27 Януари, 2022 10:44 3 273 17

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа

  • vw-
  • golf-
  • opel-
  • corsa-
  • dacia-
  • sandero-
  • peugeot-
  • 208

Вижте кои са най-продаваните автомобили през 2021 година

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа  - 1

Автомобилните производители вече са готови с продажбените данни от миналата година, което означава, че е време да сравним малко статистики и сухи данни и да видим кой е продал най-много коли през изминалата година. С помощта на колегите ни от JATO Dynamics ще ви покажем кои са най-продаваните модели през изминалата година в Европа.

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа

Осмото поколение VW Golf не изневери на стила си и отново е номер едно в Европа, въпреки паденията си през някои месеци от годината. Германската компания е осъществила точно 205 408 продажби, които му отреждат и челното място.

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа

На второ място се нарежда Peugeot 208 със 196 869 продажби, а плътно зад него стои и Dacia Sandero със 196 792 сключени сделки. Челната петица се затваря от още двама представителя на френското автомобилостроене – Renault Clio и Peugeot 2008 със съответно 196 243 и 194 653 продажби.

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа

Във втората част на десетката се нареждат VW T-Roc със 186 644 продажби, Toyota Yaris със 182 590, Opel Corsa със 180 643, Fiat 500 със 174 739 сделки и Citroen C3 с точно 159 302 продажби.

Golf не изневери на себе си и отново е най-продаваната кола в Европа


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роки

    10 7 Отговор
    Странно, че липсват Мазда и Ауди...Нещо мътно има в тая класация.
  • 2 Един от

    10 6 Отговор
    Пак са накарали всички дилъри да си купят от тях

    Коментиран от #10

  • 3 Ханс

    8 28 Отговор
    Нищо ново. Голфа е най доброто за България и не само. Неслучайно за 20г.голф TDI му искат 2000 Eu. и нагоре. Защото се търсят и купуват.

    Коментиран от #6

  • 4 Винкелу

    9 4 Отговор
    Гуолфу е жеуежо, бе ей....
  • 5 Пилот на Ферари

    27 5 Отговор
    От Фолксваген като ти кажат добър ден - гледай къде е слънцето.
  • 6 Пилот на Ферари

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ханс":

    Като гледам каква опашка пред автокъщите за 20 годишни Голфове за по 2 000€ .....
    Албания и Румъния забраниха вноса на коли над 10 години , тука продължават да мъкнат всякакви бангии.
  • 7 А Тесла?

    6 7 Отговор
    След като не е изгоряла Тесла, няма нужда да публикувате новини за нея, така ли?

    Снощи излязоха финансовите резултати.
    Превключете сайта

    Превключване на главното менюПревключване на тъмен режим
    Търсене
    ТърсенеПревключване на търсенето
    9TO5MAC
    9TO5GOOGLE
    9TO5TOYS
    DRONEDJ
    ИЗСЛЕДВАН КОСМОС
    ВЧЕРА

    Tesla (TSLA) публикува финансови резултати за четвъртото тримесечие на 2021 г.: победи очакванията с печалба от над 2 милиарда долара
    Фред Ламбърт - 26 януари 2022 г. 13:07 ч. PT @FredericLambert

    130 коментара
    Tesla (TSLA) публикува своите финансови резултати и писмо на акционерите за четвъртото тримесечие на 2021 г. и следователно за цялата си 2021 г., след затварянето на пазара днес.

    Актуализираме тази публикация с всички подробности от финансовите резултати, писмото на акционерите и конферентния разговор по-късно тази вечер. Обновете за най-новата информация.



    Очакванията за печалбата на Tesla Q4 2021 г
    Вчера публикувахме нашия преглед на печалбите за Tesla Q4 2021 с очакванията на Wall Street.

    Консенсусът на Уолстрийт за това тримесечие беше 17,112 милиарда долара приходи и печалба от 2,30 долара на акция.

    Той представлява едновременно огромно увеличение на очакванията за тримесечие и годишно – главно поради факта, че Tesla потвърди рекордни доставки на над 300 000 превозни средства през това тримесечие.

    Резултати от печалбите на Tesla Q4 2021
    Сега Tesla публикува пълните резултати в писмото и презентацията на своя

    Коментиран от #8

  • 8 Опаа, копирало се е повече

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "А Тесла?":

    Ето само откъса, който исках да споделя


    Компанията отчете 17,7 милиарда долара приходи и печалба от 2,54 долара на акция (Non-GAAP).

