Last news in Fakti

23 Януари, 2022 13:00 2 779 10

Ioniq 5 се справи забележително на „лосовия тест“ (ВИДЕО)

  • ioniq 5-
  • лосов тест-
  • ioniq

Електромобилът успя да подобри рекорда на Porsche Taycan Cross Turismo

Ioniq 5 се справи забележително на „лосовия тест“ (ВИДЕО) - 1

Година след премиерата на Ioniq 5, вече беше време електрическият автомобил да премине през предизвикателството наречено „лосов тест“ и за изненада на много хора, електрическият автомобил се справи забележително, като дори успя да подобри рекорда на Porsche Taycan Cross Turismo.

Испанските ни колеги от km77 тестваха корейската машина, която успя да премине през конусите с максимална скорост от 80км/ч, преди да загуби сцепление или да „отнесе“ някой конус. Според водача, принос за това има и регенеративното спиране, което много помага за забавянето на скоростта.

Тестваният модел е само със задно предаване и мощност от 214 конски сили, а гуми Michelin Primacy 4 с размер 235/55 са обути върху 19-цолови джанти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ники

    7 7 Отговор
    Правих му тест драйв няколко дена и не ми хареса. Има още да се работи по тракцията и пътното поведение. С 50, 60 км/ч. няма проблем, но има нещо недодялано все още в тази кола

    Коментиран от #2, #3, #4, #8

  • 2 Рено

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Отиди пробвай Зои и пя ше си говорим
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иво

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Защо не се поинтересуваш какво е теглото на този модел преди да го критикуваш?Сигурен съм,че тежи поне с 300кг повече от тези с ДВГ а и не е в класа на спортните автомобили.Аз с удоволствие бих го предпочел пред грозните VW ID3 и 4 но цените на автомобилите с електрическо задвижване все още са твърде високи а у нас единствения "бонус" от държавата е безплатното паркиране в центъра така,че още дълго ще караме грохнали бракми изхвърлени от западна Европа.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 3-фазния

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ники":

    Е поясни де. Това че се накланя в завои ли? Йоника е с меко окачване, за разлика от близнака (същата кола, но с друг фасон) KIA EV6 - там е твърдо и спортно; и самото купе е по-ниско. Хюндая е тежък, доста голям и харчи твърде много. Идеята му е да е по-широк и комфортен от Киата. Голям плюс е плъзгащата се назад централна конзола да не стоиш със събрани колене като ученичка в метрото. Може да се килва, но пък има сцепление и е много предсказуем - можеш да занесеш леко задницата с повече газ, обаче лесно се връща. Като цяло от SUV да се чака пътно поведение, не е сериозно. От друга страна да тресе нон-стоп, първо не дава усещане за премиум, второ дразни и трето уморява на дълъг път. Затова хората с пари избират въздушно окачване - кеф ти спорт, кеф ти комфорт.
  • 9 Рогльо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Милен":

    Много обичам по цял ден да вися във форума и да рОгая.
  • 10 Някой

    6 0 Отговор
    Много ми е чудно сега като паднат температурите и дизелите не могат да запалят сутрин дали ще се отрази на трафика