Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 09:35 3 228 7

BMW 2 Series Active Tourer дебютира с изцяло нов дизайн и много технологии

  • bmw-
  • 2 series-
  • 2 series active tourer

Ванът ще се предлага с plug-in хибридно задвижване

BMW 2 Series Active Tourer дебютира с изцяло нов дизайн и много технологии - 1
Снимки: BMW

BMW 2 Series Active Tourer е един от новите модели на марката, първото поколение на който датира от 2014 година. Сега от BMW показват и второто поколение на модела, който както ви информирахме преди няколко дни, представя нов дизайн, а също така се е сдобил и с нови технологии и опции за задвижване.

Външно моделът се отличава с нови по-големи „бъбреци“ в предната част, както и фарове с изцяло нов дизайн. В зависимост от изпълнението, което изберете ще откриете още разлики в броните, праговете и джантите.

Задната част също се отличава с изцяло нова форма, като впечатление правят новите светлини с LED технология. Цялостният дизайн на модела напомня доста на този при BMW iX от където са заимствани и дръжките на вратите.

Подобна е ситуацията и в интериора, където пред водача е разположена новата конфигурация с извит 10.25-инчов дисплей пред водача и 10.7-инчов дисплей в централната част. Воланът също е нов, както и централната конзола на две нива с някои от най-важните контроли. Именно там се намира и превключвателя на скоростите, както и джойстикът за инфотеймънт системата. Що се отнася до практичността на новата 2 Series Active Tourer, тя може да се похвали с багажник с обем от 470 литра с вдигнати седалки и до 1455 литра при свалени седалки.

Системи като активен круиз контрол, система за следене на лентите, асистирано шофиране и други подобни системи за безопасност също ще бъдат част от екстрите за модела, както и озвучителна система Harmon Kardon, панорамен покрив и други.

BMW 2 Series Active Tourer дебютира с изцяло нов дизайн и много технологии

При двигателите също има някои промени. Базовото 218i е оборудвано с 1.5-литров бензинов двигател със 134 конски сили, който позволява ускорение от 0 до 100км/ч за 9 секунди. Същият двигател, но с индекс 220i и 154 конски сили пък ускорява с близо секунда по-бързо.

По-сериозният 223i разчита на 2.0-литров турбо мотор с 201 конски сили, който се справя със спринта до 100км/ч за 7 секунди. Двата по-мощни бензинови мотора разполагат с електромотор в скоростната кутия, който може да добави до 19 конски сили при ускорение. За феновете на дизела ще се погрижи 218d, който разчита на 2.0-литров мотор със 148 конски сили, ускоряващ до 100км/ч за малко под 9 секунди.

През следващото лято в продажба ще влязат и два хибридни варианта с 1.5-литров бензинов двигател, които ще разполагат съответно с 242 конски сили и 322 конски сили. Благодарение на 14.9кВч батерия ще разполагат с пробег до 80км на ток.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Потурко

    11 4 Отговор
    Това никога не е било и няма никога да бъде БМВ! Маркетингово Изчадие Адово!

    Коментиран от #4

  • 2 ТОЗ

    3 4 Отговор
    Нали вече никой не купува ванове. А как ни убеждаваха,че са модерни и практични.

    Коментиран от #3

  • 3 Jack

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТОЗ":

    Купуват се,супер семейна кола.Това,че ти не би я купил,е друг въпрос.

    Коментиран от #5

  • 4 Jack

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Потурко":

    Напротив!
  • 5 смех

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Jack":

    И кое и е предимството пред един ситроен пикасо примерно.
    Прескъп биклюк
  • 6 gost

    3 1 Отговор
    Не знам кой нормален ще си купи ван БеЕнВе.

    Коментиран от #7

  • 7 Провинциалист

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "gost":

    Който има пари.