1 Ноември, 2021 15:55 2 288 5

В Ню Йорк готвят солени глоби за шумните автомобили

  • генерация-
  • глоба-
  • ню йорк

Властите ще се борят с уличните гонки и преправените коли

В Ню Йорк готвят солени глоби за шумните автомобили - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в Ню Йорк се готвят да приемат глоба в размер на 1000 долара (около 1700 лева) за шумни автомобили. Това е най-голямата глоба за подобно нарушение приемана някога в страната и е с 850 долара повече от налаганата до момента санкция.

По този начин властите искат да се справят с незаконните гонки и излишното шумово замърсяване. Полицията отбелязва огромен ръст в уличните гонки по време на пандемията от Covid-19 в последните две години.

Не е ясно какво точно се разбира под шумен автомобил, но най-вероятно модифицираните коли с „права тръба“ и други подобни изпълнения, различни от тези от завода, ще попадат под описаните в закона наредби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    20 5 Отговор
    Пречат на Бай Дън да спи.
  • 2 Сатана

    17 5 Отговор
    В тези "custom" автомобили са вложени поне 10 пъти повече пари от цената на автомобила. Тези коли трябва да имат отделен параграф в закона ,тъй като са
    Ниско летящи МПС и затова издават такъв неподражаем шум .
  • 3 DrivingPleasure

    12 5 Отговор
    Е кво да очакваш от обратна лелка? Акъл ли? Нема да е!
  • 4 наблюдател

    17 4 Отговор
    И тук да се действа в тази насока.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.