Last news in Fakti

22 Януари, 2022 10:14 1 978 42

Пътна полиция започва операция срещу неправилно пресичащи пешеходци

  • пешеходна пътека-
  • пешеходци-
  • кат

Специално внимание ще бъде обърнато и на водачите, които нарушават правилата за движение по пътищата

Пътна полиция започва операция срещу неправилно пресичащи пешеходци - 1
Снимка: БГНЕС

Пътна полиция започва операция в цялата страна срещу неправилно пресичащи хора. Акцията ще продължи до 30 януари.

От Пътна полиция обясниха, че при операцията ще има масови проверки на хора, както и къде пресичат пътното платно. При тези, които нарушават правилата за това, ще последват и санкции.

Акцията е в резултат заради зачестилите случаи на инциденти с пешеходци у нас. Инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

„Действията на полицаите ще бъдат насочени както към пешеходците, така и към водачите в районите на пешеходни пътеки и в часовете с интензивен трафик. В своите действия полицаите ще следят и за състоянието на пътната инфраструктура“.

От началото на годината в страната са отчетени 88 произшествия с участието на пешеходци.

Специално внимание ще бъде обърнато и на водачите, които нарушават правилата за движение по пътищата.

Инспектор Близнаков допълни, че по време на акцията екипите на МВР ще следят и за готовността на автомобилите при зимни условия. Ако бъдат спрени коли с неподходящи гуми или друг проблем, водачите им ще бъдат санкционирани на място.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така трябва

    41 4 Отговор
    Браво на родната милиция, че се захваща с пешеходците, най-големите престъпници на реубликата, главата на мафиотския октопод...
  • 2 Депутата

    25 1 Отговор
    Каква е глобата за кражба с превишена скорост?
  • 3 гадно

    35 2 Отговор
    Когато шофьор говори по GSM е нарушение, а когато пресичащ на пешеходна пътека говори та даже се спира и ръкомаха обяснявайки нещо все едно оня ще го види, какво е?
  • 4 Орел

    14 8 Отговор
    Как не спряха с тъпизмите!

    Коментиран от #38

  • 5 Защото са червени

    21 5 Отговор
    Само пресичанетно ни остана да си оправим и ще цъфнем. Не ме разбирайте погрешно, много хора са пострадали и губят ежедневно живота си или остават травмирани за цял живот, заради ПТП, а пешеходците са най-уязвимата част от тази верига, но това си е малко полицейщина. Какво да се очаква с това правителство и този министър.
  • 6 Иво

    23 1 Отговор
    А за тъмно-белите с каруците не нарушават ли правилата или при тях няма как да "измислим нещо" след въпрос "ся кво праим"...
  • 7 ТаУмВзе

    16 2 Отговор
    Ушаците пак са с палаво безсмислена задачка! А тия със тротинетките, които си хвръчкат към гробищата, какво ги правим а?

    Коментиран от #16

  • 8 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    13 1 Отговор
    Да чакаме ли статистика за броя глобени и платили глоба за неправилно пресичане на пешеходци и велосипедисти❗ На броя глобени и платили глобата водачи на скутери и велосипеди движещи се в нарушение на ЗзДП ❗А дали пак броя на водачите на МПС глобени при акция за пешеходци няма да е по -голям от броя на глобените пешеходци ❗

    Коментиран от #10

  • 9 бацо тулупа съм

    10 1 Отговор
    Вече съм в Анкара, ще търкам гэрба на султана по повод днешните събития в София.
  • 10 Вероятно

    19 0 Отговор

    До коментар #8 от "🇧🇬БАЙ Х@Й‼":

    и пешеходците вече трябва да ходят с поне 20лв в джоба иначе "ще пишем"...
  • 11 емигрант

    15 4 Отговор
    България е единствената държава в ЕС в която се убиват хора на пешеходни пътеки както е единствена най-бедна в съюза, вечно сме единствени в най-лошото, сега ще сме единствени и по глобяване на пешеходци пресичащи неправилно, защото там са се почувствали по-защитени от пешеходните пътеки ! Полицията е като рекетьор в България взема пари за да съществува ! А джигитите какво ще ги правите ?????

    Коментиран от #23

  • 12 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 8 Отговор
    Трябва да се помисли особено през зимата в тъмната част на денонощието. Всички пешеходци, велосипедисти ... да са със СВЕТЛООТРАЗИТЕЛНИ ЖИЛЕТКИ, като тези на полицаите. Може лесно да се облече върху якето. Това би помогнало много да се намалят жертвите на пътя. Една такава жилетка е евтина.

