Last news in Fakti

7 Септември, 2021 14:33 3 687 7

City Transformer променя ширината си и решава проблеми с паркирането и трафика

  • автосалон мюнхен 2021-
  • city transformer

Електрическият автомобил може да се движи с до 90 км/ч

City Transformer променя ширината си и решава проблеми с паркирането и трафика - 1

Мюнхен, Германия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

Освен всички познати производители на изложението в Мюнхен тази година има и производители, които за първи път се представят на такъв голям форум и едни от тях са създателите на City Transformer. Компанията е нова на пазара и към момента единственият модел в гамата им е малък електрически автомобил с една доста интересна функция.

За да решат проблема с наличието на твърде много автомобили в по-големите градове в целия свят, създателите на City Transformer създават електрически автомобил, който може да променя ширината си в зависимост от това в какъв режим го използвате. Така например ако сте в градски режим, колата разполага с ширина от едва 1 метър. Ако пък искате да използвате колата с пълния ѝ потенциал, то ширината нараства до 1.4 метра в Performance режим.

City Transformer променя ширината си и решава проблеми с паркирането и трафика

При градския режим на шофиране, където според проучвания, хората прекарват 85% от времето си, City Transformer комбинира функциите на мотоциклет и автомобил и може да „вдига“ до 24км/ч. При Performance режим максималната скорост е 90км/ч, а ускорението от 0 до 50км/ч отнема 5 секунди.

City Transformer променя ширината си и решава проблеми с паркирането и трафика

Създателите на интересния автомобил се хвалят още с това, че тяхното изобретение е най-безопасно в този клас, макар да не се споменава кои точно автомобили, попадат в него. Компанията вече приема предварителни поръчки с начална цена от 12 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SmartForSix

    19 0 Отговор
    Максимална Скорост до 24 км/ч ? 12 500 Евро ?

    Аз ли не съм наред с главата нещо ?
    Плащаш за скутер с покрив 12500 евро ?

    Коментиран от #4

  • 2 Ха.....12500 еуро

    2 8 Отговор
    За тея пари ква дърта S-класа ши си взема
  • 3 Конник

    13 0 Отговор
    Китайският вариант е 2000 долара! Шест пъти по скъпа немска играчка.
  • 4 куку руку ку

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "SmartForSix":

    Дачия Спринг, която е много повече автомобил от тази тротинетка е 16000 евра...
  • 5 Механик

    12 2 Отговор
    Аз ви казвах, че тия модерни джунджурии са за мъже от другия пол, ама вие не ми вярвате.
    Погледнета третата снимка! Пидaлско подобие на кола и типичен, съвременен третополов до него. С типичната талибанска брадичка, сако, ама с кецове, кецовете имат червено-розовичко, в ръката тИлИфончИ, очите зареяни в безкраното пространство на инстаграмчето, където млади шиленца праскат лайкчета на "бацката".
  • 6 ела

    2 0 Отговор
    Новата версия" Европейска" на Талибаните- гащите и брадичката има ; не бих сбъркал ако го наречем Трансгенен Талибан най-новата версия.
  • 7 Хаха

    2 0 Отговор
    Че китайската е същата, ама за 3000 лв.