Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 14:53 6 985 10

Официално: Lancia възражда Delta през 2026 година

  • lancia-
  • delta-
  • integrale

Култовият италиански модел ще бъде произвеждан с електрическо задвижване

Официално: Lancia възражда Delta през 2026 година - 1

Lancia Delta е един от най-обичаните автомобили на италианския производител, главно заради славата която придоби в миналия век със състезателните си подвиги и разбира се версията за пътя Integrale, която и до днес е един от най-обичаните модели от рали феновете.

Официално: Lancia възражда Delta през 2026 година

Изглежда, че от Lancia имат планове да върнат модела или поне да използват името за нов автомобил, който ще бъде произвеждан от 2026 година. Това обяви новият изпълнителен директор на марката в интервю пред Corriere della Sera. „Всички искат Delta и ние не можем да я изключим от нашите планове. Ще се завърне и ще бъде истинска Delta. Вълнуваща кола с нови технологии. Разбира се, ще бъде електрическа.“

Официално: Lancia възражда Delta през 2026 година

Все още няма подробна информация за модела, но най-вероятно той ще използва нова платформа или поне нова версия на някоя от настоящите платформи на Stellantis. Повече ще разберем в бъдеще, когато от Lancia започнат тестове и разкажат повече за новия стар модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бастун

    16 3 Отговор
    имеетси хас да не е електрическа
  • 2 чичо Пешо

    38 5 Отговор
    "Култовият ... ще бъде ... с електрическо." = гавра. :-(
  • 3 Пост на гост

    20 10 Отговор
    т.е. ще вземат едно "китайче", ще му лепнат стикер "Делта" и ... ще чакат юруша от купувачи? Алфа ,Ланчия , Фиат и ток са оксиморони.
  • 4 Гъбарко

    11 0 Отговор
    Представям си нещо като Ioniq 5.
  • 5 Koko55

    11 2 Отговор
    Дано не се получи, както Volkswagen възродиха костенурката.
  • 6 ПИГВИНА ГЕНЕРАЛ

    5 2 Отговор
    ЕЕЕЕ АЗ ЩЕ ОДЪРТЕЯ ДО ТОГАВА БРЕ И НЕМА ДА КАРАМ БЪРЗО. ЗА КВО МИ Е ТОГАВА???? НЕМОГА ДА Я ПЛАТЯ С МИЖАВАТА ПЕНСИЯ ДЕТО ЩЕ МИ ДАВАТ 39 % ОТ ДЕКЛАРИРАНАТА ЗАПЛАТА.
  • 7 ЕвроЗона

    11 4 Отговор
    Интеграле=Легенда, дори да е електрическо!

    Коментиран от #8

  • 8 един от стадото

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕвроЗона":

    при тока няма легенди и спомени. Само, ако те удари.. Реклама- продавам лепенки на марки коли. Тата 5евр, Интеграле 50, елТрабант подарък. Гаврата с класиките почва
  • 9 не разбирам

    7 1 Отговор
    как ще възродиш нещо което се помни като външен вид отпреди 30 години, и го направиш по сегашната матрица по която се правят всички автомобили, и как аз които гледах в захлас Илия Царски с неговата брутална жълта Делта Интеграле на Рали София през средата на 90-те, ще разпозная някаква нова матрица с ламарини и електроника от КНР, и ще се захласна, просто не става, всичко си остава в онази епоха, всичко ново възродено е по скоро еднодневка.

    Коментиран от #10

  • 10 един от стадото

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "не разбирам":

    няма и да разбереш. На кръговото в Албена Ланча Интеграле на рали Златни пясъци с Фабрицио Табатон си играеше на прескочи кобила с масовката. При лек допир с бордюра му хвръкна външния карбонов охладител на предна джанта и се затъркаля към публиката. Пръв го докопах.. Имам част от една легенда