7 Септември, 2021 11:46 3 037 6

Smart се завръща на пазара с кросоувър

  • автосалон мюнхен 2021-
  • smart-
  • geely

Concept #1 бе представен на изложението в Мюнхен

Smart се завръща на пазара с кросоувър - 1

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

След като през 2019 година от Smart анонсираха новината, че се отказват от автомобили с двигатели с вътрешно горене и от Daimler обявиха сътрудничеството си с китайската компания Geely, ето че сега виждаме и първия продукт на този общ труд. Както и преди ви информирахме, Smart планира да се завърне на пазара с няколко нови модела, първият от които ще бъде компактен кросоувър.

Smart се завръща на пазара с кросоувър

Макар и в концептуален вид, малкото SUV показва какви са бъдещите планове на марката и как ще изглеждат новите модели. С дължина от 4.29 метра и ширина от 1.91 метра, Concept #1 ще бъде едно от най-малките предложения в своя клас, типично за марката.

Smart се завръща на пазара с кросоувър

Въпреки, че Geely ще се погрижи за платформата на която ще бъде построен новия Smart, то дизайнът е изцяло на Mercedes, което е видимо в задните светлини, подобни на тези при последните модели на марката. Интересен е дизайнът и при C-колонката, който създава усещането за „плаващ“ таван, а вратите без централна конзола се отварят в стил Rolls-Royce.

Smart се завръща на пазара с кросоувър

В интериора е заложено на изчистените форми с конфигурация от 4 седалки. Воланът с традиционна форма вече прави впечатление при повечето концепти, а в средата на таблото е поставен 12.8-инчов екран за инфотеймънт системата.

Очаква се серийната версия да бъде представена през 2023 година в Европа и Китай, като най-вероятно тогава ще разберем и повече подробности за електрическото задвижване, капацитетът на батериите и други подробности свързани с малкия кросоувър.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще мога

    6 4 Отговор
    Да си играя в пясъчника на децата с тоз автомобил...
  • 2 Силовак

    8 1 Отговор
    Мъка, мъкааааа...
  • 3 123

    2 1 Отговор
    Жена ми, тясна като Смарт е. Все още , защото сме женени от две години.
  • 4 гост

    4 3 Отговор
    Мен ще ме е срам да се кача вътре, камо ли да си купя такъв.
  • 5 оня с магарето

    1 0 Отговор
    с тоя бял цвят вътре повече ще го чистиш отколкото караш
  • 6 ядосан

    1 0 Отговор
    Ще се казва Апъл Смарт и е за деца в предучилищна възраст!