Last news in Fakti

6 Март, 2013 11:44 6 568 6

Уникално Ferrari Sergio от Pininfarina

  • ferrari-
  • sergio-
  • pininfarina-
  • женева 2013

 

Безспорно най-голям интерес сред публиката в Женева предизвикват суперкарите Lamborghini Veneno и Ferrari LaFerrari. Тесните специалисти обаче бяха силно заинтригувани от още един уникален суперкар. Той е в ролята си на концептуален автомобил и е дело на корифеите в дизайна Pininfarina.
Разработката е направена в чест на основателя на дизайнерското ателие Серджо Пининфарина, който почина миналата година на 85-годишна възраст. Серджо оглавяваше студията от 1961-а, като 40 години беше на чело на компанията. Показаното Ferrari Sergio e именно в негова чест.
Концепцията е базирана на Ferrari 458 Spider, но по тертипа на Lamborghini Aventador J е изработена без ветроупорно стъкло. От компанията казват, че иновацията възражда духа на екстраординарните творения на Серджо Пининфарина. Едно от интересните хрумвания е задния спойлер.
Ролбарът всъщност играе роля и на спойлер. Съдейки по снимките, колата е наистина уникална. Погледне ли я човек на живо, в първия момент не може да разбере, коя част е предница и коя задница. Двувратият открит суперкар е дълъг 4 550 мм, широк е 1 940 мм и е висок само 1 149 мм.
Багажникът е с обем от едва 100 литра, а колата тежи 1 280 кг. Оборудвана е с V-образен осемцилиндров двигател, който е с работен обем 4 499 см3. Агрегатът работи съвместно със седемстепенна трансмисия. Ускорението от 0 до 100 км/ч. е 3.4 секунди, а максималната скорост е 320 км/ч. 

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 kkk

    1 0 Отговор
    Тва как се кара ,като няма предно стъкло? Или е предвидено да стои като паметник в някоя колекция? Най-вероятно с очила и кожена шапка тип шлемофон. :)))
  • 3 Naka

    2 0 Отговор
    "Уникално Ferrari Sergio от Pininfarina"

    Аха...уникално грозно!

    Коментиран от #4

  • 4 Е- class

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Naka":

    Кое е красиво за тебе? БМВ с пернишка регистрация озвучено с последните хитове на Азис?
  • 5 оптимист

    0 0 Отговор
    С тая кола от ферари доказаха че вече са изчерпани. По посредствено изпълнение на спортен автомобил не съм виждал. Но съм сигурен че хората без вкус и собствено мнение ще го харесат само защото има конче на капака пък от долу ако ще да е и трабант.

    Коментиран от #6

  • 6 Димитър Стойков

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "оптимист ":

    хаха- покажи ми друга кола с подобен силует. на какво друго ти прилича/