Last news in Fakti

27 Септември, 2022 16:40 1 425 3

SSC SC-01 е китайски суперкар с 435 конски сили

  • ssc-
  • sc-01-
  • китай-
  • суперкола

Small Sports Car е националната спортна кола на страната

SSC SC-01 е китайски суперкар с 435 конски сили - 1

Китайската компания Small Sports Car (SSC) представи националната спортна кола на Китай, която да доставя „чисто удоволствие при шофиране“. Колата трябва да дебютира официално през 2023 година с някои доста интересни характеристики. С дължина от 4.01 метра, ширина от 1.82 метра и височина от 1.16 метра, SC-01 е с размерите на Audi TT и Alpine A110.

Компактният спортен автомобил тежи 1300 килограма и се задвижва от електромотори в предната и задната част, чиято системна мощност достига 435 конски сили. Благодарение на вече споменатите характеристики, колата е способна да ускори до 100км/ч в рамките на 3.9 секунди. Не се споменава каква е батерията на колата, но знаем, че може да измине около 500 километра с едно зареждане.

По традиция на малките спортни автомобили, SC-01 ще има “ минималистичен ” интериор. Компонентите ще бъдат направени в Китай и ще бъдат лесни за закупуване и замяна. Производството трябва да започне през четвъртото тримесечие на 2023 г., а цените се очаква да започнат от около 42 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавазаки Нинджа

    3 0 Отговор
    С тези размери, вътре могат да се поберат не повече от двама китайци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Минувач

    1 0 Отговор
    Щом всичко е минималистично, дори и интерира и за тази мощност, това са много пари за тая кола. Все пак е китайска, можеше да я направят по-евтина.