Last news in Fakti

12 Декември, 2021 10:34 31 900 38

Голям китайски автомобилен производител стъпва на пазара у нас

  • dongfeng-
  • авто юнион-
  • българия-
  • китайски автомобили

Китайските коли Dongfeng ще се продават в България от "Авто Юнион"

Голям китайски автомобилен производител стъпва на пазара у нас - 1

Българският вносител "Авто Юнион" подписа договорни взаимоотношения за внос на китайските автомобили Dongfeng. Интересното е, че те ще се предлагат у нас с до 12 години гарация. Що се отнася до китайската компания Dongfeng Motor Corporation, то тя е една от най-големите автомобилни производители в Поднебесната държава.

Бъдещето партньорство между компаниите бе подписано по време на онлайн среща, на която бяха обсъдени също спецификацията и цените на първата партида превозни средства по поръчка за износ от Dongfeng, както и план за задграничния пазар на марката, включително бъдещата визия и представяне на европейския пазар.

Китайската корпорация нашумя в Европа след като изигра роля в една от най-големите сделки в последните години - покупката на Opel от френския концерн PSA. Тази сделка стана факт, благодарение на дейното участие и финансовата пидкрепа именно на Dongfeng.

Иначе Dongfeng Motor Corporation е китайски държавен автомобилен производител със седалище в Ухан. Традиционно един от китайските производители в "Голямата четворка", Dongfeng в момента е в челната четворка по производство на автомобили, заедно с Changan Automobile, FAW Group и SAIC Motor.

Представител на марката в България ще бъде дъщерната компания „Чайна Мотор Къмпани“ АД. В допълнение към леки и лекотоварни превозни средства, компанията произвежда части и си сътрудничи с чуждестранни компании, със съвместни предприятия като Dongfeng Yulon, Dongfeng Yueda Kia, Dongfeng Honda, Dongfeng Motor Co., Ltd. (DFL, с Nissan), Dongfeng Peugeot-Citroën и Dongfeng Renault.

Компанията беше вторият по големина китайски производител на автомобили през 2014 г. с производствен обем, произвеждащ над 3.5 милиона превозни средства. Още един любопитен факт е, че Dongfeng Sokon Automobile, известен в международен мащаб като DFSK Motor (съвместно предприятие между Dongfeng и Chongqing Sokon Industry Group Co Ltd) пък е и производител на електрическата Dacia Spring.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 61 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    98 21 Отговор
    Ползваме китайски телефони, що да не и китайски автомобили. 12год. гаранция за кола не съм чувал,за една смотана Дачия колко дават..

    Коментиран от #5, #8

  • 2 Милен

    38 13 Отговор
    От Ухан???

    Коментиран от #3, #27

  • 3 Малката муха

    85 4 Отговор

    До коментар #2 от "Милен":

    При покупката на тяхна кола, получаваш и зелен сертификат за 12 год.
  • 4 ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ

    67 10 Отговор
    То и в Баховица в Ловеч беше стъпил,но Сао с цел Гриша Ганчев да открадне 100 милиона от КТБ,и в момента умисълат е същия
  • 5 мокър

    26 44 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    качи се в китайската бричка и ае на челен сблъсък
  • 6 Обесен Язовец

    53 7 Отговор
    Дъщерната фирма представител: Чайна Моторс Къмпани не беше ли евреиска? Излъгаха Американците, че са Федерален резерв. Света излъгаха, че са Международен Валетен Фонд, та нас няма да преметнат, че са Китайска моторна Компания!

    Коментиран от #9

  • 7 един от многото

    65 13 Отговор
    Че какво им е на китайските автомобили , кола , като кола . Поне си сигурен , че всички части са и оригинални! Защото сега не правят корейски коли в Индия , Фолксваген в Бразилия , Месцедеси в Мексиго , Белгия Унгария и кой знае още къде. Рено , Форд и Фиат в Турция

    Коментиран от #36

  • 8 Мечо Грух

    39 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    Да не те чуе Сектанта, че казваш на Дачията смотана 🤣
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иво

    19 48 Отговор
    Трябва да си луд да си купиш китайско менте, ако ще да има 20 г. гаранция.

    Коментиран от #19, #30, #32

  • 12 Васил

    44 14 Отговор
    Само тенекийте са Китайски ако отворите под капака ще видите че двигателите са на европейки производители а и 12 години гаранция къде го има това.

    Коментиран от #15

  • 13 А дали е така, кой да ти каже?

    31 13 Отговор
    При краш-тестовете китайците получават по пет звезди и се справят по-добре от dacia spring и Рено zoe, които получават 1 и съответно 0 звезди за безопасност. Време е да смените опорките. 100-годишните вече не могат да се оправдават пред политиците, че няма търсене на електромобили и затова не ги произвеждат, а всъщност да правят електромобили плашила както на външен вид, така и със стотина километра пробег и 8 часа за зареждането им, като ги продават на два пъти по-висока цена от ДВГ.

    Като не искат да произвеждат електромобили, за да се грижат за краткосрочните печалби на инвеститорите си, ще спечелят битката за тази година и следващите, но ще изгубят войната, защото китайците и Тесла ще задоволят търсенето на електромобили. И ако Тесла вече няма шансове да фалира, това е абсолютно реалистична алтернатива за Toyota, която ще се окаже неподготвена.
  • 14 Гриша Ганчев

    25 3 Отговор
    Умре ми заводчето в Баховица
  • 15 Jeep

    29 21 Отговор

    До коментар #12 от "Васил":

    Вероятн ще е 12 години или 100хил км, което дойде първо. A и aко трябвa вcяко обcлужвaне дa е в техен cервиз и cмянa нa мacлa и филтри ти е 1500лв, мерcи зa гaрaнциятa.

