена-качество от ВФ.Толкова по-добро ,че в момента Шкода е най-доброто което можеш да си купиш в Европа,като разбира се не брой Мерцедес Ауди и БМВ.

    Коментиран от #16

  • 12 1944

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Брейкинг нюз":

    и руския впк само мултики пуска. ако не бяха савецките комунисти шкода щяха да са десетилетия напред. руската техническа импотентност е пословична.
  • 13 123

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "No Czech":

    Хейтът вреди на Вашето здраве! Все пак това е концерн, който произвежда над 1 000 000 автомобила на година и чийто автомобили бият във всички класации конкурентите в групата, и то според немските списания. Айде да не вдигате крака си за подкова, като на коня. Все пак Шкода прави около 10 % от БВП на Чехия, за разлика от ФВ, техните заводи, традиции, автомобили изпревалири с 40 години тези на фирмата майка.
  • 14 Буха ха

    4 0 Отговор
    Като ученик на последните страници на тетрадките ми беше пълно с подобни скици. За съжаление нито един от тези суперавтомобили не стигна до продукция.
  • 15 Кокаинчо

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    сектант как можеш да сравняваш шкодата с недоразумението на Мъск
  • 16 Шкодокарач

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Луд":

    Много си прав колега. В скоро време както е тръгнало шкода ще купи фирмата майка!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шкода са

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "Czech":

    голЯМи щайги да го знаеш от мен.Дано не ти се налага да го разбереш по трудният начин.Да си виждал 15-20г.шкода да се движи Не, всичко е на скраб.Скорости леш, двигатели също от СОТ бяха накупили фабия да патрулират познаи къде обичаха да си почиват тези шкодички сглобени по-зле от лада.
  • 19 vasik atanasova

    3 4 Отговор
    шкода не е кола

    Коментиран от #21

  • 20 гостТ

    0 0 Отговор
    шкода?!?!?!
  • 21 Търпин

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "vasik atanasova":

    Много си в грешка,ШКОДА е повече кола от някои други казвам го от личен опит.