27 Април, 2013 11:08 14 523 8

С 1370 коня Tuatara излиза срещу Veyron

  • ssc-
  • tuatara

 

Американската компания Shelby Supercars (SSC) приключи тестовете на двигателя на новия си суперкар Tuatara. След тестовете американците заявиха, че тяхното творение е готово да се изправи срещу вездесъщото Bugatti Veyron.
 
Двигателят на Tuatara е бензинов с работен обем 6.9 литра. Разполага с два големи турбо компресора, благодарение на които мощността достига до 1 370 конски сили. Максималният въртящ момент е 1 735 Нм.
По време на изпитанията, агрегата е тестван с бензин с октаново число 98. След направените изчисления, хората от SSC смятат, че Tuatara ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.5 сек.
 
По-интересна обаче е максималната скорост на колата. Ако изчисленията след тестовете на агрегата се окажат верни, то Tuatara ще може да достигне максимална скорост от 442 км/ч, което ще с около 10 км/ч повече от рекорда на Veyron.
От компанията заявяват, че ако този агрегат работи със състезателно гориво, то мощността му може да нарасне до 1 700 конски сили. Червената зона на оборотомера започва от 9 200 об/мин., а предела е 10 000.
 
Още нещо любопитно е свързано с част от изказването на шефа на SSC Джерът Шелби. Той смята, че Tuatara ще е автомобил, който ще може да се използва както на писта, така и по стандартната пътна мрежа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    1 2 Отговор
    Ами сглобявайте я и да видим кой кого!
  • 2 Иван Иванов

    1 1 Отговор
    Уникална!!! Невероятна!!!
  • 3 Todor Filipov

    1 1 Отговор
    Tuatara ще ускорява от 0 до 100 км/ч. за 2.5 сек, а от място до 160 км/ч, времето ще е 11.25 сек.
    това ме изкефи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Vladislav Mechkarov

    1 1 Отговор
    че новият Nissan Gt-R e с 550 коня и 3.8 литра, а е за 2.7сек до 100 не е по бърз, но е много по слаб от тази измислената, а разликата е 2 секунди което говори само за себе си :) а да не говорим за цена Gt-R е 160 000лв а тази повече и от милион ще е щом ще се състезава с Бугати няма как да е по ефтина аз ако съм бих избрал GT-R тои е с наи ниско съпротивлени и в завои е мн стъбилен :) Японското си е Японско каквото и да си говорим :)

    Коментиран от #6

  • 6 Румен Янев

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Vladislav Mechkarov":

  • 7 Жельо Стоянов

    0 0 Отговор
    само че нисана границата му на максимална скорост е около 300, а това ще вдига около 440 км/ч. Можеш ли да си представиш каква мощност трябва, при тази скорост въздуха пред теб става по-плътен от желе. Затова са тези коне. От бугати вдигнаха мощността с 200 коня, за да увеличат скоростта с около 20 км.

    Коментиран от #8

  • 8 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Жельо Стоянов":

    въздуха е само една от причините, като една от другите причини е по-"виновна" за това да трябват 200 коня за да вдигнеш скоростта от 410 на 430