Last news in Fakti

26 Август, 2021 13:31 2 680 7

Първият електрически Aston Martin ще дебютира през 2026 година

  • aston martin-
  • db11-
  • dbx

Очаква се той да бъде наследник на купето DB11

Първият електрически Aston Martin ще дебютира през 2026 година - 1
Снимки: Aston Martin

Автомобилните производители преминават към електричеството, искаме или не, като поредното голямо име в индустрията – Aston Martin, разкри малко повече за бъдещите си планове. В скорошно интервю пред Motor Trend, изпълнителният директор на британската компания сподели какво предстои през следващите години.

Първият електрически Aston Martin ще дебютира през 2026 година

Очаква се първият електрически Aston Martin да дебютира през 2026 година, като това няма да бъде най-продаваният модел DBX, а някои от моделите с които британската марка е свързвана в историята. Най-вероятно наследникът на DB11 ще бъде моделът, който да постави новото начало в Aston Martin.

Първият електрически Aston Martin ще дебютира през 2026 година

Фейслифт на настоящите модели в гамата на марката ще забави процеса по преминаване на ток, поради това, че трябва да изминат няколко години, докато те се изплатят.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън-дрън

    2 3 Отговор
    "Фейслифт на настоящите модели в гамата на марката ще забави процеса по преминаване на ток, поради това, че трябва да изминат няколко години, докато те се изплатят."

    Това е признание, че ако днес пуснат електрическия модел, автомобилите с ДВГ няма да се продават и никога няма да се върнат инвестициите, които са вложили за тяхното създаване. Обаче играят ва банк. Ами ако въпреки това, тези автомобили не се продават добре до 2025 година, а хората предпочитат да си купят по-бързи електромобили от друга марка? Това ще са четири пропилени години.

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън-дрън":

    Ще пуснат един електрически модел от кумова срама за да изглеждат environment-friendly, но повечето ще си останат бензинови. Такива марки ще правят коли с ДВГ много след като колите с ДВГ станат недостъпни за масовия плебей. Както сега богаташите практикуват конен спорт не защото им се налага да се придвижват с кон. При 15-20 хиляди коли на година винаги ще има кой да ги лапне без да му пука за въглероден отпечатък, данъци и т.н.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Пропускаш важното

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Човек, който си купува чисто нов Aston Martin иска да си купи бърз и модерен, автомобил и да не го мислят за консервативен тип. Познай ако има бензинов и електрически Астън Мартин, кой по-добре ще отговаря на тези критерии? Кой ще е модерния и по бързия? Иначе си прав, че бензинови автомобили ще се продават и след 30 години за консервативно настроени клиенти, които могат да си ги позволят.
  • 4 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Астон Мартин още миналата година обявиха , че до 2030 минават изцяло на ток , иначе са в поредния фалит , н-ти наред , не си изливай мечтите тука !! Въпроса е че нямат кинти за собствена платформа и чакат мотори и батерии от Мерцедес !! Общо взето ще е една лъскава каросерия върху серийни боклуци на Мерцедес , половината СУВ , които и в момента Мерцедес се чуди какво да прави , щото никой не ги ще , при положение , че Тесла вади два пъти по-добри на много по-ниска цена ! Това са фактите , а твоето са розови полюции на болно петролопитече !

    Коментиран от #6

  • 5 Радио Келто

    4 5 Отговор
    Мдааа...обаче, като дойдат при мен на бензиностанцията т.нар. "петролопитеци" и като им казвам, че вносната нафта е свършила, или бензина-да видиш ти как се мръщят, тръшкат, ядосват, псуват. Един не се обърна да попита къде има електрическа станция за зареждане на Нисан Лийф, примерно. Дали защото "премиумите" им са V-шестаци или V-осмаци, нашенците си искат и харесват бензина и дизела. Нищо, че масово наливат "Бардал". А и доста тарикати, каращи Кайени, Q5,7, X5 и X6 питат що такава е цената на LPG ... айде нема нужда да се хвалят електрическите недоразумения. Рано е още за тях.
  • 6 Грета Тунберг

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Искам Тесла за сватбен подарък, любими.

    Коментиран от #7

  • 7 Мъск

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Грета Тунберг":

    Ненаситникооо ;)