    Коментиран от #19

  • 13 Гост

    14 0 Отговор
    А лилавите ще проверявате ли?

    Коментиран от #15, #28

  • 14 човек от народа

    14 4 Отговор
    а, срещу велокелеши и тротинеткаджиите - кога !!!

    Коментиран от #18

  • 15 КАТ

    10 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Разбира се,че ще ги проверяваме а нарушителите ще бъдат лишавани от детски,интеграционни,социални,инвалидни,за самотни майки,за отопление и изобщо всякакви "бонуси"...Майтап бе Уили това са "избиратели" и отношението към тях трябва да е много хуманно така,че бачкай по-здраво за да плащаш по високи данъци та да осигуряваш комфорта на тези дето са главен политически фактор у нас.

    Коментиран от #30

  • 16 Аргонавт

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    За електрическите тротинетки има в сила влязъл закон, който се припокрива до голяма степен с този за придвижването на велосипедистите. Това че нямаме адекватна инфраструктура е друг въпрос! А това че невъзпитани, лигави и плиткоумни тинейджъри, нямащи обща култура и самосъзнание правят золуми и създават предпоставки за инциденти, не прави всички ползващи тротки хвъчащи към гробищата✌️Всичко е въпрос на манталитет, а 85%от българите нямат нито култура на шофиране, нито пешеходна култура нито елементарна толерантност, искат да се европейци ама са такива само зад граница, като отнесат по някоя солена глоба😂Рим, Париж, Виена, Барселона където няма обособена инфраструктура на платното се движат от скейтбордист, през велосипедист, скутерче, мотор, тротинетка. А не като тук комплексар с 20г бмв, бива дръпнат на светофара от тротинетка и вече на следващия иска да го гази, защото му е засегнал егото и колата му е 5пъти по евтина от тротката✌️
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 4 Отговор
    МВР вместо да погнат ИСТИНСКИТЕ престъпници се хванали с пешеходсите
  • 18 Когато

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "човек от народа":

    се замогнат и си купят МПС-та защото сега могат да вземат от тях само "генетичен материал"...
  • 19 Има таква практика

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    На Запад. Но в райони където времето е предимно лошо и вечер като цяло.
  • 20 А ако водя полицай

    8 0 Отговор
    Да не спазва? Какво правим? Защото съм виждал и затова питам. Даже беше в униформа!

    Коментиран от #33

  • 21 Фикултета

    8 0 Отговор
    А при нас кога ще дойдат?
  • 22 👎👎👎👎👎👎👎

    9 1 Отговор
    👎👎👎👎👎👎👎 Полицията и охранителните фирми докога ще се саморазправят с най ,- бедните българи !

    Коментиран от #26

  • 23 Знайко

    3 4 Отговор

    До коментар #11 от "емигрант":

    "България е единствената държава в ЕС ... най-бедна в съюза"

    Престанете с това ОПЛАКВАНЕ, РЕВАНЕ, черногледство и с тези манипулативни обобщения. Погледнато глобално за целия свят, 2/3 от хората в България са сред горната 1/3 дори сред горната 1/4 от хората в света по-качество на живот. В богатия Запад, в Русия, в Япония ... има много хора, които получават в пъти по-малко от бг президент, министър, депутат, висш чиновник, банкер, финансист, певец, музикант, футболист, ТВ звезда(водещ като Рачков, Слави Трифонов...) ... (Вижте само колко чужденци дори от богата Европа(Франция, Нидерландия ...) са дошли тук да получават заплати на български футболист.)

    В България като се огледам около себе си, поне 20% от хората си живеят много добре. В блока, в който живея(30 апартамента) имам един съсед, на който джипа му струва колкото 4 панелни апартамента. Имам още 3 съседи, на които колата(джипа) им струват колкото един апартамент. Само собствениците на 2 апартамента нямат автомобили. Имаме една баба пенсионерка над 70 годишна без кола. Но единственият и син, който идва да се грижи за нея има 2 коли(джип и микробус). Другата без кола е самотно живееща жена с психични проблеми. Над 1/3 от хората в блока имат повече от един имот.