    Коментиран от #18, #20

  • 16 Пилот на Ферари

    52 9 Отговор
    12 години гаранция са си почти до живот . А при подходяща цена ще забият немските талиги дълбоко в земята !
  • 17 Влязат ли китайчетата

    48 14 Отговор
    особено електричките в Европа, европейските производители, могат спокойно да пускат кепенците. Невероятни модели, с невероятно качество, изпълнение и непостижимо за никой друг низки цени. Иновативни технологии и отлични характеристики. Тези, BYD, NIO, и още поне 5 китайски марки с много модели. А ако направят заводи в Европа, за да избегнат вносното мито, съвсем ще стъжнят ситуацията на "големите концерни". Просто хората трябва да се изчистят от скрупулите си и да погледнат качеството, дизайна и технологиите в чистият им вид.
  • 18 Еми не, не е така

    37 14 Отговор

    До коментар #15 от "Jeep":

    В китай въртя и се интересувах. Между 200000 и 300000 км е гаранцията в зависимост от модела и марката. Там разстоянията са огромни, а трафика ужасен. Колите са страшно надеждни и комфортни.
  • 19 КонТрол

    33 3 Отговор

    До коментар #11 от "Иво":

    Това не е менте, това е оригинал.
  • 20 БАРС

    20 2 Отговор

    До коментар #15 от "Jeep":

    Как можеш да пишеш като не си сигурен .Вероятно в производителите няма .На китайците пределно им е ясно че за 12 години ще навъртят повече от 100000 км.
  • 21 mi6osp

    19 2 Отговор
    Китайците обичат това име и имат голяма серия Dongfeng (Източен вятър) балистични ракети с малък, среден и голям радиус на действие, както и хиперзвукови ракети. Така ,че трябва да внимаваме какъв вятър са ни изпратили в контейнерите си😀.
  • 22 Мустафа

    25 1 Отговор
    Беемвето и то е направено с китайски части
  • 23 Сулю Пплю

    7 2 Отговор
    И по-добре!
  • 24 Будалата

    7 3 Отговор
    От пет години карам Хонда ,,Китай,, 100к и нищо едно масло и филтри
  • 25 Кузя

    5 11 Отговор
    Абе, купете си ,ама са те ревете после.....🤣🤣🤣🤣
  • 26 Кузя

    4 9 Отговор
    Абе, купете си ,ама са те ревете после.....🤣🤣🤣🤣
  • 27 Емблемата

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Милен":

    Е Корона.
  • 28 хаха

    6 4 Отговор
    Китайски коли, никога..
  • 29 vasik atanasova

    8 4 Отговор
    уж голям ама китайски !
    аз реших че е порше
    китайците отдавна стъпиха в България с HAVAL H6
    ТО КЪДЕ ДРУГАДЕ ДА СТЪПЯТ
    НЯМА В АМЕРИКА ИЛИ В ГЕРМАНИЯ ИЛЕМ ФРАНЦИЯ
    в Бълария може

    Коментиран от #37

  • 30 Евро реалист

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Иво":

    В Щатите на една стока ако не пише made in China, значи е менте. Преди малко гледах репортаж за автоизложение в Китай тази година. Уникални автомобили на приятни цени.
  • 31 Към Пропаст

    9 0 Отговор
    Те всички лесно стъпват на пазара у нас - до там са им инвестициите - някой и друг офис или наемна фирмичка. Никой обаче не иска да стъпи на индустрията ни и да започне да произвежда у нас....
  • 32 Мечо Грух

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Иво":

    Преди години имаше един лаф " Всичко което е произведено в Китай е менте, а сега се казва, Всичко което не е произведено в Китай е менте" Китайците завладяха световния пазар, изкупиха дялове на големи авто производители, вкараха технологиите им и нещата вървят към върха.
  • 33 kkk

    13 2 Отговор
    Кефят мъ клоуните които продължават с малоумните опорки как "китайското е боклук"- бас хващам, че ако отидете за 10 дни в Китай още там ще се обесите на някое дърво като осъзнаете колко са напред китайците...
  • 34 kkk

    10 0 Отговор
    Жокер за клоуните- Имам под ръка и мога да покажа на всеки желаещ няколко бройки Haval F7x струващ разумните 64 бона, имам и няколко Тигуан-а купувани нови за над 80 бона всеки и са с по-малко екстри от китайците... Китайците са вече на над 120 000км., немците прескочиха 200 000км., всичко се поддържа само при дилърите и простият извод е- китайците са ЧИТАВИ поне колкото швабите... По-интересното е, че всички "джипки" са бензинови, 2 литра, 4х4, с DSG (при китаеца е друго името, но е все същият тип роботизирана кутия) и по около 200 коня- как при еднакво каране китаеца ми дава с повече от 1л. по-нисък разход от швабата не ми е ясно... И Haval е не повече от средно ниво автомобил, а Донгфенг правят доста интересни модели...
  • 35 Бил Гейтс

    3 2 Отговор
    Към автомобила, освен гаранцията, получавате бонус най-новите мутации на корона вируса.
  • 36 К.К.

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "един от многото":

    Не може да си сигурен, в Китай правят фалшификати и на китайски продукти.
  • 37 Шофьор

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "vasik atanasova":

    В Италия се продават доста

    Коментиран от #38

  • 38 истина ти казвам

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "Шофьор":

    Сигурно ги купуват за жените си та белким се отървът от тех!🤣