    Tesla генерира над 2 милиарда долара печалба през тримесечието за общо над 5,5 милиарда долара през 2021 г. въпреки значителните инвестиции в бъдещо производство:

    „Освен това генерирахме 5,5 милиарда долара нетен доход по GAAP и 5,0 милиарда долара свободен паричен поток през 2021 г. – след като похарчихме 6,5 милиарда долара за изграждане на нови фабрики и за други капиталови разходи.”

    Компанията също така постигна впечатляващия брутен марж от 30,6% за своите превозни средства през четвъртото тримесечие, но той намалява до 29,2%, като се изключат регулаторните кредити – все още МНОГО ПО-ДОБРЕ от ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ ИНДУСТРИЯТА.

    Паричната позиция на Tesla също се увеличи значително през това тримесечие:

    „Паричните средства и паричните еквиваленти към края на тримесечието нараснаха последователно с 1,5 милиарда долара до 17,6 милиарда долара през четвъртото тримесечие, движени главно от свободния паричен поток от 2,8 милиарда долара, частично компенсиран от нетен дълг и погашения по финансов лизинг от 1,5 милиарда долара. Общият ни дълг, с изключение на финансирането на превозни средства и енергийни продукти, падна до едва 1,4 милиарда долара в края на 2021 г.
  • 9 Julio

    14 0 Отговор
    Интересно би било статистиката да дава информация какъв процент от автомобилите са за бизнес клиенти и какъв за лично ползване.

    Коментиран от #11

  • 10 мхм

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Един от":

    Е от кфо да си купят то всички други са на минус.
  • 11 Мхм

    14 6 Отговор

    До коментар #9 от "Julio":

    Отдавна е ясно че ФВ продава на държавни структури полицейски служби и тн в Европа под немски диктат знаем как германците печелят обществените поръчки иначе по продажби на частни клиенти са след Дачия.

    Коментиран от #14

  • 12 Ти да видиш!

    7 5 Отговор
    Tesla модел 3 на 17-то място с 140 000 продажби и 64% ръст. Ако направи само още 50% ръст през следващата година, ще означават 210 000 продажби и заемане на челната позиция.

    И това разбира се, ако Тесла модел y не го изпревари по продажби.
  • 13 Сандеро ГТ

    8 9 Отговор
    Полека лека хората започват да се ориентират правилно и започнаха все повече да предпочитат доказалата се марка Дачия. За половината пари на един гоуф получавате качество, надеждност, лукс, комфорт и много, много километри спокойствие зад волана на един класен, стилно издържан и доказан във времето автомобил. Аз със моето Сандеро вече съм изминал стотици хиляди километра, а седалката, воланът и стелките са неразличими от нови. Обслужвам автомобила си безкомпромисно, като вече единадесета година го поверявам в ръцете на доказалите се професионалисти от Рено и определено съм супер доволен от решението, което съм взел. Препоръчвам на всеки, който си търси здрав, надежден и комфортен автообил, вместо да обикаля по Горубляне, или представителствата на немски и японски боклуци, да се отбие до представител на Дачия, където любезните служители ще го запознаят с най-съвременните новости в автомобилостроенето и ще му помогнат да направи най-логичният избор. За прявяващите съмнения относно написаното по-горе - моля заповядайте във форума на Дачия, където докато четете темите на съфорумците, ще можете да изживеете най-приятните и топли моменти от избирането и поръчването на автомобило, до предаването на ключовете и последващите приятни преживявания и приключения на притежателите на най-стойностния автомобил на света - ДАЧИЯ!
  • 14 Фен

    9 8 Отговор

    До коментар #11 от "Мхм":

    След Дачия в държави пълни с бедни и необразовани копувачи - Румъния и България. Никой не иска Неудачия освен ако не е с липсващо IQ

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Дфен

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Фен":

    Те продажбите го доказват много си малък да даваш мнение
  • 17 TSLA

    1 1 Отговор
    2022-ра Тесла ще държи първа и втора позиция с Модел У и Модел 3. Ако не бяха номерцата на немците бавещи завода в Берлин още 2021 щяха да са номер 1.