    Коментиран от #35

  • 24 нннн

    8 2 Отговор
    Ще глобяват пешеходците за превишена скорост... Абе, виЙ друга работа нямате ли? Ако нямате, трябва да ви съкратят наполовина.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Има нареждане

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "👎👎👎👎👎👎👎":

    Да превъзпитат гражданите в стил “казармен”..Ако не спазваме закона, държавата ще ни съди и трябва да си плащаме. Това естествено ще важи за обикновенния български гражданин.
  • 27 Krasi

    6 0 Отговор
    И аз се чудя защо 5 униформени полицаи ме спряха че са пресякъл улицата за малко да ми пишат акт
  • 28 Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    "А лилавите ще проверявате ли?"

    Ако съм те разбрал правилно, искаш да попиташ, дали държавата/милиционерите/ ще започне да си събира всички глоби които е написала. На лилавите и сега им пишат глоби, които обаче те не плащат. Защото държавата не си събира глобите.
  • 29 Въпрос

    8 0 Отговор
    КАТ кога ще каже какво стана с кмета на пазарджик , който отказа да духа за алкохол и наркотици ? Защо не е приложен закона ?

    Коментиран от #34

  • 30 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "КАТ":

    "Разбира се, че ще ги проверяваме, а нарушителите ще бъдат лишавани от детски, интеграционни, социални, инвалидни, за самотни майки, за отопление и изобщо всякакви "бонуси"..."

    Стига да има желание има и начин. Не е задължително да им се взимат парите за отопление или детските, защото не детето е пресекли на червено. Просто ЗАКОНА трябва да се допълни с едно изречение: Нарушителя плаща гроба, ако е беден вместо всеки 5 лева глоба полага 1 час обществено полезен труд през съботжте и неделите или когато са му почивните дни. Например мете ули, почиства паркове, помага като конжтар в болници, сгарчески домове ... Ако не плати или не полага обществено полезен труд. Затвор, къдетъ обаче ще яде каквото си плати или платят близките му. И ще има отопление в затвора, ако си го плаща. Ако не си плаща ще стои на студено както стоят на студено най-бедните бг пенсионери.
  • 31 Матей преображенски

    3 0 Отговор
    Не ги ли е срам с тоя резиллик?А кой ще хваща големите разбойници,те се возят в лимузини за стотици хиляди,по лъскавите джипове и лимузини лесно ще ги разпознаят.От къде,аджеба,имат толкова пари,да си ги купят,всичко от кражби и далавери,грабеха държавно ,сега минаха на частно,от бедните.Пъэтна и другата полиция плачат за 90% съкращение и тотална реорганизация,смяна на ръководството с кадърни началници и да подхванат икономическата и политическа мафия.
  • 32 тортиля

    2 1 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ И ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ С НЕДИСЦИПЛИНИРАНИТЕ ШАГОХОДЦИ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Въпрос":

    "КАТ кога ще каже какво стана с кмета на пазарджик , който отказа да духа за алкохол и наркотици ?"

    Депутатите да кажат, защо не са приели закон? Така щото кмет, който кара пиян или откаже да "духа" в следващите 10 години да не може да е кмет.
  • 35 емигрант

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Знайко":

    Ако намалиш завистта си, ще увеличиш продължителността си на живот ! От злоба и завист дори не си разбрал същността на коментарът ми ! Дръпнал си една реч на омраза и завист !
  • 36 ДВИГАТЕЛНА КУЛТУРА

    0 1 Отговор
    РЕЦИДИВИСТИТЕ НА ПЪТЯ И В ДЪРЖАВАТА ТОВА СА ПРОТИВНИЦИТЕ НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ☝☝☝ ДЕПОРТАЦИЯ !
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Хохохо

    7 0 Отговор
    А кога ще разчисти жипките от тротоарите
  • 40 Камуфлаж

    8 0 Отговор
    Първо освободете тротоарите от паркиралите автомобили и после се занимавайте с пешеходците!
    Пешеходец не е сгазил автомобил, но автомобил пешеходец ДА!

    Коментиран от #41

  • 41 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Камуфлаж":

    Колко АВТОМОБИЛА са сгазили пешеходци ❓ Щото аз не виждам тук автономно движещи се автомобили ❗А и не знам за глобен АВТОМОБИЛ ❗Дано ме разбереш правилно . Всеки пешеходец може да стане водач и обратно ! Всичко е до ЧОВЕШКОТО у ЧОВЕКА ‼️
  • 42 √(n&Варна)

    0 0 Отговор
    Цитат от статията: "От Пътна полиция обясниха, че при операцията ще има масови проверки на хора, както и къде пресичат пътното платно."
    Даже и от Пътната полиция не знаят, че пешеходците пресичат ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ!!!
    Пътната безопасност в България е с висок индекс на ентропия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове